Neo_x Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Bo mieszkam 3 przystanki tramwajowe od odlewniczej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurniczek Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Jutro mam praktyczny egzamin na prawko :D A moj problem to taki, ze nie patrze na znaki i czesto przekraczam predkosc. Nie wiecie moze jak sie tego problemu pozbyc? :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2007 powiem ci ze najlepiej to...patrz sie na znaki i miej lekka noge ;) a tak serio w stresie moze ci to przyjdzie jakos, pamietaj ze na droge masz sie patrzec caly czas, ale najlepiej trzymaj glowe wysoko i patrz katem oka na znaki ;p nie da sie tego nabyc raczej w jeden dzien przed egzamem ;) ale..powodzenia :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2007 co do mojego prawka... co sie okazalo.. bylem w urzedzie... i nie zauwazylem ale lekarz mi wystawil papier na 5 lat! (a kurna 100 zeta mu placilem za to by mi wypisal bezterminowe... no co za....) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2007 O kurcze o.O Ale to nie zmienia faktu że masz errora bo na papierze tylko 1.5 roku... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w3maniak Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Nie wiecie moze czy zdjecie do prawa jazdy do woku moge zanieść czarno białe? Czy obowiązuje kolorowe? Szukałem w necie ale nie znalazłem tego info. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2007 IMHO kolorowe. Na prawku są 2 zdjęcia - jedno kolorowe a drugie coś a'la WBMP. Chociaż kto ich wie. U mnie na stronie urzędu pisze tylko o "wyraźnej fotografii"... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mejdej5 Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Ja mam czarno-biale, prawko robilem 2 lata temu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Jak kolega wyzej napisal... na prawku sa 2 zdjecia... kolorowe po lewo duze, a po prawo miniaturka czarno-biala. Zdjecie zanosisz kolorowe bodajrze lewego profilu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpektor Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2007 ciach!asza nie rasza. Ciąg dalszy nastąpi 9 października ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Jutro mam praktyczny egzamin na prawko :D A moj problem to taki, ze nie patrze na znaki i czesto przekraczam predkosc. Nie wiecie moze jak sie tego problemu pozbyc? :| Jak sie zapytałem mojego instruktora (tuż przed ezgaminem) o ile na gez moge przekroczyć prędkość (bo może być z górki i moge sie zagapić) to powiedział że o 20km/h :blink: byłem w szoku, prędkość to możesz o 20 przekroczyć ale jak parkujesz równolegle to masz tylko jedną korekte, śmiech na sali normalnie :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w3maniak Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Jak sie zapytałem mojego instruktora (tuż przed ezgaminem) o ile na gez moge przekroczyć prędkość (bo może być z górki i moge sie zagapić) to powiedział że o 20km/h :blink: byłem w szoku, prędkość to możesz o 20 przekroczyć ale jak parkujesz równolegle to masz tylko jedną korekte, śmiech na sali normalnie :lol: To nie tak, jak przekroczysz o 20 odrazu konczysz egzamin. Jesli przekroczysz minimalnie raz to jedziesz dalej, ale za drugim razem też kończysz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2007 sry źle napisałem, powinno być do 20km/h ale chodzi o to że przy prędkości jest sporo większa tolerancja niż np. przy parkowaniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2007 ale jak przekroczysz ponad 20 to sie musisz z egzaminatorem przesiasc bo to jest stwarzanie niebiezpieczenstwa na drodze :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurniczek Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2007 parkowanie rownolegle jest proste ;p najgorzej z ta predkoscia - dluzsza chwile nie patrze na predkosciomierz i juz przekraczam predkosc ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2007 ja sobie na to sposob znalazlem... po prostu jechalem caly czas na 3 biegu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chlebu Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Lepiej jechać sobie 45 i co jakiś czas spojrzeć na prędkościomierz - tak mnie na teorii uczono. Chociaż po przejechaniu 30 godzin, mniej więcej się czuje kiedy mamy ~50 na liczniku. Lipa jest na szerokich, wielopasmowych drogach, inni kierowcy jadą sporo powyżej 50km/h i na egzaminie jadąc "w transie" można się "przykleić" do nich... Podobnie jest z zielonymi strzałkami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2007 ja jak właśnie jechałem, na egz, tak ~50km/h na drodze z ograniczeniem do 60, to dostałem: "z życiem, z życiem" :D Dobrze że już to za mną :D Powodzonka dla którzy są jeszcze przed :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurniczek Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Chociaż po przejechaniu 30 godzin, mniej więcej się czuje kiedy mamy ~50 na liczniku.Ja przewaznie czuje przekroczone 50 np 52-54 ;p ja sobie na to sposob znalazlem... po prostu jechalem caly czas na 3 bieguNo nie wiem czy to dobry pomysl w corsie jadac okolo 45 na trojce jest ok 2500 obrotow, a przeciez trzeba jezdzic na najwyzszym biegu wzgledem predkosci ;p Lepiej jechać sobie 45 i co jakiś czas spojrzeć na prędkościomierz - tak mnie na teorii uczono.dobry pomysl :D P.S. Za 3h 30 min egzamin ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 nie wiecie jak to jest z przenoszeniem? bo chce sie przeniesc z ośrodka w jastrzębiu do gliwic, nie bedzie z tym problemu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbchp250 Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 nie wiecie jak to jest z przenoszeniem? bo chce sie przeniesc z ośrodka w jastrzębiu do gliwic, nie bedzie z tym problemu? Chodzi ci o kurs, czy o egzamin ?? Zreszta bez roznicy, mozesz sie zdawac tam gdzie ci sie podoba bez zadnych problemow. Takze z zmiana OSK w trakcie trwania kursu nie ma problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 nie wiecie jak to jest z przenoszeniem? bo chce sie przeniesc z ośrodka w jastrzębiu do gliwic, nie bedzie z tym problemu? Nie ma z tym zadnego problemu. Znajoma sie tak przeniosła (wlasnie tez Jastrzębie-Gliwice) i zadnych klopotow nie robili. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 ja sobie na to sposob znalazlem... po prostu jechalem caly czas na 3 biegu Mi na egzaminie wręcz kazał 4 biegu używać ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 nie wiecie jak to jest z przenoszeniem? bo chce sie przeniesc z ośrodka w jastrzębiu do gliwic, nie bedzie z tym problemu?Tylko ze to przewaznie trwa +- miesiac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 ale co, to nie jest tak, że biore papiery, składam tam i jest w pyte? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Wlasnie co trwa miesiąc? :) Normalnie idziesz tak jakbys szedl do "Swojego" (co mozna nazwac swoim osrodkiem?) i skladasz papiery i dostajesz termin. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Moze inaczej.. miesiac sie czekalo 2 lata temu jak chcialem przeniesc papiery z Odlewniczej z Warszawy do Lomzy. Przeslac je z jednego osrodka do drugiego. Jezeli chodzi o odbieranie papierow i osobiste przenoszenie ich to nie mam pojecia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 ur8an kurde może coś namieszam ale kij, bo to jest tak, mieszkam w powiecie glwickim, gdy rozpoczynałem prawko wszystkie papiery byly wypisywane tak, że odbieram prawko w starostwie powiatowym (chyba tak to sie zwalo) w gliwicach, wiec jak, normalnie sobie ide do loku do gliwic, niem suze nic z jastrzebia brac?, czy mam zabrac jakies papiery? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 (edytowane) ur8an kurde może coś namieszam ale kij, bo to jest tak, mieszkam w powiecie glwickim, gdy rozpoczynałem prawko wszystkie papiery byly wypisywane tak, że odbieram prawko w starostwie powiatowym (chyba tak to sie zwalo) w gliwicach, wiec jak, normalnie sobie ide do loku do gliwic, niem suze nic z jastrzebia brac?, czy mam zabrac jakies papiery? Wiec dzwonilem do znajomej i ona tak jak pamieta po kolei mi wytlumaczyła. 1. Poszla do Osrodka w Jastrzębiu i powiedziala ze chce sie przeniesc do Gliwic. 2. Nastepnego dnia papiery byly juz w Gliwicach (ośrodek wysyła) wiec zostalo tylko isc zaplacic na poczte i umowic sie na termin w WORDzie. Znajoma tez jest z Powiatu Gliwickiego. Prawo jazdy bedziesz odbierać w Starostwie jesli nie jestes mieszkancem samych Gliwic tylko okolic. Edytowane 30 Sierpnia 2007 przez ur8an Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 wielkie dzieki za pomoc, śmigam jutro, papiery przenosze i może kiedyś bede miał prawko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...