Neo_x Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 W warszawie jedna z zasad jest jechac jak jada inni... jak bedziesz jechal przepisowo to zaraz Cie policja zlapie i karze dmuchac bo stwierdza ze jestes nietrzezwy. Oprocz tego trzeba miec oczy na okolo glowy bo nigdy nie wiadomo kto co zrobi na drodze. W zeszlym tygodniu bodajrze moj kunpel jechal trasa torunska (dokladnie most grota).. wyprzedzal sobie prawa strona tira (3 pasy sa)... tir nie zauwazyl go w lusterku i zaczepil samochod kolegi ktory sie odbil od jednej barierki.. drugiej i obrocil na srodku trasy. Z samochodu wiele nie zostalo. Otworzyly sie wszystkie poduszki i nikomu nic sie nie stalo.. a autkiem jechaly 3 osoby. Szkoda samochodu bo praktycznie nowy byl... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 Mnie zostało jeszcze 10 dni. W poniedziałek dwie godziny zapoznawcze z zimą i w tygpdniu jeszce się gdzieś wciśnie godzinke. Jednak jeśli byłby nagły przypadek i powiedzmy tata by nie mógł (z nie ważne jakich powodów) to bez zastanowienia biorę kluczyki, dokumenty i w drogę. Ale to musiałby być naprawdę ekstrim. Po prostu ryzyko utraty prawka musiało by być na równi z zagrożeniem płynącym z sytuacji. Mówię, że bez zastanowienia bo WIEM, że dobrze jeżdzę mimo iż dokumentu jeszcze nie mam. Jednak tak po prostu wziąć samochód to nowai. Mam jeszcze 10 dni. Po co ryzykować. A jak prawko będę miał w kieszeni -> będę jeździł gdzie tylko będę mógł. Jeśli masz uderzyć w cokolwiek to tak czy siak uderzysz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 hmm sa gdzies darmowe testy na teorie ? bo grupa33 probuje odemnie sciągnąć 8zł SMS-em ;{ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_gringo_dado Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 http://www.grupaimage.home.pl/testy/ odświeżenie strony wczytuje nowe pytania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martian1 Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 Siemka, mam pytanko. Wiece moze co grozi gdy jezdzac nie majac prawka zlapie nas policja na kontrole - pytanie pierwsze. I drugie - Co sie stanie gdy nie majac prawka spowodujemy wypadek? Moja znajoma jechala bez prawka (doslownie wyjechala tylko ze swojej posesji) i pare metrow kolo domu miala wypadek, z jej winy to bylo. Nie mam z nia kontaktu obecnie i jestem ciekaw co z tego wyniknie... Pozdro... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FastlY Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 wystarczy cofnac sie kilka "kartek" wstecz w tym temacie, a odp znajdziesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martian1 Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 Wielkie dzieki. Dowiedzialem sie od kumpeli, ze za ten caly wyczyn dostala mandat w wysokosci 500zl i musi pokryc koszta naprawy autka, w ktore przyje... czyli jakies 8k zl :D. Mmmm niezle... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrOOliK89 Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 (edytowane) A czemu pokryć koszty? Przecież jechała autem z OC. To jak jedzie ktoś bez prawka, to OC jest nie ważne? Bo że pokryć koszty naprawy swojego auta, to ja rozumiem.... Edytowane 25 Listopada 2007 przez KrOOliK89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 jest wazne...ale potem ubezpieczyciel moze zadac zaplaty od osoby ktora prowadzila, co napewno skwapliwie zrobi :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2007 Do wszystkich świeżych kierowców i wszystkich którzy chcą jeździć bez prawka : Dajcie sobie siana, i więcej wyobraźni. Dzisiaj mało co nie wylądowałem w szpitalu, kolega 2 miesiące po prawku jadąc z 5 osobami miał wypadek... wszyscy w szpitalu, droga zablokowana na kilka godzin. Drugi kolega, bez prawka przypierniczył z most, - straż go wycinała z samochodu. Tydzień temu, na prostej drodze, BMW z 3 osobami przywaliło w drzewo, kierowca 19 latek i 2 pozostałe osoby śmierć na miejscu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2007 Niestety sa ludzie i parapety.. z przewaga tych drugich. Przed chwila doszly do mnie do roboty najnowsze gazetki w tym jakas motoryzacyjna (auto-swiat bodajrze) i wyczytalem w niej ze od przyszlego roku drozeje kurs jak i egzaminy na prawko jazdy o 30% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2007 dszywala - nie uwspólniaj wszystkich. Są jeszcze ludzie, którzy mają wyobraźnię. Ja od szaleństw mam pusty plac przy Kauflandzie x] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martian1 Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2007 (edytowane) Wedlug mnie, jak juz ktos jezdzi bez prawka (czego nie polecam) to powinien chociaz trzymac sie przepisow drogowych... Mam kolege, ktory przed egzaminem jakies pol roku jezdzil bez prawka i na dodatek nagminnie lamal przepisy... Zamiast nie rzucac sie jakos w oczy i unikac sytuacji, w ktorych policja moglaby go zatrzymac to ten szalal jakby nie mial nic do stracenia... Edytowane 26 Listopada 2007 przez martian1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbaneoplus Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2007 (edytowane) Tydzień temu, na prostej drodze, BMW z 3 osobami przywaliło w drzewo, kierowca 19 latek i 2 pozostałe osoby śmierć na miejscu.Bylem swiadkiem tego wypadku...szkoda gadac... 190km/h mowi wszystko... ps. Mieszkam w Słomnikach, dszywala pewnie wiesz gdzie to bo widze ze mieszkasz niedaleko... Edytowane 26 Listopada 2007 przez qbaneoplus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2007 takie pytanko.. zapisywal sie ktos ostatnio na egzamin na odlewnicza? jakie sa teraz terminy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2007 Bylem swiadkiem tego wypadku...szkoda gadac... 190km/h mowi wszystko... ps. Mieszkam w Słomnikach, dszywala pewnie wiesz gdzie to bo widze ze mieszkasz niedaleko... Przerąbane slalomy ;] Często przejeżdzam przez Twoją miejscowość :) Dzisiaj ostatnie trzy lekcje. Jeszcze tydzień... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2007 (edytowane) Bylem swiadkiem tego wypadku...szkoda gadac... 190km/h mowi wszystko... ps. Mieszkam w Słomnikach, dszywala pewnie wiesz gdzie to bo widze ze mieszkasz niedaleko... No tego się nie spodziewałem. Napisz coś więcej o tym wypadku, gzie on dokładnie był i jak sie odbył. bo wiem tylko z poczty pantoflowej. Jasne że wiem gdzie są Słomniki ;) Edit: http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,wid,9406907,wiadomosc.html Nie mam słów. Podobno licznik zablokował sie na 180km/h ... Edytowane 26 Listopada 2007 przez dszywala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2007 Na pewno kojarzysz rybitwy. Na tym prostym odcinku w stronę Żywca, jakiś facio w Fusion wpierdzielił się tak w słup, ze ten nagle stwierdził iż pochyli się gdzieś do kąta 75% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrOOliK89 Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2007 takie pytanko.. zapisywal sie ktos ostatnio na egzamin na odlewnicza? jakie sa teraz terminy?Jakieś 2tyg temu koleżanka się zapisała na 18.12.07 :/ Ja mam lipę, w czasie kursu się przemeldowałem i miałem się już zapisywać. Wszystko co potrzebne było. Nie pomyślałem, że moje papiery w ośrodku są na stary adres.... Trzeba czekać jak lekarz znów postawi pieczątkę. Chyba nici z zapisania się w tym roku:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pedro_007 Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 takie pytanko.. zapisywal sie ktos ostatnio na egzamin na odlewnicza? jakie sa teraz terminy?19 grudnia zdawałem teorię i zdałem :-P Tego samego dnia zapisałem się na egzamin praktyczny i termin 15 styczeń :mur: Licząc od 19 pażdziernika (zapis na teorię), na końcowy egzamin muszę czekać trzy miesiące :mur: , mam nadzieję że nie obleję. Wiecie może kiedy ma ruszyć w Wa-wie trzeci ośrodek na Hynka/Radarowa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 (edytowane) Wiecie może kiedy ma ruszyć w Wa-wie trzeci ośrodek na Hynka/Radarowa?O_o Mam nadzieje że jak najszybciej, blisko będę miał. EDIT: Neo_x no wiesz, foch :lol: Edytowane 27 Listopada 2007 przez Grzechu_1990 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 nadzieja matka glupich ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 19 grudnia zdawałem teorię i zdałem :-P Tego samego dnia zapisałem się na egzamin praktyczny i termin 15 styczeń :mur: Licząc od 19 pażdziernika (zapis na teorię), na końcowy egzamin muszę czekać trzy miesiące :mur: , mam nadzieję że nie obleję. Wiecie może kiedy ma ruszyć w Wa-wie trzeci ośrodek na Hynka/Radarowa? Łoo no to faktycznie masakryczne terminy jak ponad rok czekasz na praktykę ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras19 Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 Zdawał ktoś ostatnio na C+E razem? Jak was wyszło z kosztami jedna firma z Wrocławia oferuje 3700, do tego jakieś pewnie wpisowe dojazdy i wyjdzie z 4500zł 5000zł, kurdę kupe kasy mam już te 3700 ale się wacham. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pedro_007 Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 Łoo no to faktycznie masakryczne terminy jak ponad rok czekasz na praktykę ;)najlepsze jest to, że teorię zrobiłem w 1 weekend, jazdy wyjeździłem w 3 tygodnie. I wtedy nastąpiło zdeżenie z twardą rzeczywistością. Głowa boli mnie do dzisiaj :wink: Przepisy o max 30 dniowym (czy jakoś tak) terminie oczeiwania na egzamin, można sobie włożyć w .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 Jak najlepiej odstresować się przed egzamem? Tylko nie browar :lol: Bo im bliżej tym bardziej się denerwuje. I nie - nie mogę iśc do laski, bo jej nie mam :lol: (a to [ciach!]a dziwne :D ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 Jak najlepiej odstresować się przed egzamem? Tylko nie browar :lol: Bo im bliżej tym bardziej się denerwuje. I nie - nie mogę iśc do laski, bo jej nie mam :lol: (a to [ciach!]a dziwne :D ) Nie wiem moze łyknij sobie jakas spora dawke lekow uspokajajacych Ja na egzaminie strasznie sie denerwowałem przez całe 50 minut mi łapy latały i miałem sporo przyspieszone tetno i zdałem a najlepsze jest to ze troche czasu juz mineło i myslisz sobie czym to ja sie denerwowałem? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 (edytowane) Nie wiem moze łyknij sobie jakas spora dawke lekow uspokajajacych Gdybyś uważnie słuchał na wykładach to wiedziałbyś, że przed zasiednięciem za kierownice nie powinno sie zażywać leków, szczególnie uspakajających :razz: Słyszałem przypadek pewnej kobiety, która chciała właśnie jakos się uspokoić przed egzaminem, najadła się leranium i ostatecznie nie została do niego dopuszczona. Edytowane 27 Listopada 2007 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 Zadnych lekow itp, isc normalnie na zywca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 (edytowane) Zadnych lekow itp, isc normalnie na zywca.Chyba sposobem brata to zrobię. Po prostu walnę się wcześniej spać :D Edytowane 27 Listopada 2007 przez DaRoN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...