KrOOliK89 Opublikowano 6 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2008 A ja za 2'gim podejściem zdałem:D Tak dobrze to chyba nigdy nie jeździłem, choć na górce mi raz zgasł ;) I na szczęście nie miałem parkowania równoległego, bo dawno tego nie ćwiczyłem. Kolega który był ze mną, patrzył kto zdaje a kto nie. Nie wiem dokładnie ile osób wróciło, wiem, że na około 15-20 osób zdało 3 :( A teraz czekać na prawko. Za tydzień idę sprawdzić ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_1t_ Opublikowano 6 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2008 Byłem, patrzyłem, potwierdzam. Przesiew był niezły, ale tak jest chyba zawsze na Odlewniczej, przynajmniej gdy tam jestem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 6 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2008 Nic nowego.. albo akurat taka grupa glabow sie trafila ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S1Sweet Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2008 to i ja sie pochwale B-) zdalem w poniedzialek.. ale dopiero za 4 razem ;) trzy podejscia mialem w 2005 roku i dwa dni temu bylo 4 i ostatnie ;) jechalem sobie powolutku, ostroznie i mialem takiego "życiowego" egzaminatora :) stresu 0, w poczekalni prawie usnalem :D podczas pierwszych 10 minut (z 40 jazdy po miescie) staralem sie wypasc jak najlepiej ale potem juz luz i jechalem swoje, nim sie obejrzalem bylem juz w osrodku ;) mam pytanie: z jakim dokumentem mozna odebrac prawko :?: bo chyba wczoraj gdzies dowod zgubilem :x starczy legitymacja studencka badz ksiazeczka wojskowa :?: wyrobienie nowego dowodu tez troche trwa wiec sie nie bede specjalnie z tym spieszyl :) i mam nadzieje ze przed czerwcem bede mial juz plastyk ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2008 Mozesz wziać paszport ;) Mi akurat odbierał ojciec, bo raczej nie ma mnie w tygodniu w mojej miescinie.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S1Sweet Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2008 Dzieki, chyba jeszcze gdzies mam paszport :) oby tylko jeszcze byl wazny ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrOOliK89 Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2008 No ale jak pójdziesz i powiesz, że chcesz odebrać prawko, to chyba nie powinno być problemów. Choćby dlatego, że na prawku masz zdjęcie ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S1Sweet Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2008 zdjecie z przed 3 albo nawet i 4 lat.. a troche sie zmienilem przez ten czas :) edit: wlasnie znalazlem dowod :lol2: zostawilem w samochodzie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_1t_ Opublikowano 8 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2008 Kroolik, gadasz głupoty. Jak ja odbierałem prawko, to poszedłem bez dowodu i musiałem się wracać do domu, bo nie chcieli mi wydać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrOOliK89 Opublikowano 8 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2008 To zapytam inaczej, po co im ten dowód? No chyba że muszą gdzieś zapisać nr dowodu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2008 To zapytam inaczej, po co im ten dowód? No chyba że muszą gdzieś zapisać nr dowodu... Po to, żeby ktoś nie przyszedł za Ciebie i nie odebrał prawka za ładne oczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrOOliK89 Opublikowano 8 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2008 Czytaj cały temat,a nie ostatnie posty. Przecież na prawku masz ZDJĘCIE, po którym Cię można rozpoznać.... Dobra już nie drążę tego tematu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2008 Czytaj cały temat,a nie ostatnie posty. Przecież na prawku masz ZDJĘCIE, po którym Cię można rozpoznać.... Dobra już nie drążę tego tematu. Czytam. W kompetencji urzędnika wydziału komunikacji nie jest rozstrzyganie o tym czy osoba na zdjęciu to Ty czy nie. Takie są przepisy po prostu, w wydziale komunikacji w moim mieście pracuje moja znajoma, gdy byłem po odbiór swojego prawka pomimo tego, że się znamy musiałem okazać dowód tożsamości. Jakieś zasady muszą obowiązywać, żeby w maksymalnym stopniu wyeliminować możliwość przekrętów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrOOliK89 Opublikowano 8 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2008 O taką mi odpowiedź chodziło. Zresztą jak byś zgubił ten dowód, to byś dostał jakiś papierek, który (chyba) zastępuje dowód. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 8 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2008 Po to, żeby ktoś nie przyszedł za Ciebie i nie odebrał prawka za ładne oczy. Czytaj cały temat,a nie ostatnie posty. Przecież na prawku masz ZDJĘCIE, po którym Cię można rozpoznać.... Dobra już nie drążę tego tematu. królik ma racje - ja odbierałem swoje bez dowodu bo zapomniałem z domu. Kazał mi podac imie ojca matki, nazwisko panieńskie i zdjąć okulary aby foto porównać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2008 @victor89 to wynika z tego, że każdy urząd się rządzi swoimi prawami :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2008 @victor89 to wynika z tego, że każdy urząd się rządzi swoimi prawami :razz:To nie nowość :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 Jutro egzamin...:D Pierwszy raz...ehh czemu ja nie zdawalem jak mlody bylem:P Boje sie jednego, ze mnie obleje za jakas [ciach!]le, a ja go zaj** :wink: musze sie odstresowac...ide na grila:D hehe.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaxxL Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 Powodzenia :] Ja zaczynam 19 i nie wiem sam czy zdawac w Piotrkowie czy w Czestochowie :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 (...) musze sie odstresowac...ide na grila:D hehe.... Dobra metoda, u mnie pomogło. Zdane za pierwszym, po uprzednim grillu oczywiście :wink: pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 Dobra metoda, u mnie pomogło. Zdane za pierwszym, po uprzednim grillu oczywiście :wink: pzdrNiestety juz wrocilem:( bo pogoda sie zepsula...i niewiele zaliczylem:P no ale coz.... teraz przeczytalem pierwszy post w tym temacie i dola zalapalem:D hehe ide po piwo..:| ps. takie glupie pytanie, co do sprawdzania swiatel zewnetrznych w aucie. Wlaczam pozycyjne wychodze sprawdzam czy dzialaja prawda? Czy na wylaczonych pokazuje egzaminatorowi gdzie sie jakie znajduja, ktore sa ktore...? :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 ps. takie glupie pytanie, co do sprawdzania swiatel zewnetrznych w aucie. Wlaczam pozycyjne wychodze sprawdzam czy dzialaja prawda? Czy na wylaczonych pokazuje egzaminatorowi gdzie sie jakie znajduja, ktore sa ktore...? :rolleyes: To zależy od egzaminatora. Ogólnie jednak to się powinno włączyć naraz wszystkie możliwe i pokazać po kolei + światło stopu i wsteczny "za pomocą" :wink: egzaminatora sprawdzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 Poprawię Cię - wsteczny raczej każą samemu sprawdzić. Nie wiem czy było to poruszane na forum, albo na waszych zajęciach, ale napiszę ;) Jeśli egzaminator każe sprawdzić samemu światło cofania bez jego pomocy, należy wyłączyć silnik i przekręcić kluczyki w stacyjce na zapłon. Wrzucamy wsteczny i sprawdzamy samodzielnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S1Sweet Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 (edytowane) mi kazal wlaczac wszystkie swiatla i opisywac te ktore wlasnie wlaczylem (opisac znaczy powiedziec jak sie nazywaja), potem kazal mi zostawic wszystko wlaczone, wyjsc i sprawdzic czy dziala, swiatla opisywalem mu "od gory" jak sa w yarisie :) swiatel cofania i hamowania nie sprawdzalem (i pamietaj o tym 3 'stopie' na gorze tylniej szyby... bo mnie pytal do czego ono sluzy ;) sprawdzone swiatla i plyny to jakies 2minuty... potem dopiero ustawienia fotela/lusterek itd. i tutaj nie warto sie stresowac tym ze kolo siedzi w aucie tylko sobie na spokojnie wszystko poustawiac :) cos mi jeszcze tlumaczyl przed lukiem ze cos jest krzywo czy nie rowno ale do dzis nie wiem o co mu chodzilo :D aha i oczywiscie od razu po wejsciu do samochodu zapytal sie czy wiem ktorym przelacznikiem sie ktore swiatla zapala ;) ogolnie pyta sie czy wszystko jasne i czy cos wytlumaczyc (wiec jak cos to nie bojcie sie pytac) i dopiero po naszym potwierdzeniu wlacza to cale nagranie :) oczywiscie kazdy egzaminator jest inny i dlatego trzeba go "wyczuc" ;) i nie ma sie czym stresowac... choc stres tez jest troszke potrzebny :) e: co do wstecznego i stopu to slyszalem ze nie ktorzy tlumacza/ucza zeby poprosic egzaminatora zeby wcisnal hamulec :) aha i jak ktos Was pusci to najpierw powiedzcie egzaminatorowi ze Wam ktos mignal/pomachal itd. i Was puszcza, bo moze Wam wmowic wymuszenie :) Pozdrawiam Edytowane 11 Maja 2008 przez S1Sweet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 to jest dobre: Kandydaci na kierowców biją swoich egzaminatorów nie pozabijajcie ich, bo kto Was będzie egzaminował ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S1Sweet Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 hehe, ostro :D sam raz oblalem na skosnym bo jak twierdzil egzaminator, 20cm odstepu od pacholka/lini przy wjezdzaniu to dla nie go za blisko ;) dobrze dla niego i tym bardziej dla mnie ze mialem wtedy obojetny stosunek do tego czy zdam czy nie :) nie popieram takich zachowan ale czasami sie sami o to prosza :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 a ja niestety musze sie przyznac ze mam kolege ktory przylozyl kilka razy egzaminatorowi... zatrzymalo go 3 innych egzaminatorow i trzymalo do czasu przyjazdu policji... przesiedzial na dolku... prokurator... grzywna... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 chociaz sie pochwal za co... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 z dosc szerokiej ulicy jednokierunkowej mial skrecic w lewo... to podjechal do prawej krawedzi o stad skrecal w lewo... a jak wiadomo z ulicy jedno kierunkowej w lewo skrecamy z lewej strony jezdni... a w prawo z prawej czesci.... egzaminator mu powiedzial ze nie zdal po wjechaniu na plac i wytlumaczeniu czemu oblal... to go zaczal piesciami nawalac w samochodzie... 3 innych egzaminatorow go wyciagnelo z samochodu... egzaminator pojechal na obdukcje a chlopak na dolek... dostal jakas grzywne.. juz nawet nie pameitam jaka bo to bylo ze 2 lata temu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzej Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 jezeli to zrobil tylko raz to dobrze ze mu przywalil ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...