Skocz do zawartości
kerin

Warez Tpsa?

Rekomendowane odpowiedzi

albo to spreparowany fake, albo rzeczywiscie banner tepsy - i nie byloby w tym nic dziwnego. ostatnio czesto ogladam zagraniczne stronki i widze na nich polskie reklamy - widocznie powstal jakis sysetm wymiany banerow, ktory moze poprzez cookies sprawdza z jakiego jestes kraju i wyswietla odpowiednie flashe.. ale to tylko teoria... jesli jednak cos takiego istnieje, to tepsa miala pecha ze jej reklama pokazala sie w takim miejscu :wink: ale rownie dobre moglo trafic na reklame zakladow miesnych w polsce :) - czysta loteria.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie to cale bicie piany wokol tpsa to tez jakas paranoja :rolleyes: .

Wiekszosc i tak z niej korzysta tylko dlatego, ze nie ma innej mozliwosci, a gdyby byla to pewnie olali by ten caly interes. Tpsa tez widac zaczyna przegladac na oczy (umowy na 24m) i sama wie, ze te blogie chwile nie potrwaja juz zbyt dlugo.

A co do reklamy to niech sie reklamuja jak chca :rolleyes: - to, ze szybkie lacza nie sluza wylacznie do odbierania maili i ogladania stron wiadomo nie od dzis :lol: ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aj tam ludzie gadacie głupoty. Też nie przepadam za TP bo to jedne wielkie przekręty ale to jest ewidentny fotomontaż..raz że nigdy nie widziałem banera reklamowego na środku strony, dwa że ślicznie rozmazany jest adres, który mógłby zdradzić , że strona jest poprostu "dziełem" autora, który ją wyświetla w trybie offline. Pamiętajcie że nawet "nienawiść" ma swoje granice.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

otworzyłem, zobaczyłem, zdębiałem :lol: , dla mnie bomba, ale w sumie jaka firma, taka reklama.

Ewentualnie może ktoś chce im koło pióra zrobić, bo raz już była afera z reklamą w TV w której klient ściąga film, ktoś się przyczepił, że promują piractwo i reklama jakoś przestała się pojawiać :rolleyes: . Oczywiście Telepies coś tam się pokrętnie tłumaczył, bo nic innego to raczej nie potrafi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam sie z opinia, ze TPSA ma malo wspolnego z umieszczeniem tam bannera... bardziej smieszy mnie "utajnienie" w screen'ie adresu serwisu, ktory jest powszechnie znany i dostepny publicznie.

Natomiast inny przyklad i tym razem prawdziwy... TPSA w swoich reklamowkach dolaczanych do rachunkow pisala wielokrotnie o "szybkim sciaganiu duzych plikow multimedialnych", z takim stoickim spokojem jakby chodzilo o ostatni odcinek serialu pt. Wiadomosci, a nie pliki .avi o dziwnie podobnej za kazdym razem objetosci 700MB, co jest blizsze prawdy i niewatpliwie pasuje do definicji "duzy plik multimedialny". Czasem nawet z napisami.

Edytowane przez silverfast

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Międzynarodowy system wymiany banerów (sprawdzanie w jakim kraju jest adres IP) to prawdopodobnie właśnie jest odpowiedź, ostatnio mi się to zdarza na wielu stronach, np. na ogame.org, na innych grach online, że widze polskie reklamy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi