BENITO Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Witam. Miałem do CHIPa robić test past termoprzewodzących. Więc do kompletu dostałem premierową pastę Pana Krzysztofa K. z Tarnowa. Pasta jest na bazie proszku diamentowego. Niestety na niej nie mogłem stabilnie postawić procka (nawet winda nie wchodziła), a co gorsza te piep.......ne diamenty powodują rysy na spodach bloczków oraz na RDZENIU!!!!!! :mur: W paście ponadto można znaleźć jakieś grudy, które skutecznie mogą pomóc w spaleniu procka. :angry: Stanowczo odradzam zakup tego wynalazku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvir Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 A mialo byc tak pieknie... Moze BENITO nie roztarles diamentow moździerzem przed nalozeniem pasty :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Weź mnie nie wk...j. Cały bloczek sobie porysowałem, mało zawału nie dostałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość NoToKlops Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 beniu dzia ... (znaczy się dziękuję) - nie wdepnę w kupę dzięki Tobie .... a miałem już nadzieje, że i polacy coś wymyśleć umieją :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Kim jest Pan Krzysztofa K. z Tarnowa ? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubajew Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 BENITO jak takie duże odłamki w tej paście to wyjmuj te karaty i wysylaj do mnie :D juz ja bede wiedzial co z nimi zrobic.... <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Kim jest Pan Krzysztofa K. z Tarnowa ? :> 1412441[/snapback] Tu sie conieco dowiesz . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 sztuczne diamenty to chyba tanie sa przeciez... a pasta moze byla przystosowana do radiatoow arctica z pooranym spodem a nie bloczkow z lusterkiem i dlatego takie duze grudy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexer Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Yyy, jak ja testowałem tą paste, to nic takiego nie zauważyłem :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 To miałeś farta stary. To coś nadaje się tylko do polerowania radiatorów o ile nie natrafisz na niespodziankę. Więcej tego nie założę. Co ciekawe na każdej innej paście mój procek startuje, a na tej za cholerę nie chce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 To miałeś farta stary. To coś nadaje się tylko do polerowania radiatorów o ile nie natrafisz na niespodziankę. Więcej tego nie założę. Co ciekawe na każdej innej paście mój procek startuje, a na tej za cholerę nie chce. 1412618[/snapback] Moze trafiła ci sie jakas "zgrupiała" resztka pasty lub za długo lezała Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Jak nawet nie startuje to zonk, czyli to jest gorsze od silikonu h? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexer Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 (edytowane) Nie jest gorsze, jest porówywalne, lecz próbek (mieszanin) tej pasty jest kilka. //=Edit=// Jest porówywalne do as5 of koz. Edytowane 26 Kwietnia 2005 przez Nexer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Pasta ma góra 1,5 miecha. Próbka akurat ze środka strzykawki. O żadne resztce nie ma mowy, bo wytraciłem z połowę strzykawki próbując uruchomić kompa smarując/ścierając/smarując. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NAZIR Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Kim jest Pan Krzysztofa K. z Tarnowa ? :>Szef wszystkich szefów? A nie, to nie ten... :D Ale tak na poważnie to faktycznie bardzo niemiła niespodzianka. Też miałem nadzieję, że w końcu coś rodzimego pokaże światu klasę a tu takie kwiatki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Beniu jakis pech prześladuje Wałbrzyszan, Tobie przysyłaja sparchaciałego fiata ( :> ) i rysująca bloczki paste a mi siada pompka i co jakiś czas bez przerwy odskakują zaczepy od memów, to ci los :lol: a tak do tematu: POLAK POTRAFI ! ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Kim jest Pan Krzysztofa K. z Tarnowa ? :> 1412441[/snapback] Kolejny Krzysztof wynalazca :P P.S. O czleku od CPC imc Krzysztofie P. nie wspomne... :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Ja bym go nazwał mechanizatorem ;) Przynajmniej bloczki się fajnie poleruje na lusterko tą pastą. Obawiam sięwłasnie że koleś próbuje wciskać paste polerską zamiast pasty termo. Przy pocieraniu o bloczek to badziewie robi się całe czarne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Czyli po prostu syf a nie pasta <_< a mialo byc tak pieknie....... A moze dostales jakas probke ktora byla z "pierwszej" parti, gdy koles jeszcze dopracowywal sposob produkcji :?: jezeli nie to chce sprzedawac najdrozsza paste polerska na swiecie, swoja droga jakie to musialy byc grudy ze porysowaly rdzen i bloczek :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexer Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 A może ktoś Ci wcisnął kita i w rzeczywistości to nie jest pasta termoprzeodząca, a pasta polerska ? <_< Jaki ona ma kolor ? Taki szarawy (wygląda jak wodnisty beton) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Dokładnie stary. Te próbki nie przyszły do mnie tylko do redakcji CHIPa i otrzymałem je do testów od redaktora. Próbki były w zwykłych strzykawkach o pojemności 1ml. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Przynajmniej bloczki się fajnie poleruje na lusterko tą pastą. Obawiam sięwłasnie że koleś próbuje wciskać paste polerską zamiast pasty termo. Przy pocieraniu o bloczek to badziewie robi się całe czarne. 1413341[/snapback] Ale tak samo sę dzieje jak poleruje się bloczki ceramiqe lub zwykłą H też sie robią czarne. Więc na podstawie tego nie moża pisać, że to pasta polerska. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naits Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 zwykły silikon o składzie pasty do zębów, a te diamenty to taki chwyt marketingowy bo człowiek sobie pomyśli "Łał diameny to musi byc bardzo dobra.... musze ją mieć..." Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexer Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 zwykły silikon o składzie pasty do zębów, a te diamenty to taki chwyt marketingowy bo człowiek sobie pomyśli "Łał diameny to musi byc bardzo dobra.... musze ją mieć..." Skoro ta pasta jest tak wydajna (z własnych doświadczeń, nie z pustych zapewnień) jak as5 na bazie srebra, to w czym problem ? Ważne, że odbiera ciepło, i dobrze odbiera ciepło. Nie wiem co miał Benito, ale to chyba nie ta pasta ;] Może ruska podróbka ;] ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Kolejny Krzysztof wynalazca :P P.S. O czleku od CPC imc Krzysztofie P. nie wspomne... :P 1413327[/snapback] a ty cierpisz cos do Krzysztofow ? pochwal sie swoim imieniem a tez znajde kilku pajacow o tym samym moj post wnosi tyle co cytowany ,wiec jezeli moderator uzna ze trzeba go usunac to tylko w komplecie prosze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 To po co koleś do CHIPa wysyłał by podróbki? :lol: Ostrzegam przed tym co zuwazyłem i tyle. Może defaultowy procek na tym i pójdzie,ale po solidnym OC nie ma mowy. Zużyłem na próby pół strzykawki zanim napisałem tego posta, więc nie opieram się na jednorazowym doświadczeniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 (edytowane) Patrząc na moich znajomych dwóch Krzysztofów wynalazców (pozdrowienia :D) mogę powiedzieć że mają dobre pomysły ale są BARDZO roztrzepani więc możliwe że wysłał nie to co trzeba :D Edytowane 27 Kwietnia 2005 przez Outlander Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexer Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 To po co koleś do CHIPa wysyłał by podróbki? Ostrzegam przed tym co zuwazyłem i tyle. Może defaultowy procek na tym i pójdzie,ale po solidnym OC nie ma mowy. Pewnie mu się coś yebło. Ja mam 4 próbki (mieszanki) i na każdej paście procek startował (o/c o 400MHz - mało, ale na więcej coś mi nie pozwala). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 i tak najlepszy jest krzysztof jarzyna ze szczecina:] a skad nexer masz to cos? za friko gdzies rozdaja? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Wiesz, ja na testy rzeczy związanych z chłodzeniem specjalnie puszczam proca na max OC, bo wtedy różnice pomiędzy wynikami są największe. Przykładowo porównałem AS5 Z ACeramique i wyszło 2 stopnie mniej na korzyść AS5. Na defaultowym procku,albo lekkim OC różnice były by trudne do odczytania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...