turtles5 Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Po pierwsze chcialem poprosic moderatorow o niezamykanie i nieusuwanie tego tematu. Padla mi plyta glowna (najprawdopodobniej) i nie mam dostepu do internetu ani do komputera. Temat zakladam dzieki uprzejmosci znajomych, ktorzy mi dali skorzystac z netu. Nie mam mozliwosci przewertowania 75 stron o mojej mobo ani dodania tego posta do wyzej wymienionego tematu - nie chce filtrowac odpowiedzi na moj problem sposrod innych postow. Sprawa przedstawia sie tak. Moj komputer w niedziele wieczorem zawiesil sie i po restarcie nie wstal. Zapala sie najpierw dioda numer 3 a nastepnie diody 1 i 2. Dysk startuje wiatraki sie kreca. Rozebralem sprzet, zdjalem wc zalozylem ac - bez zmian. Reset biosu nie pomaga, nawet wymiana kostki na druga. Te same objawy wystepuja z ramem wlozonym i bez ramu (wtedy piszczy dajac do zrozumienia, ze jest cos nietak z pamieciami, ale dalej swieci sie tylko dioda 1 i 2).Co najdziwniejsze proc i NB sie nie nagrzewaja (sprawdzone organoleptycznie). Czy ktos z szanownych forumowiczow orientuje sie co jest nie tak. Jesli to plyta to ktory element na plycie mogl pasc? Z gory dziekuje za pomoc i pozoistawienie tematu. Bede w miare mozliwosci czytal odpowiedzi i odpisywal Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andi Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Po pierwsze chcialem poprosic moderatorow o niezamykanie i nieusuwanie tego tematu. Padla mi plyta glowna (najprawdopodobniej) i nie mam dostepu do internetu ani do komputera. Temat zakladam dzieki uprzejmosci znajomych, ktorzy mi dali skorzystac z netu. Nie mam mozliwosci przewertowania 75 stron o mojej mobo ani dodania tego posta do wyzej wymienionego tematu - nie chce filtrowac odpowiedzi na moj problem sposrod innych postow. Sprawa przedstawia sie tak. Moj komputer w niedziele wieczorem zawiesil sie i po restarcie nie wstal. Zapala sie najpierw dioda numer 3 a nastepnie diody 1 i 2. Dysk startuje wiatraki sie kreca. Rozebralem sprzet, zdjalem wc zalozylem ac - bez zmian. Reset biosu nie pomaga, nawet wymiana kostki na druga. Te same objawy wystepuja z ramem wlozonym i bez ramu (wtedy piszczy dajac do zrozumienia, ze jest cos nietak z pamieciami, ale dalej swieci sie tylko dioda 1 i 2).Co najdziwniejsze proc i NB sie nie nagrzewaja (sprawdzone organoleptycznie). Czy ktos z szanownych forumowiczow orientuje sie co jest nie tak. Jesli to plyta to ktory element na plycie mogl pasc? Z gory dziekuje za pomoc i pozoistawienie tematu. Bede w miare mozliwosci czytal odpowiedzi i odpisywal 1412481[/snapback] Jesli plyta jest na gwarancji to problem rozwiazany, jesli nie i wymiana biosu nie pomaga (jak maszmozliwosc podmiany kostki) wowczas tylko jakis serwis. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:TIMONek:. Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 zawsze mozna skorzystac: http://allegro.pl/show_item.php?item=48432503 ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 No wlasnie z gwarancja moze byc problem, zreszta okaze sie. Jezeli ktos na cos madrego wpadnie niech tu dopisze. Z gory dziekuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 Nikt nic wiecej nie doradzi? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Amd_Powered Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 gg - 6925599 napisz doniego on naprawia plyty glowne za 25zl a sprawdzenie nic nie kosztuje chyba ze mieszkasz w innym miescie to +6zl wysyleczka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...