brathaneq Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Witam mam pytanie do szrotowców. wiem, ze dla was to nie pierwszczyzna, ale ja jeszcze w tym przybytku nie bylem. czego mam sie spodziewac? Pana Wiesia, ktory pojdzie pogrzebac na zapleczu i wyjmie kaałek złomu ktory potem sie wypieksza na nagrzewnice, czy raczej troche terenu z wrakami i mozna sobie samemu grzebać? jezeli to jest druga opcja, to pytania kolejne. gdzie pod maska najczesciej sa nagrzewnice? i jakie trza miec narzedzia zeby ja wydobyc ? aha. i ostatnie pytanie. wszedzie trąbią o kadetach (wiadomo. opel kadet). ale łada? jaka łada? czy to nie wane, bo wszystkie nagrzewnice sa takie same ? pozdro brat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 hehe w moim przypadku byl pan wiesiu z magazynem .. ;] mowisz co chcesz od czego i za pare minutek przychodzi z tym :] he he mozesz tesh isc z nim i sobie sam cos wybierzesz z magazynu ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 taa dokładnie, idziesz na magazym prosisz lub szperasz samemu(ach jak to lubie :D) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NAZIR Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Tak jak już wspomniano moze być różnie - ja osobiście wolę szperać sam, bo zawsze może przy okazji coś ciekawego wpaść w łapki, np. 3kg gwintowników, narzynek, frezów i rozwiertaków (część nieużywana, jeszcze w pergaminach) jak to mi się razu pewnego zdarzyło. Dodam jeszcze drobną dodatkową radę - ubierz się stosownie do okoliczności. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 A najlepiej wyłóż plecak folią(reklamówką, żeby się nie usyfił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
co3en Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 A najlepiej wyłóż plecak folią(reklamówką, żeby się nie usyfił. 1412734[/snapback] ehehe BENITO u nas w Krakowie daja reklamowki do zakupionego sprzetu :wink: (Mozesz nawet umyc rece w pasta BHP) Co do poszukiwan to tak jak pisali poprzednicy szefo cos prynosi albo nakazuje/pozwala isc i samemu grzebac w tym...raju :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 a ja proponuje przyjechac samochodem i gadaznik zabezpieczyc, bo raz widzialem tyle nysek i innych ze kasy mi niestarczylo :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brathaneq Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 plecak, samochod. ok, wszystko da sie zrobic. a co do modeli nagrzewnic ? Łada? Jelcz? bo kadet wiadomo kadet :P pozdro brat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Tico :wink: A tak wygląda przezemnie przerobiony B) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 (edytowane) Pickny!!!! ja swego fiata usiłuje przywrócoć do stanu używalności Edytowane 26 Kwietnia 2005 przez Bobslej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brathaneq Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 pikny :D jezeli wszystko pojdzie po mojej mysli czeka mnie studiowanie 16-yu stron o regenerowaniu nagrzewnic :P pozdro brat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Niestety na szrotach obecnie bardzo duzo aluminiowego złomu. Szukaj miedzianych: Łada, Opel Kadett, Opel Rekord ale generalnie wszystko miedziane z lamelami bedzie dobre :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 nysa i żuk jeszcze z sprawdzonych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Jednak nad wszystkimi króluje niepodzielnie ŁADA.. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbuda Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 A to ja sie zapytam, czy nagrzewnica z rurkami miedzianymi a finami aluminiowymi by sie nadala :) Bo taka jedna znalazlem, co ma duuuuzo finow, ale aluminiowych, natomiast rurki sa wlasnie miedziane. Niestety, w okolicy nie ma zadnej lady :( No chyba ze ktos mi znajdzie w Polsce lade i bedzie na tyle mily, ze mi przesle ;) Bez czyszczenia of kors ;) OT - dzisiaj na zlomie widzialem dwoch kolesi, co masowo wyjmowali nagrzewnice z fiacikow ;) Smieszny widok, niemal jak szabrownicy wygladali hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brathaneq Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 łada. ale jaka łada ? rodzajów jest duzo. to tak jakby napisać "opel" .. pozdro brat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 (edytowane) łada. ale jaka łada ? rodzajów jest duzo. to tak jakby napisać "opel" .. pozdro brat 1413036[/snapback] Mechl!n juz to pisał więc szukajka nie boli :] Edytowane 26 Kwietnia 2005 przez MeGaMuCieK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbuda Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 łada. ale jaka łada ? rodzajów jest duzo. to tak jakby napisać "opel" .. pozdro brat 1413036[/snapback] Wchodze na szrot, mowie "Lada, model 2107, nagrzewnica, miedziana". Koles na mnie patrzy, pare razy mruga i pokazuje palcem w strone wrakow. Wiec mow tylko lada, nagrzewnica, miedziana ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piterix Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 U mnie było tak: Najpierw zadzwoniłem po skupach złomu gdzie coś takiego jak nagrzewnica od samochodu mają. Na niektórych szrotach tylko skupują i "towar" bawi u nich bardzo krótko niczego nie wyjmują i wogóle nic z nim nie robią...tylko czekają aż ktoś to zabierze - czyli jakaś firma co się tym zajmuje. Ok. Udało się znaleźć odpowiedni szrot. Facet powiedział: "nagrzewnica?, pewnie do chłodzenia komputera?" dokładnie - odpowiedziałem "i pewnie miedziana ma być ?" - tak - zgodziłem się i umówiłem na szrocie następnego dnia. Jak przyjechałmem powołałem się na rozmowę telefoniczną. Facet powiedział że nagrzewnica kosztuje 30 PLN i żebym sobie poszukał w tej budzie i pokazał mi jakiś kontener (taki duży do którego można wejść od TIR'a). Wszedłem i mym oczom ukazał się, wcale nie wielki las tylko w CH... nagrzewnic. I WSZYSTKIE aluminiowe. Było ich setki. Po pół godzinie facet przyszedł z jakąś miedzianą i zapytał czy może tą? Wzięłem i powiedziałem że pomyślę i jeszcze poszukam. Ale naprawdę wszystkie były aluminiowe ale od czego jest COPAL. Więc wzięłem kilka aluminiowych z taką myślą: kupię więcej, będzie taniej no i są gorsze bo aluminiowe... Pomyliłem się. Nagrzewnica kosztuje 30 PLN. Bez żadnych wyjątków, bez względu na ilość, z czego jest zrobiona, no ogólnie: nie ma gadania. No i wzięłem tylko tą jedną kadetówkę. Pozwolił mi ją nawet sprawdzić czy sprawna - ale nijak się nie dało zrobić bo szlałch miał dużą średnicę i po nagrzewnicy woda spływała... Zdecydowałem się. Zapłaciłem. Działała. Po ponad pół roku ją sprzedałem (jak już udało mi się wyczyścić, odkamić itd.) bo potrzebowałem $$$. Następnym razem kupiłem nagrzewnicę Kadeta na Allegro za 50 PLN. I mam w nosie ten cały szrot. - Za dużo roboty, - Duże ryzyko że będzie przeciekać.... - a poza tym kupowałem zimą jak sobie przypomnę tą wodę którą testowałem nagrzewnicę zimą to aż mi palce sztywnieją... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlun Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Ja pamietam jak kupowałem swoją.Jak wszedłem do magazynu to była wielka góra (gdzies ze 4m miała) usypana z nagrzewnic.Ponurkowałem troche w tym złomie i znalazłem żuka.Może nie wygląda najlepiej ale chłodzi oki i co najważniejsze jest szczelny i kosztował mnie całe 7zł:)(Ale i tak rozglądam sie za czym nowszym i ładniejszym) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Heheh stos nagrzewnic :) Czyzbys odwiedzil Szrot na kolejowej przy dworcu ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlun Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Nie ja byłem na szrocie przy drodze do Karczewa (jak widzisz jestem z Otwocka a nie wiem z kąd ty jesteś) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igomako Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 (edytowane) uh. ludzie - powiedzcie mi gdzie w gdansku jest szrot? skad moge w gda wziac nagrzewnice..? pliz hife... Edytowane 28 Kwietnia 2005 przez igomako Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 gdzie w KRAKOWIE są szroty?? znam tylko dwa ale tam kadetów, ład wogle nie ma 1. pod bramą głowna huty sendzimira 2.jeszcze są samochody powypadkowe koło Elektociepłowni w ŁĘGU ale gosc mi powiedzial ze za opla to cena 80-100 zaleznie od stanu(juz na allegro wole kupic) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 [ciach!]a w domu nie macie ksiazki telefonicznej albo netu, zacznijcie szukac a nie glupie pytania kazdy zacznie zadawac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igomako Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 hm. ok :) szukałem w ksiażce, ale nic konkretnego nie znalazłem. jeszcze poszukam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 hm. ok :) szukałem w ksiażce, ale nic konkretnego nie znalazłem. jeszcze poszukam. 1417040[/snapback] ale jakiej, luknij do panoramy firm albo na neta, też jest :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małkoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 U mnie w mieście odwiedziłem 4 szroty. W każdym był co najmniej jeden kadet. Wszyscy się cenili za 40zł ale jak się pytałeś ile spuści to do 30zł. No i tak kupiłem kadeta. Teraz będe mu przerabiał króćce i uszczelniał zbiornik bo delikatnie mi cieknie i mam nadzieje, że już niedługo złoże swoje wc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piterix Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 (edytowane) hm. ok :) szukałem w ksiażce, ale nic konkretnego nie znalazłem. jeszcze poszukam. 1417040[/snapback] No własnie ja też jestem z Trójmiasta i szukałem szrotowiska w książce telefonicznej i te które obdzwoniłem to nie bardzo miały nagrzewnice. Wraki z Gdańska są wyworzone do kościerzyny czy do kartuz już nie pamiętam ale gdzieś w tym kierunku ;) A ja byłem na szrocie w Chwarznie a raczej pod Chwarznem. W miejscu które wyglądało jak koniec świata... I to chyba jedyny taki duży szrot bo jak pisałem wcześniej, facet już doskonale wiedział po co mi nagrzewnica, że miedziana, i ze 30 PLN za sztukę i ani grosza mniej bo takich jak ja to do niego dziesiątki przychodzą... IMHO olej ten szrot i kup coś na allegro wyczyszczonego, albo na allegro w dziale motoryzacja - nagrzewnice są w O NIEBO lepszym stanie niż na tym szrocie - a wyczyszczenie i uzdatnienie nagrzewnicy to też niemałe wydatki (zużycie wody, chemikaliów, no i własny czas który jest bezcenny ;-) ) ps. Mi udało się kupić: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=46935994 i http://www.allegro.pl/show_item.php?item=45282714 ta druga może i wygląda strasznie ale była czyściutka w środku i chłodzi wodę idealnie. Edytowane 29 Kwietnia 2005 przez Piterix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 (edytowane) własny czas który jest bezcenny ;-) 1417197[/snapback] za reszte zaplacisz karta master card B) B) B) aa tak apropo to tesh kupilem wczoraj nowiotkiego fiacika na allegro.. w motoryzacji.. za 25 zl .. :D hehe moj najlepszy zakup ostatnio :D Edytowane 29 Kwietnia 2005 przez pipanol-pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...