Skocz do zawartości
SGJ

WinSPatcher -Zbiór Aktualizacji Do Windows

Rekomendowane odpowiedzi

Moja paczka jest na etapie wersji testowej.

Dlatego znajduje się w niej tylk kilka poprawek.

Instalator to specjalnie napisany przeze mnie program(w tej chwili wersja którą mam na dysku jest wiele lepsza i bardziej konfigurowalna od tej z www).

Jak się uda będą paczki do wszystkich wersji windows.

fajna rzecz, ale tu gosciu zrobił to samo, i sa wszystkie nie tylko krytyczne !!

1414541[/snapback]

Brak wyboru aktualizacji, trzeba miec rara do rozpakowania, potem odpalic program które wypakuje drugi raz, potem instalacji z wiersza polecen(plikiem wsadowym!!!), do tego na koniec odpala strone www, lipna ta paczka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To znowy ja :) (nie raportować ze 2 posty pod rząd, bo poprzedni byl 2 dni temu!)

Skonczyłem pakiet poprawek. TU (27MB) mozna sciagnąć.

Zawiera wszystkie aktualizacje krytyczne(na WU pozostało tylko narzedzie do usuwania robaków) i aktualizacje do OE, a dokładnie:

KB873333

KB873339

KB885250

KB885835

KB885836

KB886185

KB887742

KB888113

KB888302

KB890175

KB890859

KB890923

KB891781

KB893066

KB893086

KB887472

KB893803

KB887797

Paczka do XP PL z zainstalowanym SP2.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisze posta, zeby sledzic temat :>

A tak serio,. to dobrze, ze sgj cos takiego robi. Do tej pory uzywalem WU, ale mysle, ze jeszcze ze dwie wersje testowe i przerzuce sie na program sgj ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakiś czas temu postanowiłem się przesiąść z win xpsp2 na 2000 sp4,

po instalacji win2000 po połąceniu z netem zaczeły sie robić cyrki,

niestety nie dałem rady uratować biedaka, został dosłownie zjedzony wciągu 2h.

i teraz mam pytanie do pana Sgj, czy po instalacji windy 2000 i tego pakietu poprawek (oczywiście przed połączeniem z netem) windows będzie w miare bezpieczny bez firewalla, ani antyvira ??

w win xpsp2 uzywam tylko zapory windowsowej i na 100% niemam ani niemiałem żadnych wirusów itp..

troszke sie rozpisałem ale mam nadieje że wiesz o co mi chodzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

'w miare' to mozna powiedziec ze tak, bo przynamniej po podlączeniu sieci nie 'wpadnie' do systemu msblast czy sasser, a to najprawdopodobniej było powodem problemów po podłączeniu sieci.

A sam system będzie 'bezpieczny' tak jak kazdy inny.

-----

Po instalacji tego pakietu na Windows Update nie ma żadnych aktualizacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie testowane. Powinno sie dać. Wtedy pod koniec instalacji systemu powinien się uruchomic instalator pakietu(trzeba będzie kilka razy kliknąc).

Jak wprowadze kilka zmian do instalatora to moze niedługo bedzie mozliwość uruchomienia automatycznej instalacji przez dodatkowy przełącznik, żeby mozna też uruchomić instalacje bez potrzeby klikania po kolei...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po tygodniu pracy, kilkudziesięciu testach, powstał kolejny pakiet aktualizacji dla kolejnego systemu

Tym razem powstało to:

1431614[/snapback]

czyli wystarczy mi tylko Format C: > instalka win 98se > stetry / net > i odrazu tego WinSPatcher: 98SE PL v1.0 i juz nic nie musze sciagac z Windows Update :>?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli wystarczy mi tylko Format C: > instalka win 98se > stetry / net > i odrazu tego WinSPatcher: 98SE PL v1.0 i juz nic nie musze sciagac z Windows Update :>?

1501996[/snapback]

Można wejsc na WU, bo prawdopodobnie są jakieś nowe aktualizacje.

GJ ! wydaje mi sie ze przydal by sie jeszcze Windows Installer 2.0

ps. co to jest Agent 2.0 ?

1502011[/snapback]

Microsoft Agent >> http://www.microsoft.com/msagent/default.asp

Windows Installer'a dodam w następnej wersji. Jak się uda to w następnej wersji bedą aktualizacje dla obu wersji win98.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swietnie !! Wlasnie przymierzam sie do reinstalki systemu po zmianie platformy - dzieki temu instalerowi chyba szybciej sie do tego zbiore (bo jakos dziwnei drazniaco dzialala zawsze na mnie stronka windows update ;) )

@sgj >> swietna robota !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi