Skocz do zawartości
SGJ

WinSPatcher -Zbiór Aktualizacji Do Windows

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo dobra robota sgj. Poprawki juz zainstalowałem na obecny system. Próbowałem też zintegrować je z instalką Windy (nLitem) i okazało się, że bez problemu zintegrowały sie aktualizacje krytyczne dla systemu i aktualizacje opcjonalne (podkreślone na zielono). Natomiast proba zintegrowania aktualizacji krytycznych i opcjonalnych programów (podkreślone na czerwono) kończy się komunikatem błedu ze strony nLite'a.

Tak więc, po instalacji OS'u trzeba bedzie "dorzucic" reszte spod Patchera.

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja nie :wink:

Od wczoraj WinSPatcher ma nową wersję instalatora dającą nowe mozliwosci w tym integrację częsci aktualizacji z płytą instalacyjną.

Sgj proszę napisz znaczy daj linka dokładnie najnowszej wersji tej paczki dla XP bo już sie nie łapie za dużo ich jest jakaś WinSPatcher XP SP2 PL v1.5 i WinSPatcher XP SP2 PL v1.5a to któraś z tych czy jeszcze jakaś inna? Czy najpierw v1.5 a poźniej v1.5a??? Edytowane przez bartas39

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1.5a to jest aktualizacja instalowana na wersję 1.5. Akualizuje tez od razu do 1.5a starszą wersję 1.4.

1.5A poprawia jeden błąd i dodaje własnie nowy instalator.

Zawiera tez aktualizacje dodane w wersji 1.5(bez A). To do aktualizacji z wersji 1.4.

Funkcja integrowania powinna być używana tylko z płytami z którymi jest już zintegrowany SP2.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Rzeznik_2236

Program naprawdę szalenie przydatny, zwłaszcza do integracji z płytą instalacyjną, gdzie nLite potrafi czasem wywalić błąd. Będzie kilka pytań:

1. Czy wersja dla Win2000 również posiada opcje integracji poprawek z płytą?

2. Czy wśród poprawek dla ww. znajduje się IE 6 i jest możliwość jego integracji?

3. Czy zawarte zostały (dot. Wk2) poprawki dla IE oraz OE i czy istnieje możliwość ich integracji?

4. Jak zintegrować WMP10 z XP SP2? Czy jest to możliwe za pomocą tego programu?

5. Co z poprawkami dostępnymi do pobrania po weryfikacji kodu autentyczności? Wszyscy doskonale wiemy, że weryfikacja dot. możliwości ściągnięcia z witryny MS, a nie praw do poprawki, co byłoby absturdalne, ale... czy zostały one zawarte w programie?

6. Czy program zostawia jakieś ślady po swoim działaniu w przypadku integracji poprawek z płytą instalacyjną?

7. Czy pakiet zawiera kodeki WMP?

A, i ten... Mam propozycje. Może dałoby się wprowadzić wersję odchudzoną programu w obieg, która pobierałaby poprawki ze strony MS dopiero po instalacji? Lista dla każdego systemu mogłaby być dostępna poprzez plik txt z WWW bądź też inny, odpowiadający f-cjonaliścią sposób.

Druga popropozycja z mojej strony to poszerzenie możliwości integracji, tj. np. swobodny wybór wersji DX czy WMP dla każdej wersji systemu przez użytkownika.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Nie w tej wersji > w nastepnej będzie

2. Ie jest / mozliwoci integracji brak

3. Wszystkie aktualizacje jakie były do maja / integracji brak(2k)

4. Wrzucic do \i386\svcpack\ i do \i386\svcpack.inf dopisac w sekcji [setupHotfixesToRun]

MP10Setup.exe /q:A /c:"setup_wm.exe /Q /R:N /DisallowSystemRestore"

5. Jakimi aktualizacjami? W programie są wszystkie :)

6. Po swoim działaniu zadnych. Ale slady są bo uzywa do integrowanai metody udostepnionej przez MS, a ta tak na prawde nie integruje ich, tylko przenosi do odpowiedniego folderu i instaluje podczas instalacji systemu(dla uzytkownika jest to niewidoczne)

7. NIe.

- Moze w przyszłosci, aktualnie wymagałoby za duzo zmian.

- wyboru nie będzie, program zawiera aktualnie najnowsze wersje/ integracja sie pojawi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@sgj mam taką prośbę :) Dałoby rade upnąć WinSPatcher dla XP i Windy 2003 na jakiś inny serwerek ? Tzn www.megaupload.com lub www.rapidshare.de . Prośba wynika z tego że z tego serwa na którym aktualnie siedzą Patchery mam transfer poniżej 1kB/s i po około godzinie ściągania wywala błąd serwera i koniec zasysania (Flashget, GetRight, wbudowany menedzer ściagania w FF - wszędzie jest tak samo) Kumpel ma neo i ma ten sam problem, z twojego serwerka mu zasysa speedem ~1kB :/ Także jeśli to mozliwe to będę bardzo wdzięczny za wrzut na ww serwerki :)

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Rzeznik_2236

1. Nie w tej wersji > w nastepnej będzie

Oczekuję z niecierpliwością.

2. Ie jest / mozliwoci integracji brak

3. Wszystkie aktualizacje jakie były do maja / integracji brak(2k)

Z jeszcze większą niecierpliwością zatem ;).

4. Wrzucic do \i386\svcpack\ i do \i386\svcpack.inf dopisac w sekcji [setupHotfixesToRun]

MP10Setup.exe /q:A /c:"setup_wm.exe /Q /R:N /DisallowSystemRestore"

I dzięki wielkie. Oczekuję funkcji w programie :).

6. Po swoim działaniu zadnych. Ale slady są bo uzywa do integrowanai metody udostepnionej przez MS, a ta tak na prawde nie integruje ich, tylko przenosi do odpowiedniego folderu i instaluje podczas instalacji systemu(dla uzytkownika jest to niewidoczne)

A czy w takim razie istnieje jakaś inna metoda? Edytowane przez Rzeznik_2236

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A wszedłbys tak w opis danej wersji i zobaczył co jest na samym dole?

Fakt... Tyle że jakiś miesiąc temu nie było :P A dzisia szukajka dopiero mi ten topic znalazłem (kiedyś tam dawno temu go widziałem i wiedziałem że jest taki programik i przez google trafiłem na www ale topicu już znaleźć nie umiałem oO) i na szybko napisałem nie sprawdzająć linków :oops: A co do programu to świetna robota ;]

Pozdro :mrgreen:

Edytowane przez freelancer7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli zakładając , że posiadam Win XP SP2 To wystarczy żebym pobrał WinSPatcher XP v2.1 ze stronki

http://sgj.cjb.net/content/view/25/39/

I mój System będzie posiadał wszystkie krytyczne i niekrytyczne poprawki Wydane przez Microsoft?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, na poczatek szczere podziekowania dla twórcy WinSPatchera, miałbym jednak wielką prośbę, czy nie mógłbyś wrzucic tych pliczków na jakis inny server,dodac resuming, bądź je podzielić na kilka kawałeczków ?

Nadmienie jedynie że próbuje je ściagać już 3 dzień i przeważnie w okolicach 70 - 80 % zrywa mi połączenie które i tak jest kiepskie od 0,2 kb\s do 6,0 kb\s czego efektem jest ponowne sciaganie od nowa. :-|

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi