Skocz do zawartości
piotres

"nowe" Enermaxy P-ve

Rekomendowane odpowiedzi

czesc wszystkim

Mozecie mi udzielic pewnych informacji co do najnowszej linii PSU Enermaxa P-VE ? Te Dual Fan. Chodzi mi o modele 300,365,465 i 550 W. A najbardziej o model 300P-VE :-) .

1. Czy maja one linii 3.3 vsense, i jest mozliwe jej modyfikacja by podniesc napiecie na linii 3.3 V ??

2. Do ilu maxymalnie da sie podniesc napiecie na linii 3.3 ?

3. Czy maja w srodku potencjometry do regulacji wszystkich napiec ? Jesli tak, to czy kazde napiecie jest regulowane oddzielnie ?

pozdrawiam

Piotres

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czesc wszystkim

Mozecie mi udzielic pewnych informacji co do najnowszej linii PSU Enermaxa P-VE ? Te Dual Fan. Chodzi mi o modele 300,365,465 i 550 W.  A najbardziej o model 300P-VE :-) .

1. Czy maja one linii 3.3 vsense, i jest mozliwe jej modyfikacja by podniesc napiecie na linii 3.3 V ??

2. Do ilu maxymalnie da sie podniesc napiecie na linii 3.3 ?

3. Czy maja w srodku potencjometry do regulacji wszystkich napiec ? Jesli tak, to czy kazde napiecie jest regulowane oddzielnie ?

pozdrawiam

Piotres

1412942[/snapback]

1. tak

2. znam kilku co i 4V dawali (tylko czy jest sens)

3. nie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wogole jak te zasilki wypadaje w porownaniu do np chieftecow i taganow. chodzi mi glownie o model 465?? bo wiem ze enermax to solidna marka ale te sa jakies strasznie tanie jak na enermaxa. :D

Edytowane przez Myszek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam 365-tkę w drugim kompie...

W stosunku do Chiefteca HPC-360-302DF (nie mówiąc już o jakimkoliwek Taganie) ten Enermax to wyjec, odkurzacz i silnik odrzutowy... Dmucha jakby miał odlecieć... :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

napiecia fajnie trzyma czy glosny jeste nie wiem (wentyle na NB i grafie skutecznie wszystko zagluszaja) kable dlugie; kontrola obrotow wentyla, jedyne co mi nie pasi to ze molexy nie sa opakowane w jakies koszulki ale to z czasem sam zrobie (mam nadzieje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi