Dufi Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Wiec zaczne tak. Mam płyte Gigabyta ga-8sg800, grafe GF4, procek P4 1.7GHz, zasilacz (mial zatarty wentyl ale chodzi, wymienile wentyl sprawdzile napiecia i sa ok wiec go używam) WYmieniam te podzespoly gdyż mam ciekawy przypadek ze sprzętem. Przed instalacja sprzętu w budzi rozłzyle sie z nim na podlodze, zmontowalem płyte proca, pamiec(DDr 256 334Mhz firma znana ale nie pamietam jaka) i grafe. Odpalam i wsio chodzi. wiec pakuje do budy. Po wlozeniu tych rzeczy odpalam i [gluteus maximus], monitor nie reaguje brak jakichkolwiem dziweku w speakerze. Po wyjeciu wszystkiego z budy i zmontowaniu od kupy, nie działa dalej. na drugi dzien poszedlem do serwisu, u nich nadal sie nie odpala. Koles wklada inna pamiatke ( moja wyjmuje) i wszystko jest ok. Potem ja z ciekawości wkładam swoja spowrotem a tu KUKU sprzet rusza. wiec zaskoczony ze znowu jest ok lece do chaty sprawdzam gadżety bez obudowy i chodzą. Następnie wkładam do budy ( oczywiscie odpalam bez podłaczania dyskow i innych rzeczy) i nic znowu jest kibel zero reakcji. Ta pamiatke której uzywałem włozylem do kumpla kompa i odpaliła bez problemu. Wziąłem od niego druga ty razem 266Mgz i włozyle ja jak rzeczy były w kompie i sytuacja jest identyczna, czyli zero reakcji. Wszystko sie zachowuje jakby grafika byla ded, ale to ze sie odpalało nie wskazuje na to. Moze to wina zasilaczy, ale sprawdzalem napiecia i niby wszystko jest OK. Może ma tyciu za małe napiecia gdzyż trzyma 5v i 11.9v reszty nie sprawdzalem. Dalczego nie dziala mi to wszysko jak włoże do obudowy, i jak wyjmę spowrotem to juz też nie dziala. :mur: Już całkiem zgupialem co jest grane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baku Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 hm... ja bym zrobil tak: najpierw sprawdzil, czy grafika dobrze siedzi w gniezdzie po wlozeniu sprzetu w bude < tanie obudowy czasami sa dalekie od idealu pod wzgledem dokladnosci >. jezeli dobrze, to: reset biosu < plyta asusa nie ruszala mi kiedys po jakiejkolwiek zmianie sprzetu, dopiero reset biosu i bylo oka >. popatrz, czy nie ma jakichs zwarc, czy wszystko jest podopinane. pamiec nie wyglada na uszkodzona, problem z plyta raczej. pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...