Skocz do zawartości
necronomicon

Jaki Ram Do @a64 Na Dfi S939 (do 700zł)

Rekomendowane odpowiedzi

Potrzebuje 2x512MB do kręcenia Winchestera 3000 za max700zł( oczywiście im taniej tym lepiej)

Składam kompa ,nie mam za wiele kasy i nie chciałbym wtopić...

MB będzie pewno DFI.

W miarę możliwośći proszę o dokładną nazwę pamięci i ile ewentualnie można z tego wycisnąć FSB i przy jakim napięciu.

PS.W tej polskiej sieci nie znalazłem jakiegoś dużego porównania RAM do oc:-(((((

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potrzebuje 2x512MB do kręcenia Winchestera 3000 za max700zł( oczywiście im taniej tym lepiej)

Składam kompa ,nie mam za wiele kasy i nie chciałbym wtopić...

MB będzie pewno DFI.

W miarę możliwośći proszę o dokładną nazwę pamięci i ile ewentualnie można z tego wycisnąć FSB i przy jakim napięciu.

PS.W tej polskiej sieci nie znalazłem jakiegoś dużego porównania RAM do oc:-(((((

1413214[/snapback]

Ja bym na Twoim miejscu kupił 1x512 Vitesty DDR600, dozbierał za jakiś czas 300zł i kupił drugą kość. Przy DDR600 chodzą na 2,5-3-3-7 :), kostka 518,50zł u Luksa. Ewentualnie Gskille - 2x512 za 1000zł (u Wampira), ale pojedynczo nie kupisz, więc musiałbyś dozbierać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym na Twoim miejscu ten topic przejzal http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=127937 Na Twojej plytce napiecie na pamieci nie stanowi problemu takze mysle ze spokojnie sobie na tych pamieciach minimum 240MHz polecisz a pewnie sporo wiecej (przy najciasniejszych timingach). Mysle ze za okolo 450 - 500 pln to najlepszy wybor (pod warunkiem posiadania plytki z wysokim vdimm).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi