Skocz do zawartości
GrzesD

Sterowniki Do Skanera Mustek Bearpaw 1200 Cu

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie!

Nie mam już do tego głupiego skanera cierpliwości! O ile pamiętam, to ZAWSZE były z nim problemy! Mianowicie teraz pożyczyłem go od znajomego (on już też nie miał cierpliwości i od roku czasu ten skaner leżał na szafie). Chciałem go zainstalować i klapa! Podłączyłem - niby ładnie wykrywa, ale sterów jak nic! Próbowałem wszystkiego! Ściągałem te ze strony Musteka pod XP (web.exe ~ web.14) - nie poszło, bo przerywa po jakimś czasie. Próbowałem te pod 98 (web.exe ~ web.08 i web_lib.exe ~ web_lib.04) i odpalałem je jakimś fixXP - nie chce ruszyć, bo pokazuje, że brak jakichś bibliotek. Teraz w ogóle podłączam ten skaner pod USB, lampka na skanerze się świeci, a sprzętu nie wykrywa! Nawet gruntownym poszukiwaniem sprzętu! Co ja mam zrobić? Błagam pomóżcie jak najszybciej, bo mam pilną robotę, a nie stać mnie na wydatek 200 zł. na nowy skaner! :-(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Następnym razem przeczytaj opis instalacji sterowników przed podłaczeniem skanera.

... a że jest problem to fakt :D

Muszisz odinstalować wszystkie sterowniki i zainstalować ponownie zgodnie z instrukcją.

http://www.mustek.com.pl/?stid=23&incln_param=5

http://www.mustek.com.pl/?stid=24&incln_pa...&incln_param1=5

Edytowane przez IchBinIdiot

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mądry polak po szkodzie... ja bym nigdy w życiu na to nie wpadł, bo zawsze normalnie sprzęt się podpinało (tym bardziej pod USB, który można podłączyć podczas działania systemu) i instalowało sterowniki... a powiedz, jak mam je teraz odinstalować? W Dodaj/Usuń programy niczego takiego nie ma... usunąłem ręcznie wszystko z katalogu C:/WINDOWS/Temp (tam, gdzie domyślnie się wypakował ten plik XPcos_tam.exe ściągniety ze strony Musteka), w Program Files też już niczego nie ma od tego skanera... rejestr wyczyszczony TuneUp Utilities'em...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi