white__ Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Problem polega na tym iz nie widac tego dysku w Biosie a podlaczyc go nie mozna do innego kompa gdyz jest to wejscie SATA a ja takowego nie posiadam w drugim kompie. Dodam jeszcze ze wlozylem dysk z zainstalowanym windowsem do tego kompa z ta Barracuda i wstal normalnie ale dalej nie widzial tej Barracudy czy mozliwe jest ze jest cos w Biosie poprzestawiane. Prosze o pomoc nigdy nie mialem do czynienia z dyskami na SATA z gory dzieki i pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekwisniewskipadl Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Narzedzia administracyjne -->> menedzer dyskow... -->> PPM -->> format Banalne.... wiele razy powtarzane :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
white__ Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Problem polega na tym ze on go wogole nie widzi nigdzie go niema no chyba ze ja czegos nie rozumie bardzo bym cie prosil jezeli mozesz zebys jasno napisal co moge zrobic. Z gory dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IchBinIdiot Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 To napisz jeszcze o jaką płyte główną chodzi. Ten dysk z systemem który jest "widziany" był na ATA? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
white__ Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 To napisz jeszcze o jaką płyte główną chodzi. Ten dysk z systemem który jest "widziany" był na ATA? 1413677[/snapback] Tak system na ATA A SATA wogole niewidzialna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IchBinIdiot Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Włącz kontroler SATA w BIOSie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
white__ Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Wlaczylem ( w sumie bylo wlaczone ) nadal nic zero odzewu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekwisniewskipadl Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Daj jako IDE, a nie RAID i powiedz czy masz taka opcje jak ja: Tak gdzie sie wybiera z czego ma byc botowany komp [cd,hdd,floppy] to mam opcje i ustawiam ktory dysk ma byc pierwszy -->> zobacz czy tak masz ten dysk -->> bedzie numer seryjny dysku starego nowego i jeszcze cos z usb, jak tam go nie widzi to cos sknocone :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
white__ Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Dzieki za pomoc poradzilem juz z tym sobie poprosutu driver do tego cholernego SATA byl potrzebny Jeszcze raz dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekwisniewskipadl Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Wlasnie WINXP SP2 ma wbudowane stery SATA :), bo ja nic nie instaluje i mi dysk wykrywa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
white__ Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Wlasnie takiego XP mu zapodawalem i nic nie poszlo dopiero jak nagralem jakies stery na dyskietke i przy instalacji F6 to dopiero lyknol te stery jeszcze raz dzieki za wszystko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...