buczer83 Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 (edytowane) Witam! :) Mam problem z nagrywaniem plyt. Problem ten nie wynika oczywiscie z tego ze nie potrafie obslugiwac oprogramowania jakim jest NERO - bo takiego uzywam :) Chodzi mi o to iz ostatnio bez wlaczonej funkcji DMA na dyskach - wypalam plytki w 8min - jest to bardzo dlugo. Wczesniej przy wlaczonej funkcji DMA nagrywal mi 3min. Wspomne jeszcze ze mam WIN98 Teraz jezeli przestawie na DMA to podczas nagrywania jak i kopiowanie z plyty na dysk komp mi sie wiesza albo momentalnie resetuje(a tym samym psuje plytki) :( A tym samym musze pracowac na odlaczonej funkcji DMA co spowalnia moja prace:( Probowalem juz formacika robic i nic - nie mam pojecie co to moze byc. Pomocy :) Edytowane 27 Kwietnia 2005 przez buczer83 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fat_edgar Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 1 - sprobuj na innym systemie 2 - moze tasme IDE masz walnieta ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 A jaką masz płytę główną (chipset) i jakie zainstalowałeś stery do kontrolera IDE? Może pokombinuj w BIOSIE, tj. spróbuj ustawić "ręcznie", ewentualnie załadować "Optimal settings". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...