Vanaloon Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Witam! Tak jak w temacie jestem posiadaczem już dosć przestarzałej krty Geforce MX 100/200 32 MB, chciałbym ją nieco podkręcić. Nie obchodzi mnie że postarzeje to procesor czy coś bo i tak w niedługim czasie mam zamiar kartę wymieniać. Nie wiem jak się do podkręcania zabrać, jakiego programiku użyć i o ile mogę ją podkręcić tak by karty nie spalić :-]. Jeżeli macie linki do jakis ciekawych materiałów, tematów itp. byłbym wdźęczny, gdybyście się nimi ze mną podzielili :). Jeżeli ktoś ma jakieś rady czy doświadczenie w tych sprawach także proszę o rady Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Program do tego to chociazby Riva Tuner. A jak podkrecac, to lepiej powinienes poszukac samemu. To naprawde proste. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Tweakowy FAQ o podkrecaniugrafik - Link Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 ja mam taką kartę... zmieniłem jej fabryczne chłodzenie na GPU.. z włączonym wiatrakiem (radiator od celka 533) rdzeń leci stabilnie (4,5h 3dmark 2001 SE w pętli) uwaga.... 255mhz ze stabdarobwych 173 :).. co do memorek.. jakieś lipne coprawda golutkie... ale lecą na 185mhz bez artów... co do wyników 3dmarka... proc mnie blokuje więc karta w 100% nie rozwija skrzydełek.. jak dorwę coś mocniejszego to zdam relację :) P.S a jakiś v mod na memki jest do tej grafy? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 co do vmoda do pamieci do kartej to da sie zrobić ale to extremalna robota jak odzyskam karte od kumpla to moge umieścić zdjecia karty która została już zdechła ale nie z powodu vmoda ale też moga dać opis jak zrobić vmod bez zdjeć , na początek bedzie potrzebny miernik jak ktoś bedzie zainteresowany to moge dać dalszy opis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 victor89 napisał(a): P.S a jakiś v mod na memki jest do tej grafy? :) 1414109[/snapback] Jest wiele opsiów vmodów ale do GPU.. Niespotkałem się jeszcze z vmodem do pamiecie - równiez nie znalazłem na moich dwóch GF2MX kontrolera odpowiedzialnego za napiecie na RAMie.. Jak dobrze paietam - zeby zwieszkyc te napiecie nalezy podniez napiecie na AGP... Nie myliłem się.. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 podniesie napiecia agp nic nie daje pamieci są zasilane bezpośrednio z linii 3.3v i mod polegał odcieciu wszystkich linii 3.3v i podpieciu napiecia z linii 5v robiłem to za pomocą rezystora 0.22ohm/5wat spadek napiecia na rezystorze był 0.6-0.8v ale można zrobić extremalnie bezpośrednio podpiąć pod 5v , stabilizator(US1150) który zasila gpu też jest zasilany z 3.3v więc przed rezystor płynie całkowity prąd który pobiera karta i przy okazji powstają wieksze straty na tym stabilizatorze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 (edytowane) sideband napisał(a): podniesie napiecia agp nic nie daje pamieci są zasilane bezpośrednio z linii 3.3v i mod polegał odcieciu wszystkich linii 3.3v i podpieciu napiecia z linii 5v robiłem to za pomocą rezystora 0.22ohm/5wat spadek napiecia na rezystorze był 0.6-0.8v ale można zrobić extremalnie bezpośrednio podpiąć pod 5v , stabilizator(US1150) który zasila gpu też jest zasilany z 3.3v więc przed rezystor płynie całkowity prąd który pobiera karta i przy okazji powstają wieksze straty na tym stabilizatorze 1414381[/snapback] słuchaj... z tego co widze to modyfikację są przeprowadzane tylko na samej karcie... tam w zasiłce nie trzeba jakichś kabelków ucinać, odcinać czy coś :) ... co byś powiedział na to, gdybym ci przysłał tą kartę, ty byś mi założył v-moda na memki i może GPU (o chłodzenie się nie martw B) ) i ty po zrobieniu tych wszystkich operacji byś mi odesłał mojego ukochanego i sponiewieranego przez los mx`a :)... co ty na to? Jutro gdzieś ok. 21,40 moglibyśmy na ten temat pogadać... wrazie czego zostaw mi wiadomość na PM`ce :) ... pozdro i dzięki za zainteresowanie :D Edytowane 27 Kwietnia 2005 przez victor89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...