Tobiash17 Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Mam słaby komp z prockiem pII 350, i chcę postawić na nim wingroze 98, bo w systemie się bałagan zrobił i komp się zwieszał pokazując błędy exploer.exe. Dysk jest podzielony na 2 partycje. Na partycji C: już nic nie ma bo ją sformatowałem, na partycji D: jest wgrana instalka wingrozy 98. Gdy wkładam dyskietkę startową otrzymuję błąd I/O :huh: Raz udało mi się dobić jakoś do wiersza ale dostawałem jakiś błąd i nie mogłem odpalić instalatora ani przez setup.exe ani przez setupcor.exe :angry: Nie pamiętam już skrótów klawiszowych jakie należało wykonać aby dostać się do wiersza :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wdsa Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Sprubuji z plytka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobiash17 Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 (edytowane) No z płytki nie chce bootować :( Jakiś nieteges ten komputer :mur: Bez przerwy mam Nieprawidłowy dysk wymień dyski wciśnij dowolny klawisz :sad: Edytowane 27 Kwietnia 2005 przez Tobiash17 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flashrider Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Robisz tak: -wkładasz dyskietke startową -wybiersz "uruchom z obsługą cd-rom" -format c: -wchodzisz na CD czyli [jezeli masz C i D to napęd wirualny bedzie E a cd-rom F ] -wpisujesz setup.exe i jazda :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobiash17 Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 (edytowane) No tyle to ja wiem, wszystko ładnie pięknie tylko chodzi o to, że nie mogę odpalić setupa, ani setupcor bo otrzymuję błąd o następującej treści: "uruchomienie instalatora wymaga aby rozmiar 'największego wykonywalnego programu' wynosił conajmniej 442368 bajtów" (Napewno nie jest to problem z miejscem na dysku) :mur: Co robić?? Pomocy!! :blink: Edytowane 28 Kwietnia 2005 przez Tobiash17 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 1. Jak sformatowales dysk? 2. Dlaczego wtedy nie wlaczyles instalatora? 3. Czy masz ustawione bootowanie na CD w BIOS?? 4. Zrob nowa dyskietke u kumpla, bo ta wyglada na walnieta. Ale nie zadna instalacyja itp, tylko normalna startowa: Moj komputer-> Stacja dyskietek-> prawy przycisk myszy-> Formatuj-> Kopiuj pliki systemowe A jak nie, to niech juz bedzie ta startowa. Przy uruchomieniu z obsluga CD powinno zostac pamieci na setup. Jesli nie zostaje, to cos jest nie tak z ta startowa lub masz wiruska jakiegos. Jak by co, to wystartuj z dyskietki, potem: sys a: c: A potem restart, jak bedzie probowac bootowac z dysku, daj F8 i wybierz wiersz polecen trybu awaryjnego. Zreszta jak masz instalkie na dysku, to ta sama opcje mozesz wybrac z dyskietki chyba.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...