lucas0 Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Moj problem z kodekami pojawil sie gdy wpadlem na genialny pomysl zaisntalowania jakiegos packa z kodekami, wybralem K-Lite Codek Pack. Zaisntalowalem, wiekszosc filmow chodzila wporzadku, lecz nie do konca . Zaczely sie przycinac filmy w formacie wmv. Odistalowalem K-Lita i chcialem zaisntalowac po kolei ffdshow + xvid + ac3. No i tutaj zaczely pojawiac sie problemy. Niby wszytko dobrze zaisntaloane, konfig ffdshow dobry a filmy sie nie odpalaja :/ Wyskakuje mi komunikat " Nie mozna otworzyć pliku. Ten format nie jest oblusgiwany " . O dziwo elegancko zaczely chodzic filmy w wmv, ale zadnego avika nie chce mi odpalic. Wywlalilem wsszytkie kodeki ( tylko poprzez dodaj/usun) zaisntalowalem po kolei divxy , xvida + ac3 i nadal nic nie hula. Tylko gdy zaistnaluje K-Lita filmy chodza, ale bez wmv. Chce miecc ffdshow, ale gdy go mam zaisntalowanego playery jakby nie wdzialy kodekow. Co mam robic, nie chce mi sie robic magicznego formata :/ Z gory dzieki za pomoc lub ewentualne wskazowki jak sobie z tym poradzic. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fat_edgar Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Moze wywal jeszcze raz wszystko (codeki i playery) a nastepnie zainstaluj, najpierw codeki (ffdshow + xvid + ac3) pozniej playery. Wmv chyba najlepiej jak bedziesz otwieral z Media Playera badz Winampa a reszte z dowolnych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucas0 Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 No wlasnie tak robilem i lipton :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fat_edgar Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Moze poszukaj na forum divx.pl Btw czy nie dzialaja Ci wszystkie pliki danego typu ? Bo mozliwe, ze poprostu jakis plik masz walniety ale nie sadze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mogiel Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Jak nie odpala Ci avików bez K-lite'a to po prostu go zostaw, zainstaluj go, a potem kombinuj z nastepnymi kodekami. Może przy odinstalowaniu wywaliłeś jakies pliki współdzelone i teraz d.pa. Spróbuj zainstalować też najnowszego media playera. Nie jest m pewien ale on chyba tez instaluje jakieś swoje decodery czy biblioteki z których poźniej korzystają tez inne playery. Z zacinaniem obrazu na niektórych filmach miałem kiedyś problem i szukałem przyczyny w kodekach. Okazało się że miałem zrąbane sterowniki do karty graficznej. Powodzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekp Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 moja rada to- nie baw się w instalowanie i odinstalowywanie packów bo to nic nie pomoże, jak jedne filmy będą ci chodziły to drugie nie i na odwrót. jeśli nie masz kopii systemu to pozostaje ci instalka od nowa i później ostrożnie z tymi mega packami. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x3n Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 sprobuj tego: DirectShow Cleaner jak nie pomoze - recznie czysc rejestr, potem usun z windowsa pliki *.ax ktore moga byc odpowiedzialne za DivXy, a potem przelec jeszcze jakims regcleaner'em(np. jv16 PowerTools) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Po pierwsze jedyny sluszny kodec pack to: Xp Codec Pack 1.21 Ma w sobie narzedzie do deaktywowania starych kodekow. Ewentualnie jeszcze uzyj FilterManager 1.4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morf Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zawsze też możesz usunąć wszystkie kodeki ściągnąć najnowszego Allplayera i włączyć LifeUpdate. Mi pomogło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 Hmm LiveUpdate i masz studio filmowe (chodzi o ilosc kodekow) w domu ^_^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...