Skocz do zawartości
wieszak

Jaki Net W Gdańsku?

Rekomendowane odpowiedzi

wieszak napisał(a):

Tak więc...

Tak żeby mieć 256 kb/s albo więcej za 50-60 zeta, albo taniej:)

1413903[/snapback]

Ja nie jestem z Gdańska, ale radzę ci nie pakować się w taniznę jakichś małych firm (w większości radiówek), bo będziesz niezadowolony. Na pewno naczytałeś się tutaj o tego typu łączach (m.in. ja tu wrzuciłem swe 5gr.). Jeśli będziesz miał do wyboru neo albo radio to tylko bierz neostradę. Nie daj się zwieść np. 256kbps w radiu w cenie 128kbps neostrady - jestem pewien, że całościowo te 128 neo będzie lepiej działać niż 256 w radiu. Nawet jeśli na początku będzie dobrze, to później i tak się pogorszy wraz z podłączaniem kolejnych abonentów. Poza tym w neostradzie masz dynamiczne, ale zewnętrzne IP, co jest ważne dla dobrego działania p2p (szczególnie osiołków). Przestrzegam wszystkich przed radiówkami, bo w okolicy mam dwóch tego typu dostawców - z mojego nie jestem zadowolony, a o drugim to już w ogóle nie będę wspominał, bo tam jest tak jakbyś miał modem dial-up, z tą różnicą, że płacisz stałą opłatę. Edytowane przez Qkocz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na morenie masz Hnet Hnet.pl albo multicon.pl. Ja osobiscie mam lacze z hnetu i jestem zadowolony. Multicon podobno jest slabiutki. Sieci osiedlowe maja 1 przewage nad neo albo chello mianowicie siec lokalna. Duzy wybor danych do pobrania no i transfer jest bardzo ladny. W hnecie i multiconie jest tez mozliwosc otrzymania portu zewnetrznego wiec emule itp. bedzie dzialal ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sztandar napisał(a):

potwierdzam znajdz jedną chętnął osobe i bierz neostreade 2 mb/s naprawde świetna sprawa chodzi tak jak ma chodzić rozdziel na 2 osoby wyjdzie Ci 80 zł miesięcznie a necik naprawde pierwsza klasa

1419429[/snapback]

Tak tak :) Juz o tym pisalem, ty chyba masz obsesje na punkcie reklamowania Neostrady 2mbit/s, nie wiem czy dlatego ze sam ja masz czy z innego powodu. Jak juz tak reklamujesz to moze zauwaz, ze cyrograf jest na 24 miesiace a nie na rok, jak w kazdej innej. Inaczej nici z tych 80zl na osobe. To juz bym wolal DSL'a wykupic bo tez jest na 2 lata i cena calkiem podobna a szkielet niezalezny i wszystko smiga lepiej niz na Neo. No i limitow brak...

Brac na pol to mozna Neo 1024 co najwyzej, w kazdym innym wypadku bardziej oplaci sie DSL lub porzadna kablowka, duzo jest takich. A cyrograf na 24 miesiace w Neo uwazam za smieszny po prostu. Nie lubie kwiecistych porownan z Zachodem ale tam doprawdy nie ma ani jednej takiej oferty, a czesto norma jest umowa na... 30 dni. Lub na czas nieokreslony, bez zadnych kar. I gdyby tak wygladalo Neo 2048 to zgoda, bylaby to dobra oferta. Ale pakowac sie na dwa lata to po prostu afera... w ciagu roku pojawia sie nowe oferty, wlacznie z szybkimi laczami od operatorow GSM, chcialbym widziec miny tych zrobionych w bambuko klientow z umowami na 2 lata. Skad inad wiem, ze Neo 2048 sprzedaje sie fatalnie... nie najlepiej zreszta schodzi tez 1024. Najwiecej ludzi ma zwykle Neo128 i Neo512. I poniekad slusznie, bo topic wiecej niz 100zl miesiecznie w lacze to albo glupota albo nadmiar gotoweczki i brak glowki na miejscu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi