Kubrat Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Witam!!! Mam maly problem. Zestaw jest dopiero co zlozony, z nowych podzepolow. Komputer niby sie wlacza ale na ekranie nic nie widac:( Problem w tym ze z reguly w takich wypadkach pomagalo czyszczenie cmosu - natomiast w mojej wogole nie da sie nic uruchomic nawe po clear cmos:( Dodam iz plyta reaguja na wyjecie karty graficznej, pamieci RAM (piszczy). Normalnie gdy wszystko jest podlaczone nic nie piszczy, wszystko pracuje normalnie zaczyna sie pomlu nagrzewac, ale na ekranie komputera niestety nic nie widac. Prosze o pomoc jak uruchmic ten komputer aby zaktualizowac bios lub ewentualnie rozwiazac ten problem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:TIMONek:. Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Jako ze nikt na forum nie zdolnosci telepatycznych proponowalbym napisac dokladna konfiguracje... i tak pozatym stawiam na zasilacz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubrat Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Jako ze nikt na forum nie zdolnosci telepatycznych proponowalbym napisac dokladna konfiguracje... i tak pozatym stawiam na zasilacz ;) 1414084[/snapback] A wiec... Nowa plyta i procesor. Stare ramy Hynix 512 MB 400 MHz, dysk na Pata i zasilacz feel 300 W. Na poprzedniej konfiguracji (Athlon XP Barton, Abit NF7) to wszystko chodzilo... Poza tym dlaczego zasilacz mialby niby nie wystarczyc do chocby odpalenia komputera - nie mowie oczywiscie o OC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Sprawdz na innych pamięciach. W dfi np hynixy sprawiają problemy... A ten feel to i tak kwalifikuje sie do wymiany zwłaszcza jak chcesz proca kręcić.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:TIMONek:. Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 na niektorych plytach glownych trzeba podlaczyc dodatkowe V12 (taka koncowka 4 pinowa), ktos pisal ze takie cos mu sie dzialo jak nie podlaczyl ;) I postaraj sie u jakiegos znajomego posprawdzac wszystkie czesci ze swojego kompa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzidzion Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 mam taki sam sprzet i problem byl podobny, tylko u mnie po wyczyszczeniu cmosu komp wyswietlal na ekranie wsztstko jak nalezy lae po wejsciu do biosu sie wieszal przy jakim kolwik przestawieniu czegos. uruchomilem jak sie dalo i wgralem biosa v11. teraz all pyka jak nalezy(poprzedni bios to v10-chyba jakis felerny, bo nawet go juz na stronce nie ma :)) ja mam troche inny problem z ta plyta lub (nie wiem) z pamieciami proc smiga na htt 300 ale pamieci mam ustawione na 100 (czyli w realu przy takim podkreceniu 150 MHz) gdy tylko wlacze na 133 lub 166 to sie sypie i nie chce sie wlaczyc :(( nie wiem co jest kombinowalem z timingami i to samo. co najlepsze to jak puszcze na synchro z procem to pamieci dochodza do 240MHz. nie wiem co jest .czyzby ta plyta byla az tak wybredna w stosunku do pamieci?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...