neno Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Jak w temacie. Czy Duron 1.8Ghz to już ostatni Duron w hitorii? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Co za roznica, zalezy ci na nazwie? Teraz robią Semprony i AMD64 tak jak kiedys Athlony/Durony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Co do pytania to odpowiedż brzmi: już niestety (albo nareszcie) nie będzie więcej Duronów.Po wypuszczeniu Sempronów AMD juz nie będzie starało sie wskrzesić nazwy Duron bo i po co? Handel to handel, trzeba iść z duchem czasu i taki AMD dobrze o tym wie że aby przetrwać na rynku trzeba non stop proponowac coś nowego (chociaż nie zawsze "nowego")i szybko zmieniać oferte. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Co do pytania to odpowiedż brzmi: już niestety (albo nareszcie) nie będzie więcej Duronów.Po wypuszczeniu Sempronów AMD juz nie będzie starało sie wskrzesić nazwy Duron bo i po co? Handel to handel, trzeba iść z duchem czasu i taki AMD dobrze o tym wie że aby przetrwać na rynku trzeba non stop proponowac coś nowego (chociaż nie zawsze "nowego")i szybko zmieniać oferte. 1414597[/snapback] Skąd wiesz ,że już nie ?? może za pare lat skończą sie im nazwy i durony powrócą :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Jako DuronHD albo Duron64 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 He he he, no fakt - o tym nie pomyslałem. Ale swoja drogą to ciekawe ile wtedy będą miały MGHz'ów... ? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neno Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 no właśnie ja bym z chęcią kupił tańszego i troszke wolniejszego Durona64 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Intel tez odswiezyl celerona Ale jakby mialy byc takie jak celerony64 to ja podziekuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 A jakie są celki 64 ? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 (...) Handel to handel, trzeba iść z duchem czasu i taki AMD dobrze o tym wie że aby przetrwać na rynku trzeba non stop proponowac coś nowego (chociaż nie zawsze "nowego")i szybko zmieniać oferte. 1414597[/snapback] No tak, nowego z nazwy, bo jak się zastanowić to właściwie duron, athlon xp i sempron to ten sam proc. :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 A jakie są celki 64 ? :D 1414886[/snapback] Podobno 64 bity niewydajności :) Chodzi mi glowie o to ze nie widze sensu dodawania obslugi 64 bitow do wolnych prockow... ablo cos ma byc szybkie, albo nie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 No tak, nowego z nazwy, bo jak się zastanowić to właściwie duron, athlon xp i sempron to ten sam proc. :-P 1414941[/snapback] A co ja tu napisałem?? ------>>>>>"(...)(chociaż nie zawsze "nowego")i szybko zmieniać oferte" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erwi Opublikowano 21 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2005 Podobno 64 bity niewydajności :) Chodzi mi glowie o to ze nie widze sensu dodawania obslugi 64 bitow do wolnych prockow... ablo cos ma byc szybkie, albo nie... 1414962[/snapback] Takie jedno ale, wygląda na to, że w ogóle nie wiesz o co chodzi w 64bitowym jądrze B) . Samo Taktowanie przyspiesza tylko "obrót" zegara, ale najważniejsza jest wielkoś "obrotu". Komuterek SAN z zegarem taktowanym 200MHz był wydajniejszy od pentiuma 1.2GHz, oczywiście SAN ma 64Bity. Wnioskuje, że chodziło Ci o to, iż firma INTEL uważa celerony za procki drugiej kategorii i z załozenia są wolne nie ważne z jakim zegarem i w jakiej technologii :) . Pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raul Opublikowano 21 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2005 miedzy pelnym wykozystaniem 64 bitow a 32 roznica jest taka. wyobraz sobie dwie windy, jedna zabiera 64 osoby droga 32, a jezdza z ta sama predkoscia, czyli wg. tego toku myslanie 1GHZ 64 bitow = 2 GHZ 32 bitow, ale praktyka pisze wlasna nieraz historie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...