/// Kaszpir /// Opublikowano 2 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2002 Witam ! Czy można uzyć zamiast Electonu 40AC do łączenia mostków L1 w AMD XP innego lakieru/kleju przewodzącego prąd ? Ten Electon jest drogi (z przesyłka 40zł) a mozna kupic kilka razy taniej np. krajowy klej przewodzący ... Czy tego Electona lub taki klej przewodzący mozna jakoś "zmyć" aby nie został żaden ślad na procku ? Co sądzicie o podkręcaniu przez FSB ? Lepiej przez mnożnik czy FSB ? Raczej chciałem użyć albo FSB 133 albo 166 , pozostałych się lekko boje ze względu na niestandardowe taktowanie innych podzespołów (HDD, karta graficzna i inne podzepsoły) a przez to niewiadomo jak tak wysoko taktowane podzepsoły zachowują się jeśli chodzi o samą ich stabilnośc , trwałość i wytrzymałość i awaryjnośc ... Oczywiscie najprostsze jest podkręcanie przez FSB ale czy jest one bezpieczne dla innych podzespołów w komputerze ??? :?: :?: :?: :?: :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 2 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2002 Witam ! Czy można uzyć zamiast Electonu 40AC do łączenia mostków L1 w AMD XP innego lakieru/kleju przewodzącego prąd ? Ten Electon jest drogi (z przesyłka 40zł) a mozna kupic kilka razy taniej np. krajowy klej przewodzący ... Czy tego Electona lub taki klej przewodzący mozna jakoś "zmyć" aby nie został żaden ślad na procku ? Co sądzicie o podkręcaniu przez FSB ? Lepiej przez mnożnik czy FSB ? Raczej chciałem użyć albo FSB 133 albo 166 , pozostałych się lekko boje ze względu na niestandardowe taktowanie innych podzespołów (HDD, karta graficzna i inne podzepsoły) a przez to niewiadomo jak tak wysoko taktowane podzepsoły zachowują się jeśli chodzi o samą ich stabilnośc , trwałość i wytrzymałość i awaryjnośc ... Oczywiscie najprostsze jest podkręcanie przez FSB ale czy jest one bezpieczne dla innych podzespołów w komputerze ??? :?: :?: :?: :?: :?: Ja uzylem GLUKONu - preparatu do naprawy ogrzewan szyb samochodowych, a kupilem go w sklepie motoryzacyjnym za 10,5 zl Za drugim razem udalo mis ie odblokowac wszystkie mnozniki, bez najmniejszego problemu zmyjesz wszystko patyczkiem do uszu nasaczonym rozpuszczalnikiem uniwersalnym firmy Dragon. Ani sladu nie zostaje, nawet biala pasta wepchana w mostki znika. Polecam! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 2 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2002 Dobry bedzie kazdy klej na bazie srebra, sluzacy do laczenia sciezek w elektronice. Sa i tansze, nie musi byc Electon Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/// Kaszpir /// Opublikowano 2 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2002 Dzieki za odpowiedź. Nie chciałem wybulać 40zł za lakier bo to trochę za dużo :-) Cieszę się że także klej przewodzący można usunać , myślałem że że kleju się nie da a zaleta tego Electonu jest to że jest to lakier ... Ale jak sie da klej usunac rozpuszczalnikiem to rewelacaja ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...