abdul90 Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 (edytowane) zamatowalem sobie ten coolerek zamiast standartowego boxowego ( na pentium 2300) i temperatura jest taka sama czyli 27 stopni. procka mam posmarowanego pasta z opiłkami srebra titana. co jest nie tak??? :mur: Edytowane 27 Kwietnia 2005 przez abdul90 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro830628 Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 a co ma byc nie tak ?? jakiej temperatury sie spodziewales ? 27* to bardzo mało a i w domu pewnie masz ze 20* jak nie wiecej !! <_< :mellow: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abdul90 Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 po wydaniu 105 zł spodziewałem sie lepszych efektow :/ np temp. 24-25* Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 ale po co Ci lepsze??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 widac myliles sie.... jak bedzie chlodniej to roznica bedzie.. a teraz lato idzie i bedzie coraz cieplej w mieszkaniach.... p.s. wsadz sobie ze 2 wentyle wiecej do kompa to temperaturka troche spadnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abdul90 Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 a zmiana pasty ( bo tamtej chyba troche za duz dałem) pomoze??? bo pentagram chodzi na 3000 RPM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghazi Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zacznijmy od tego ze jezeli pokazuje ci temp. 27*C to to jest jedna wielka bzdura (z ang. - > bullshit) Jak poprawnie zamocowales kuler to na 100% temp jest nizsza ino czujnik jest jeb...ty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abdul90 Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 to jak mam sprawdzic rzeczywista temperature 9 jesli czujnik jest walniety) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwiateusz Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 a zmiana pasty ( bo tamtej chyba troche za duz dałem) pomoze??? bo pentagram chodzi na 3000 RPM 1414596[/snapback] przeciez mozesz uzyc kontrolera obrotow dolaczonego do coolera :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 zamist wydawac kupe kasy na jakas wypasiona paste zrob sobie nawiew powietrza z poza obudowy nad coolera i masz temperature srednio do 8-9 stopni nizsza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abdul90 Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 (edytowane) własnie mam podlaczony regulator :] a przy tych 3000 RPM jest dla mnie cichszy niż ten co miałem wczesniej a co do nawiewu, to czy trzeba wsadzac jeszcze jeden wentyl na wlocie do kanału??? Edytowane 28 Kwietnia 2005 przez abdul90 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 (edytowane) tak wymusisz przeplyw powietrza z zewnatrz - do wewnatrz. Cooler pracujac w zamknietej obudowie chlodzi sie dosc nagrzanym powietrzem. Jak zrobisz sobie tunel, z nawiewem, to roznica miedzy idle a 100% uzycia bedize wynosila kolo 5 stopni. Dzieki temu mozesz sobie spowolnic wentylatory. Temperatura sie nieco podniesie ale bedize ciszej. Edytowane 28 Kwietnia 2005 przez RS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...