Bartson Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 :sad: CZEŚĆ Jak w temacie. Mam DVD-ROM Compaq Sd-612b z biosem oryginalnym BL16. Ściągnąłem nowszy BL17 i zmieniłem go zgodnie z instrukcją. Nie było zadnych problemów. Po restarcie ROM w ogóle nie reaguje. Windows go nie widzi. Nawet nie wysuwa sie szuflada. POMÓŻCIE albo powiedzcie czy taki padnięty DVD-rom można jeszcze ożywić?? jak tak to jak i skąd można ściągnąć ewentualnie pomocne oprogramowanie? Dzięki wielkie Bartek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 - Mozna wylutowac kosc z firmware'em i zaprogramowac programatorem albo wyjac jak nie jest przylutowana. - Mozna probowac wgrac jeszcze raz przy uzyciu mtkflash http://www.google.pl/search?sourceid=navcl...TF-8&q=mtkflash - Mozna podlaczyc drugi taki sam naped, wlaczyc procedure wgrywania firmware'u i przed samym wgraniem zamienic tasmy od napedow w celu wgrania firmware'u do tego z uszkodzonym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...