Raczekm Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Mam win xp i jestem połączony w sieci radiowej.Od pewnego czasu zaczęły sie dziac dziwne rzeczy.Zaczęło mnie zrywać.Tzn. jestem podłączony do anteny nadawczej ale nie mam netu :cry: .Raz jest a za chwile nie ma.I tak w kółko.Od czasu do czasu wyskoczy mi komunikat "istnieje konflikt IP z innym systemem w sieci".W mojej okolicy są jeszcze 2 sieci ale moją widze najsilniej.Moj admin nie ma pojęcia co jest grane.Pomóżcie mi.Prosze!!!Nawet porzyczyłem kompa od kumpla ktory jest w tej samej sieci a u niego jest ok i tez u mnie wypier...la. :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morion Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 prawdopodobnie któryś komp w twojej sieci dostaje to samo IP co ty... skontaktuj sie z adminem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KosiMazaki Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 A nie robiles moze flash'u biosa plyty glownej jakims niestandardowym biosikiem? Ja wrzucilem i jak sie okazalo ktos ode mnie z kablowki. Podczas jednej z operacji musial sie flashnac MAC adres sieciowki do ktorego mialem przypisany IP i pozniej byla ruletka kto pierwszy kompa wlaczy ten ma net :D Zadzwon/Idz do providera i zagadaj do niego moze ci przypisza na nowo IPka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zmien tytuł tematu !!!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mighn Taghor Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 coś takiego się dzieje - obawiam się, że jakiś nowy trojanik szaleje... :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jg5 Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 Jeśli występuje konflikt numerów IP to admin tej sieci powinien dobrze zbadać sprawe. Bo oznaczać to moze wiele, np. - zła konfiguracja serwera - któryś z użytkowników sieci ustawił sobie sztywno numer IP i to tak niefortunnie ze koliduje z zakresem numerów IP przydzielanych przez serwer DHCP - w związku z tym ze to jest łącze radiowe równie prawdopodobne ze ktoś się na lewo podpioł... Najlepiej pozbieraj jak najwięcej informacji o komputerze z którym masz kolizje IP. Numer MAC karty sieciowej, numer IP, godzina kiedy konflikty występują itp. Z wszystkimi danymi idziesz do admina i powinien się tym zająć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
munio Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 coś takiego się dzieje - obawiam się, że jakiś nowy trojanik szaleje... icon_sad2.gifNie czujesz jak rymujesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...