Micuel Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Posiadam zasilacz 300w jakis codegenopodobny :? Mam już go w kompie prawie 4lata (Duron800@950, Radeon9200 itp.) Napięcia sa w miarę ok, mierzone miernikiem +5V => 5,1V i +12V => 11,7V, komp pracuje normalnie, bez zwiech jednakże występują 2 problemy: 1) Gdy zamkne system, komp sie wyłączy i chcę go właczyć znowu to losowo zdarza się, że zaświeci sie zielona dioda na obudowie i komp nie rusza, żeby przestała swieciec musze wylaczyc komp na listwie, gdy wlacze listwe komp nie chce ruszyc i znow wylaczam listwe (odcinam zasilanie sieciowe) wlacza i komp rusza (losowo czasami za 2 a czasem za 10 próbą) 2) Występuje także losowo problem z dyskami twardymi, polega na tym że dyski starują to sie wyłaczaja i znow startuja i tak kilka razy (moj dysk oraz roznych znajomych podpiete do mojego kompa). Wtyczka jest dociśnieta dobrze, występuje to na każdym molexie - losowo. Czego to może być wina i czy mam już kupować nowa zasiłke :?: Wiem, że musze kiedyś zmienić zasilacz, ale szkoda wywalać mi kase jak stary trzymie napięcia, i komp zazwyczaj chodzi bezproblemowo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 To są objawy kończącej się zasiłki. Kup sobie jakiegoś fortrona (nawet 250W) z allegro za grosze i objawy znikną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micuel Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 hmm napięcia niby trzymie, a takie losowe problemy wystepuja już z 2lata. Jeżeli zasilacz ma padnąć to pewnie kupie coś porzadnego, kase niby mam ale nagrywarka dvd powie papa :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 posłuchaj benito i kup to np http://www.allegro.pl/show_item.php?item=49729330 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...