MButton Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Chcę kupić kompa z którego można dużo wycisnąć w sferze gier... Mam swoją konfiguracje, oceńcie ją... i podajcie swoje alternatywy i uwagi. AMD Athlon 64 3000+ Winchester His Radeon X800XL IceQ II Abit AN8 Fatal1ty 2x512 DDR Kingston 400MHz Thermalright XP-120 + Noiseblocker US 120mm SX1 Maxtor DiamondMax 10, 160GB Serial ATA/150, 7200RPM, 8MB CACHE, NCQ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Niom zajebisty nic dodać nic ująć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myszek Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 nie ten dzial :mur: powinno byc w co kupic. a co do zestawu to plytka DFI :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zestaw spoko, ale rzeczywyście jeżeli ma się fundusze to DFI LanParty NF4 SLI-DR zamiast tego Abita. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MButton Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zestaw spoko, ale rzeczywyście jeżeli ma się fundusze to DFI LanParty NF4 SLI-DR zamiast tego Abita. 1415861[/snapback] no tak ale czy przy płycie DFI LanParty NF4 SLI-DR i przy zamontowaniu jednej karty graficznej sprzet będzie działał stabilnie ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilooos Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 a czemuż to nie :o? spoko zestaw, sam sobie odpowiedziałeś ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Ja wcisnalbym jakis inny ram np twinmosy hynixy a jezeji kingstony to HyperX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arokis Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Ale chyba pamięci trzeba by wziąć lepsze jakbyś chciał proca coś więcej podkręcać( na DFI :) . Taka moja rada. Reszta git Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kev Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 ja bym proponował 6800 gt 256/256 jeżeli to ma być dla gracza :D a co do ramu jest ok :D Kingston is goood shit... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 dfi lanparty sli-dr, 2x512mb kingston hyperx na samsungach tccd, co ma chlodzenie do wyników benchmarków itd? :lol: no chyba że się kręci ale o tym nie napisałeś więc arctic freezer 64, 2x arctic fan pro tc za 10zł do obudowy, maxtor sie bardzo grzeje, lepiej samsung lub hitachi i oczywiście jakiś zasilacz, topower p5 450w Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibis Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zestaw spoko, ale rzeczywyście jeżeli ma się fundusze to DFI LanParty NF4 SLI-DR zamiast tego Abita. 1415861[/snapback] tak z ciekawosci.. :) czemu to ta DFI jest tak goraco polecana? w czym jest lepsza od np takiej Gigabyte GA-K8NXP-SLI..? zibis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilooos Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 ło bosz, tego gb nie polecam....za dużo bad opinii na tweaku było... czemuż DFI ? Overclocking - mówi Ci to coś ;] ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 (edytowane) napisałem że jak ma się $ to można zarzucić tego DFI, opieram się na ocenach innych użytkowników jak i na recenzjach/opisach etc. BTW. Dzisiaj z ciekawości sprawdziłem co mogę mieć za cenę mojego zestawu(z P4)z 2001/2002 roku z Vobisa(oczywiście wtedy było gf3 i zwykła 300w). No i stwierdziłem, że za te 8999zł, które dałem te 3 lata i 4 miesiące temu, teraz można mieć o wieleee wydajniejszy komp niż to co mam. Edytowane 29 Kwietnia 2005 przez serwal4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjabrzyk Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 oooo czlowieku 9tysiakow za to?! ja 4lata temu zato co mam dalem 3000zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snipi Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 Podkreslam ze On kupil to w VOBISIE a to wiele wyjasnia:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 Wtedy byłem mały i głupi (11 lat, teraz 14.5, ale głupi (pozytywnie) chyba nadal), teraz napewno nie wziąłbym kompa z Vobisa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 lepsze ramy - jakies na samsungach tccd no i nie abit ale i nie dfi SLI tylko ultra !!! (na co ci sli z jedna X800??) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 A nic nie napisałeś o zasilaczu... Może jakiegoś chiwteca 420W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MButton Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 lepsze ramy - jakies na samsungach tccd no i nie abit ale i nie dfi SLI tylko ultra !!! (na co ci sli z jedna X800??) 1428407[/snapback] nom a mam takie pytanko: co bedzie lepsze... -kupić DFI LanParty SLI-DR i do niej oczywiscie x800xl - a po roku kupic 2x gf 6800GT -kupić DFI LanParty UT nf4 Ultra-D i x800xl i potem zamienic na 2x gf 6800GT wiem, ze roznice sa przedewszystkim w chipsecie i kilku slotach.... ale przy takiej sytuacji która lepiej wybrać ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 -kupić DFI LanParty UT nf4 Ultra-D i x800xl i potem zamienic na 2x gf 6800GT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyzkov Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 Kupić DFI LanParty UT nf4 Ultra-D i x800xl i potem zamienic na FUDO. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 hmm czy ty masz napewno 4500 bo jak ci tak wszyscy doradzaja to mi sie wydaje ze grubo ponad 4500 bo w tym co napisales nie ma zasilacza moim zdaniem tagan do 300zł do tego buda 150zł nie wiem ale wydaje mi sie ze za 4,5k chcialbym miec nagryware dvd np neca za 220zł do tego jak potem chcesz miec 2x6800 to czemu teraz nie kupisz 1x6800 bo wydaje mi sie ze stracisz kupujac x800xl a potem ja sprzedajac, a tak to od razu masz 6800 potem jakby ci braklo kasy to zamiast DFI wzialbym ASUS A8N SLI cena coś koło 580zł odnośnie pamiątek w imperium były twinmosy 2x512mb na kościach BH5 za 445zł a wiesz one mają potencjał bo nie wiem czy starczy ci na samsungi tccd zastanów się jeszcze raz nad częściami bo 4,,5k może być mało na to co ci każdy doradza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...