Skocz do zawartości
piotralek

Czy Starczą Na Pamiątki ?

Rekomendowane odpowiedzi

Siema !!

Mam pytanie, a mianowicie niedawno na giełdzie wyrwałem 3 takie radiatorki, tyle że po 3 zł :D. Zamierzałem je pociąć i wrzucić na pamięci mojego Szafira 9550 (narazie jest 250@310 i 400@450) , bo gdy przyłożę palec na 5 sekund do pamięci to są bardzo gorące. Wtedy zdecydowałem, że jeden radiator poleci na 2 kości pamięci i będę musiał dokupić jeszcze 1 radiator. Obudowa moja jest praktycznie wcale nie jest wentylowana, ale zakupiłem niedawno bigtowerka i zamierzam tam wszystko wrzucić. Planuję również modyfikację chłodzecia GPU na radiator TITANA z DURONA oraz wicher 8x8cm (na 5V) ze starego zasilacza. I teraz główne pytanie:

- Czy te radiatorki (przylepione taśmą miedzianą) wystarczą :mur: czy kupić coś takiego w wersji AL lub CU.

Za wszelkie odpowiedzi z całego serca dziękuję :D :D :D :D :D :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam takie radiatorki i nie sa za dobre, trzeba je troszke przerobic :D

pierwsze trzeba zerwac ta substancje(tasma) z nich. pozniej wyszlifowac z tej farby bo dosc gruba warstwa jej zalega i zalatwic jakies mocowanie.

1415956[/snapback]

Farba? Czy one czasem nie sa anodyzowane?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi