piotralek Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Siema !! Mam pytanie, a mianowicie niedawno na giełdzie wyrwałem 3 takie radiatorki, tyle że po 3 zł :D. Zamierzałem je pociąć i wrzucić na pamięci mojego Szafira 9550 (narazie jest 250@310 i 400@450) , bo gdy przyłożę palec na 5 sekund do pamięci to są bardzo gorące. Wtedy zdecydowałem, że jeden radiator poleci na 2 kości pamięci i będę musiał dokupić jeszcze 1 radiator. Obudowa moja jest praktycznie wcale nie jest wentylowana, ale zakupiłem niedawno bigtowerka i zamierzam tam wszystko wrzucić. Planuję również modyfikację chłodzecia GPU na radiator TITANA z DURONA oraz wicher 8x8cm (na 5V) ze starego zasilacza. I teraz główne pytanie: - Czy te radiatorki (przylepione taśmą miedzianą) wystarczą :mur: czy kupić coś takiego w wersji AL lub CU. Za wszelkie odpowiedzi z całego serca dziękuję :D :D :D :D :D :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki_pc Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 mam takie radiatorki i nie sa za dobre, trzeba je troszke przerobic :D pierwsze trzeba zerwac ta substancje(tasma) z nich. pozniej wyszlifowac z tej farby bo dosc gruba warstwa jej zalega i zalatwic jakies mocowanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Właśnie nie wiem. Jak bym je wyszlifował i przykleił na tasme miedzianą termo ?? A może kupić te revolteci ?? Sam nie wiem :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 mam takie radiatorki i nie sa za dobre, trzeba je troszke przerobic :D pierwsze trzeba zerwac ta substancje(tasma) z nich. pozniej wyszlifowac z tej farby bo dosc gruba warstwa jej zalega i zalatwic jakies mocowanie. 1415956[/snapback] Farba? Czy one czasem nie sa anodyzowane? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 to źle ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 Nie polecam taśmy miedzianej, lepiej kup zwykłą termoprzewodzącą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...