Skocz do zawartości
szpak

Plyta Pod 478 ...pilne

Rekomendowane odpowiedzi

http://sklep.komputronik.pl/katalog.php?kat=546 tu jest link pomocny ... mam prosbe wybierzcie jakas plyte pod p4 2.4 ghz do 400 żł ktora by byla ok i miala jakies mozliwosci oc itd.. nie nam sie na intelu wcale a musze wiedziec do jutra jaka plyte mam kupic pod tego proca a tam chipsetow mnoga a ja czasu nie mam zeby czytac o nich co i jak pomozecie ?? 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpowiedź:

1416045[/snapback]

czemu plyta z twojego podpisu jest taka droga ?? a jak na razie to te abita GURU mi sie podoba albo DFI z linku nizej ale jeszcze poczekam na propozycje milo by bylo jakbyscie czym sie podpierali ze ta ma to a ta tamto D:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do mojej płyty to cena taka bo możliwości o/c są po maxie wypaśne oraz jest to inny chip i875 :] i ogólnie cała płytka jest wypaśna, ale spokojnie IS7 Ci styknie.

Co do DFI i875 to Koparka który właśnie chciał zrealizować na nią zamówienie dostał odzew że narazie nie ma co liczyć na realizacje zamówienie, także albo to jakiś FAKE albo sam nie wiem co :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tego DFI nie bedzie i nie ma za tyle co tam pisze przeczytajcie sobie w temacie o IC7

ja polecam w kolejnosci IC-7 P4C800 IS-7 P4P800

tylko z asusami 3a uwazac bo tam jest kila wersji plyty p4p800 i nie wszystkie na gitt

za 400zl moze byc trudno kupic IC-7 wiec bral bym IS-7 ewentualnie asusa P4P800

Edytowane przez Fidel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tego DFI nie bedzie i nie ma za tyle co tam pisze przeczytajcie sobie w temacie o IC7

tylko z asusami 3a uwazac bo tam jest kila wersji plyty p4p800 i nie wszystkie na gitt

1416220[/snapback]

Toć pisałem o DFI i że to jakiś wymysł z palca wyssany. Co do tego to ja bym przystawał przy IS7 aczkowiek ASUS też jest qll :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1416220[/snapback]

tu masz IC-7 za 426zl :)

http://www.apollo.pl/do_cmd_win.php?menu=s..._detail&id=6298

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to moze sie dolacze,

tez pilnie potrzebuje plyty pod 478 a dokladniej p4 2,0 Nortwood 400Mhz

prawdopodobnie padl mi ten szit intela i mam wreszcie okazje ja zmienic i moje pytanie brzmi czy do wszystkich abitow is7 i asusow p4p800 podchodzi jeszcze ten proc??

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=7095

tu np pisze ze od 2gh wzwyz i chce sie upewnic czy do tych co wymienilem tez podejdzie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziwna sprawa bylem juz w sklepie zamawiac plyte ale ze nie bylo tego co chicalem odwlecze mi sie zakup na po weekendzie ;] w tym czasie probowalem ozywic swoja plyte tz brata i jest dziwna jazda ... jak sa wsadzone 2 kosci po 512 mb kingstona plyta raczej na biosie sie wizsza a jak jest jedna to chodzi a co ciekawesze wsadzilem 3 dodalem jeszcze 256 i chodzi .. kombinowalem z bankami na prawo i lewo az patrze chodzi na 2 512 zostawilem wiec i co zaczely sie zwisy dziwne moze to jednak pamieci ? ale w serwisie mowili ze plyta , ja nie wiem co to moze byc ... moze nie musialbym kupowac tej nowej plytki ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to poproboj pamieci memtestem - moze sie okaze ze masz okazje zaoszczedzic i kupic same ramy... chociaz co dobra plyta glowna to dobra plyta glowna :D

tez pilnie potrzebuje plyty pod 478 a dokladniej p4 2,0 Nortwood 400Mhz

(...)

pytanie brzmi czy do wszystkich abitow is7 i asusow p4p800 podchodzi jeszcze ten proc?? 

chipset i865pe/i875p obslugoje fsb 400/533/800 wiec powinien pojsc bez najmniejszego problemu (bedzie dosc duzy potencjal oc - tak sadze)

Edytowane przez Ganeon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi