Skocz do zawartości
-Nat-

Coopermine VS. FSB > 100

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie - czy moj Celek wytrzymuje FSB wieksze niz 100 ? Bo jak ustawie 100 to winda sie nie laduje... A mam jeszcze kilka mozliwosci ustawienia FSB troche ponad 100, ale sie boje, ze cos moze sie spiepszyc, spalic or sth.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podnies napiecie o 0.1 V ponad standardowe i wtedy ci powinno pojsc na FSB = 100 (czyli procek na 850). Moj kumpel przekrecil takiego procka na ponad 1000 ale to z ogniwem Peltiera, drugim zasilaczem, wentylem 24V i innymi <span style="color:red;">[ciach!]</span>łami :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[gluteus maximus], nie chodzi na niczym ponad FSB 83. Napiecie moge zwiekszac tylko o 0.05, i jak zwiekszylem i dalem FSB 100, to komp wydawal co 2 sekundy tylko dlugie beeeeep i nawet nie POSTowal 8O Na szczescie po odlaczeniu i ponownym wlaczeniu listwy wystartowal na standardowych ustawieniach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie c 600 chodzi @ 900 (fsb 100), ale zeby go stabilnie odpalic na tej predkosci musialem mu zwiekszyc napiecie z defaultowego 1,5 do 1,9V.

W biosie mialem 'tylko' mozliwosc 1,75, wiec musialem go przez przejsciowke z regulacja napiecia puscic.

Twoj proc z pewnoscia wstanie @ FSB100, ale musisz mu jednak podciagnac napiecie, co najmniej o 0,2 V w stosunku do deafaultowego ustawienia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jezeli to jest NMC-6BEX ::: Twoja plyta glowna to jush wiem dlaczego nie idzie krecic a tak poza tematem to na domyslnym napieciu w moim przypadku 1.75 bootowal sei na 1020 a na 1.8 przy takiej czestotliwosci chodzil na malym radiatorze i wentylu 9x9 przy zalozeniu wc chodzi na 2.1 na fsb 133 a maxymalnie wyciagnalem chyba 1178 jest na overclockers.com po polsku i angilesku na asusie cusl2-c

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

beznadziejna ja po prostu nawet nie wiem co to jest i stad wnioskuje ze masz problemy mi tam 3 566 coperminy jakie mialem to tylko lataly i to ostro fsb 100 to rozgrzewka

no ale na jakich napieciach..?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

joł ludziska ja bede mieć celka 566@ileśtam , seria to SL46T Malay 1,5 V . Na overclockers.com piszom ze toto sie ładnie kręci , np 850 bez niczego :) myślicie że u mnie będzie tak samo ?. i Jeszcze jedno : jaki wentyl walnąc na przejściówkę Slot-Fcpga ? bo nie wiem co się zmieści , myślałem o titanie d5tb chyba (ten co go wszyscy zachwalają) i nie wiem czy wejdzie ???????? HELP , wentyl tylko na kilkanascie dni puki nie zaloze WC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorki za lame question, ale co to sa DIPy ? :) Czy jest to moze cos w rodzaju zworek np. takich na dysku ?

Dipy (dip switche) to takie małe przełączniki. Zwykle masz obok sibie i ch kilka razem umieszczonych tak jak by w jednym plastiku. Inaczej ci tego ni umiem wytłumaczyć. Najlepiej weź jakiegoś solteka (one majątakowe) i już będziesz wiedział o co chodzi...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...