Skocz do zawartości
fafudrak

Klopot Z Instalacja Win Xp

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Po ponad godzinnym poszukiwaniu nie znalazlem podobnego tematu.

Wiec tak. Mam plyte SHUTLE AK12 i Ganiwarda 3ti200 (GS 450 PP) i problem jest taki ze przy instalowaniu win XP po pierwszym niebieskim ekranie (ladowanie sterownikow) jest zwis <_< Ale spoko, ten problem mam od 4 lat (od nowosci) i ratunkiem na to jest wsadzenie innej karty na czas instalacji (cos innego oby nie moj Gainward, nawet moze byc PCI). Problem wazniejszym jest to ze dzis chcialem zrobic reinstalke i mam zonka. Nie pojawia mi sie nawet pierwszy niebieski ekran :( Na poczatku pojawia sie u gory napis (na czarnym tle) "Instalator sprwdza konfiguracje sprzetowa.... cos w tym sensie" (jedno zdani) i powienien pokazac sie niebieski ekran w ktorym laduje stery, ale w tym momecie komp staje, jest czarny ekran i nic :( Wsadzalem do niego 4 rozne karty graf, na AGP na PCI ale nic :( zmienialem napedy CD, nawet dysk inny wsadzilem :( i nic !!

Czy ktos ma jakis pomysl ??

PS. Jest to WinXP profesional

Edytowane przez fafudrak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jezeli nie grafa to moze mobo , ram lub procek :(

ale stawiam na mobo walniete.

reset biosu do default.

wgraj nowy bios. sprawdz czy nie sa napuchniete kondensatory . zmien ram i procek jezeli masz mozliwosc. sprawdz memtestem ramy z dyskietni.

podkrecales kiedys ???

spradz inna plyte cd. najlepiej inny win :D

nie koniecznie w tej kolejnosci

powodzenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie chodzi o to ze sytem chodzi bez zarzutow :( chcialem reinstalke zrobic bo za duzo syfu na nim jest (a nie chce mi sie tego porzadkowac). Robilem wszytkie mozliwe testy kompa, caly czas gram w SWAT 4 i colina 2005, programy chodza itp. Komp nigdy nie byl krecony. 2 miesiace temu robilem reinstalke i wszytko bylo OK. Od tdamtej pory nic nie bylo zmieniane w kompie (dolozylem tylko nagrywarke DVD ale z nia i bez niej tez nie idzie). Temperatura proca caly czas max 42 stopnie :( Ktos ma jeszcze jakis pomysl ??

PS. Probowalem juz z innym win i to samo

Co to jest "mobo" ???

Edytowane przez fafudrak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A moze cos jest z tym zasilaczem :) faktycznie wymienilem go tydzien temu bo mi sie spalil. Tylko dalej nie kumam co ma napiecie przy instalacji win, skoro sam sytem i wszytko inne chodzi. Ale oki, jutro zmienie zasilacz na probe

1416624[/snapback]

Może stara zasiłka jak zeszła to poprostu Ci coś w kompie nadpaliła (najprawdopodobniej) i przez to problem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi