Skocz do zawartości
shadow of figt

Niestabilny Dual

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jak w temacie kumpel kupił 2 kości KVR400X64C3A/512 na płycie DFI podobny zestaw do mojego ( jak w sygnaturce) no i jest mały problem

Każda z osobna koś chodzi bez zastrzeżeń niestety gdy je połączę w 2–4 slot aby uzyskać (dual)

Win shit się uruchomi, wygląda że wszystko działa przechodzi Super_IP 8/16 na 3dmarka 2001 potrafił się nie raz wykrzaczyć i na Prime 95 też zgłasza błędy bądź się restartuje gdy włączy np. CS:S

Kurcze pamięci nie wyrabiają czy jak podejrzewałem już nawet uszkodzony 4 slot w płycie, w każdym razie wziołem pamięci aby je u siebie przetestować, niestety wyniki podobnę :(

U siebie mam deczko podkręconego procka więc magistrala na 260 pamięci na 166, ale to nie rzutuję raczej prawda ?

Sytułacja podobna a jednak ciut się różni Super_IP 8/16 przechodzi, 3dmarka 2001 również ale prime 95 niestety :(

Nie próbowałem jeszcze Command Per Clock (disabled) ale wątpie czy cos to da jestem po prostu podłamany bo chciałem dokupić druga kość do duala a tu widzę ze na razie (_,_)

Będę wdzięczny za podesłane pomysły

Pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten sam problem mam (ale już nie długo) w podpisie mam te iksy to jest zdrapka :) i tam pod nią kryją się elixirki które osobno śmigają na 400 max a razem trup. Musisz ustawić command rate 2T lub disabled to naprawdę pomaga ale wydajność niestety spada. Teraz tak jade na 400 w dualu ale timingi grabara :-| 3,3,3,8 2T ale już w drodze a-daty 600 to się wszystko zmieni. Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a mi Kingstony chodzą w Dual'u.

Niby nic dziwnego ale jedna kość 256MB i ostatnio dokupiona 512.

Oczywiście PC3200.

Czy stabilnie. Narazie tak. A za konkretne testowanie się dopiero wezme.

A koledze co poradzić...

Spóbuj może większe napięcie, albo u kogoś sprawdź. Możesz też od kogoś pożyczyć kość i sprawdzić, zawsze coś wykluczysz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi