shadow of figt Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Witam Jak w temacie kumpel kupił 2 kości KVR400X64C3A/512 na płycie DFI podobny zestaw do mojego ( jak w sygnaturce) no i jest mały problem Każda z osobna koś chodzi bez zastrzeżeń niestety gdy je połączę w 2–4 slot aby uzyskać (dual) Win shit się uruchomi, wygląda że wszystko działa przechodzi Super_IP 8/16 na 3dmarka 2001 potrafił się nie raz wykrzaczyć i na Prime 95 też zgłasza błędy bądź się restartuje gdy włączy np. CS:S Kurcze pamięci nie wyrabiają czy jak podejrzewałem już nawet uszkodzony 4 slot w płycie, w każdym razie wziołem pamięci aby je u siebie przetestować, niestety wyniki podobnę :( U siebie mam deczko podkręconego procka więc magistrala na 260 pamięci na 166, ale to nie rzutuję raczej prawda ? Sytułacja podobna a jednak ciut się różni Super_IP 8/16 przechodzi, 3dmarka 2001 również ale prime 95 niestety :( Nie próbowałem jeszcze Command Per Clock (disabled) ale wątpie czy cos to da jestem po prostu podłamany bo chciałem dokupić druga kość do duala a tu widzę ze na razie (_,_) Będę wdzięczny za podesłane pomysły Pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulv Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Ten sam problem mam (ale już nie długo) w podpisie mam te iksy to jest zdrapka :) i tam pod nią kryją się elixirki które osobno śmigają na 400 max a razem trup. Musisz ustawić command rate 2T lub disabled to naprawdę pomaga ale wydajność niestety spada. Teraz tak jade na 400 w dualu ale timingi grabara :-| 3,3,3,8 2T ale już w drodze a-daty 600 to się wszystko zmieni. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi_em Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 a mi Kingstony chodzą w Dual'u. Niby nic dziwnego ale jedna kość 256MB i ostatnio dokupiona 512. Oczywiście PC3200. Czy stabilnie. Narazie tak. A za konkretne testowanie się dopiero wezme. A koledze co poradzić... Spóbuj może większe napięcie, albo u kogoś sprawdź. Możesz też od kogoś pożyczyć kość i sprawdzić, zawsze coś wykluczysz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...