Skocz do zawartości
axl2000

Jaka Grafa?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam...pozbywam sie FX5200 Ultra vivo i R9700PRO bo mi zalegają a do tego akutar potrzebuje gotowki na koncie na jakis czas...

I mam pytanie...moge poczekac pare tygodni i kupic jakiegos GF6600 na AGP lub duzo wiecej poczekac i 6600GT...albo R9800PRO za pare tygodni...

Czy moze lepiej poczekac na cos od NV nowego albo ATI i kupic cos z nizeszj polki ale z kolejnymi nowymi technologiami ??

Albo moze czekac na X700 na AGP ?

Help! Co zrobic ?? Max rozdzialka u mnie to 1024x768 to tak zebyscie nie proponowali X850XT :) bo to sie mija z celem :)

A moze GF6200 jakis na 100% modowalny na 6600 z allegro?

Edytowane przez Axl2000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tego co czytalem modowalnosc 6200 w wydaniu agp jest bliska wygranej w losowaniu tele-audio. do 1024x768 jak sie nie myle wystarcza 128mb pamieci na karcie. osobiscie bym sie sklanial ku 9800pro gdyz karta wraz ze swoim wiekiem zostala rozbita na czynniki pierwsze i gruntownie przebadana pod wzgledem mozliwosci podkrecania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tego co czytalem modowalnosc 6200 w wydaniu agp jest bliska wygranej w losowaniu tele-audio. do 1024x768 jak sie nie myle wystarcza 128mb pamieci na karcie. osobiscie bym sie sklanial ku 9800pro gdyz karta wraz ze swoim wiekiem zostala rozbita na czynniki pierwsze i gruntownie przebadana pod wzgledem mozliwosci podkrecania.

1416397[/snapback]

Hmh tez tak myslalem ale jakos wole NV, 6600 chyba wydajnieszy jest prawda?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najciekawszym wyborem z ww. bedzie Radeon 9800Pro. A czekac do czasu gdy wejdzie Fudo to jest bezcelowe bo pozniej bedzie mozna czekac na nowy układ Nvidii i w ten sposob robi sie bledne koło. Ja bym bral r9800Pro i bym sie cieszył

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w sumie racja, wiec chyba najlepszym rozwiazaniem jest poczekac aż wyjdzie high-endowe fudo i ceny obecnych układów z tego poziomu pójda w dół, wtedy łykaj X800XL albo jak bedzie tanio jakiegoś X800XT no bo kto wtedy bedzie sobie zawracał głowę jakimiś tam 16-sto potokowcami ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jako, ze wlasnie oplakuje zgon mojego starego, ale jakze kochanego gf3 ti200 to podepne sie pod temat:

co polecicie czlekowi, ktory gra tylko w 2 mmorpgi i nie ma zamiaru grac w nic innego? nie chce wydawac jakiejs astronomicznej sumy...mysle, ze bede w stanie wydac 600-700 zeta max. gf 6600? moze jakies ati?

jak juz pisalem bylem zadowolonym posiadaczem gf3 ti200, wiec nie bardzo sie orientuje w dzisiejszych kartach (wczoraj nawet musialem szukac na goglach co to jest pci-e :) )

z gory dzieki za rady.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra, zmienilem na 5900XT od MSI z ViVo i sie ciesze :) Tylko czekam az dojedzie, wyszedlem pieniężnie na 0 a z pewnych powodów R9700PRO musialem sprzedac :)

W 2006r. kupie nowy caly komp wtedy sie wyda duzo $ na to i bedzie smigac :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z przyjemnoscia bym poczekal (w nieskonczonosc) ale na tym sprzecie, ktory wygrzebalem z szafy (geforce 256, nawet nie wiem skad ja to mam) niestety nie pogram sobie. i tak jestem zmuszony poczekac do nastepnego tygodnia. wstepnie sie zastanawiam nad 6600 gaiward 1780, lub 9800 pro sapphire. w komputroniku roznica w cenie wynosi 20 PLN na korzysc ati (tak, mam zamiar kupic w sklepie, na aukcjach juz sie 'przejechalem', wiec sami rozumiecie...).

i smiem twierdzic, ze na nic lepszego funduszy nie wynajde.

za 700 zł ma 6600GT

na aukcjach widzialem, ale sie nie skusze

btw. teraz juz bede czyscil coolery :) ten na starym gainwardzie sie poprostu zatrzymal pod wplywem syfu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nauczcie sie czytac ze zrozumieniem :) R9700PRO mi nie pa su je !! nie po do ba mi sie !! Grzal sie ten moj do 80C tak czy siak nawet na Silencerze wiec sie pozbylem !! Po 2 potrzebuje VIVO a radeon go nie ma !! A do tego mialem swje powody zeby go wymienic o ktorych mowic nie bede...(powiedzmyz e powody takie ze ojciec sie zna troche i ostatnio byla Nvidia w kompie a jak by ATI zobaczyl to by wiedzial ze wydaje kase z jego portfela :P )

A tak wogole jakos bardzioej ufam FX5900XT niz R9700PRO...temu ze jak mialem FX5700 mocno @ to jakos wszystko lepiej dzialalo i wygladalo niz na tym R9700PRO i mnie nie przekonacie ze bylo inaczej bo wiem co widzialem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość vojtas21

FX5700 mocno @ to jakos wszystko lepiej dzialalo i wygladalo niz na tym R9700PRO

1424207[/snapback]

:mur:

5700= 4potoki, ps zjechany na maxa, słaba jakość obrazu

9700pro = 8potoków, wydajny ps, b. dobra jakośc obrazu

5700 nigdy nie był, nie jest, i nie będzie lepszy od 9700pro, ba 9700pro wsysa nosem tego 5900...

Edytowane przez vojtas21

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:mur:

5700= 4potoki, ps zjechany na maxa, słaba jakość obrazu

9700pro = 8potoków, wydajny ps, b. dobra jakośc obrazu

5700 nigdy nie był, nie jest, i nie będzie lepszy od 9700pro, ba 9700pro wsysa nosem tego 5900...

1424238[/snapback]

Chcesz mi udowodnic swoje racje? Puknij sie czlowieku...:| Wiem co widzialem i jak mi sie gralo...

PS. w kazdym tescie jaki widzilem FX5900XT jakos dognia lub przegania R9700PRO...

http://itc.ua/img/ko/2004/10/Video_1.gif

http://itc.ua/img/ko/2004/10/Video_2.gif

http://itc.ua/img/ko/2004/10/Video_3.gif

tu przykladowe porownania FX5900XT i R9800 (ktory wydajnosc ma podobna do R9700PRO)

PS2. CO WAM Z OCZAMI SIE STALO ?! Gdzie NV ma gorszą jakosc obrazu? :| Ja jakos nie widze, a specjalnie nei bedei sie przygladal jakims przejsciom kolorów na kamieniu wiekosci 1x1cm na monitorze w jakiejs grze zeby stwierdzic ooo przejscie nie jest plynne, NV suxx :| Mam LCD 16,2mln kolorow i mnie to rowno wali :|

Tak samo 5900XT starczy do grania w 1024x768 w 3/4 gier a w takiej rozdzialce gram :|

PS3. KUPILEM i nie ma cie juz o co plakac, ja sie ciesze a 440zl LEPIEJ bym nie wydal bo do was nie dociera chyba ze musze miec VIVO w karcie a pokazcie mi lepsza karte za 440zl z vivo (nie r9700pro z allegro, za takie cos podziekuje)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość vojtas21

Chcesz mi udowodnic swoje racje? Puknij sie czlowieku...:| Wiem co widzialem i jak mi sie gralo...

Widocznie czary i magie dzieją się u Ciebie w kompie....

PS2. CO WAM Z OCZAMI SIE STALO ?! Gdzie NV ma gorszą jakosc obrazu? :| Ja jakos nie widze, a specjalnie nei bedei sie przygladal jakims przejsciom kolorów na kamieniu wiekosci 1x1cm na monitorze w jakiejs grze zeby stwierdzic ooo przejscie nie jest plynne, NV suxx :| Mam LCD 16,2mln kolorow i mnie to rowno wali :|

Tak samo 5900XT starczy do grania w 1024x768 w 3/4 gier a w takiej rozdzialce gram :|

Porównaj sobie jakość na 2 kompach stojących obok siebie.

Kiedyś też nie widziałem różnicy, dopóki nie kupiłem 9600pro.

moderator jak prosze zamknijcie juz ten temat bo kolejna wojna sie rozpeta

1424350[/snapback]

jaka wojna ? robi się coraz ciekawiej. Edytowane przez vojtas21

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

voitas21 ---> porownywalem :) i to na 3 huh, jeden z Matroxem Parhelia 512 huh huh i roznicy nie widzialem, LCD Samsung 510T x2 i 1x 510N :)

A ATI nie lubie z zalozenia i z tego ze 7200 nie ciagnol mi vice city, 8500 byl jak ti200, r9700pro poprostu mi nie pasił ogolnie a szczegolnie to ze mial 80C na silencerze....:) WIdocznie trafil mi sie trefny model ale sie zrazilem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

voitas21 ---> porownywalem :) i to na 3 huh, jeden z Matroxem Parhelia 512 huh huh i roznicy nie widzialem, LCD Samsung 510T x2 i 1x 510N :)

A ATI nie lubie z zalozenia i z tego ze 7200 nie ciagnol mi vice city, 8500 byl jak ti200, r9700pro poprostu mi nie pasił ogolnie a szczegolnie to ze mial 80C na silencerze....:) WIdocznie trafil mi sie trefny model ale sie zrazilem...

1424674[/snapback]

No ja nie wiem co wy tak sie dusicie co do wydajnosci GF5900. Za 440zł nie kupisz dobrego 9800 128/256 nie nie wspominajac VIVO co jest temu userowi potrzebne . A wydajnosci maja porownywalne 9700Pro/5900 (kilka % dla jednej na plus i kilka %na plus dla drugiej). A i nie macie po co pisac ze nie opłaca sie kupowac GF5900 bo nie jest wydajniejszy od 9700Pro. Bo jak ten user powiedzial ze cos mu sie karta mocno grzała i co było głownym powodem zrarzenia sie do ATI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1424674[/snapback]

okeeeeej

skoro nie widziałes roznicy pomiedzy matroxem a ati i nv to nie dziwie sie ze 5700 jest lepszy od 9700pro.

takiego steku bzdur dawno nie widziałem [;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi