Skocz do zawartości
wajha

Jaką Wieże Do 1000zł?

Rekomendowane odpowiedzi

Ta wieża jest najmocniejsza na rynku. Święci sukcesy w USA

http://www.digitaletc.com/go/item/1793 cena 999 zł - niestety brak MP3

http://www.preissuchmaschine.ch/product_236127.html - polecam tą wieże - super wygląd , extra dźwięk - niestety bez MP3 - 1099

Wieża Sony RG 222 za 799 zł

Lub kino Panasonic sc ht 520 - 1099

kino Pioneer 222 1299

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Buahahaha ta pierwsza wieża ROXX :D :D Ja bym takiego czegoś w piwnicy nawet nie postawił :D :D Kup dwa Altusy 110 (350zł), amplituner Unitra AT9100 (100zł), jakiś odtwarzacz CD (100zł) i będziesz miał sensowny sprzęt który wstrząśnie całym domem :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam mam mini-wieze philipsa FW-M777 ktora mam podlaczona do kompa przez USB i bardzo fajnie daje. Ponadto ma system w00x co bardzo ladnie podbija bass. Dzwiek jest dobry, 5CD zmieniarka, MP3, gameport. Niestety brak mozliwosci odtwarzania kaset. NO i wygląd ma niezły (ah te oldschoolowe wskazniki ;) ). Polecam jesli masz malo miejsca a lubisz sobie glosno muzy posluchac.

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rumun_666- mam podobna do twojej tylko o model nizsza :D , gdy bylem w sklepie ta najbardziej mi sie spodobala, a twojego modelu jeszcze wtedy nie widzialem, maja to samo tylko twoja ma glosniki wOOx, a odpowiednikiem tych glosnikow u mnie jest system MAXSOUND, niezle daja :) Gdzies w sklepie wyidzialem jeszcze o model wyzsza od twojej, to dopiero byl wypas!

Ps. gdzie masz ustawione glosniki, na szafie czy na wysokosci glowy??

post-23092-1114887993.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

matko bosko tweak'osko... jak to wyglada... mix choinki z subwooferem - LOL. Kwiecien jedyny dobrze prawi i zaprawde powiadam wam sluchajcie go, a uszy moze jeszcze troche wam posluza :-P... pozdro

Edytowane przez x3n

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

x3n- moze pochwal sie swoim sprzetem :wink: , ja ta wieze kupilem bo do naglosnienia mojego sredniej wielkosci pokoju w zupelnosci wystarczy, a jesli chce posluchac na sprzecie ktory "wstrzasnie calym domem"-jak to powiedzial Kwiecien :wink: , schodze do salonu i odpalam segmenty Technics-a (amplituner, korektor graficzny i CD), jest zestaw glosnikow 5.1 do kina domowego ale do muzy sa wlaczone dwie glowne kolumny, czyli Tonsil kazda po 200WAT MOCY RMS!!! :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sony MHC-RG444S , kosztuje o jakieś jakieś 1300zł ale całkiem fajnie gra :)

1419717[/snapback]

Tylko nie Sony. Sam dawno dawno temu kupiłem sobie MHC RG 40 po 1,5 roku padł CD (gwarancja 1 rok). Jak się okazało jest to normalna przypadłośc sprzętów SONY - potwierdzone przez innych użytkowników tego sprzętu. Moja więża brzęczeć brzęczy i do tego nawet w miarę wygląda, ale nigdy nie kupiłbym sobie znowu wieży.

Kwiecień, x3n i MaCZg dobrze radzą. Lepij coś samemu skompletować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zaden ze mnie audiofil i nie kwestionowalem tego jak to gra, ale jak wyglada... a to co posiadam to siakies stare 'klocki' pioneera (dla dociekliwych CD PD-S505 i ampli SX-304) razem z budzetowymi :wink: kolumnami tonsila (Samba 250). a skoro juz o tym mowa - Kwiecien - moze cos tanim kosztem moglbym ulepszyc? he? :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sony MHC-RG444S , kosztuje o jakieś jakieś 1300zł ale całkiem fajnie gra :)

1419717[/snapback]

potwierdzam, ze calkiem fajnie gra...jest takze jeden model nizszy bez tego subwoofer'a, ktora takze niezle sie sprawuje...no ale jak ktos lubi zeby cala kamienica tanczyla :D

Edytowane przez satoshie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

EEE o czym wy piszecie . wajcha tak bardzo zależy ci na wieży czy jako wieżę pojąłeś sprzęt grający , bo jak tak to zrób tak jak napisał kwiecień te dwa altusy-tonsile , wzmacniacz i masz przyzwoity sprzęcik !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

apetyt rośnie w miare jedzenia ! jak zobaczysz jak ten sprzet wymiata to bedziesz chcial wiecej i wiecej ! a wzmachol kolumny +komp znakomicie sie spisują ! sam mam marantza(integrated stereo amplifier PM-65) podobno 4X80wat +2xtonsilowskie kolumny 3drożne 60wat i 2 samorubki co nieźle grają80wat i nie zamienił bym tego na zadna wierze co wygląda jak ufo :D poza tym można to szybko rozbudowac ! mocniejsze kolumny i wszystko sie całkiem zmienia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kwiecień, nie przesadzaj. Te Altusy mają już swoje lata. Nie twierdzę, ze mocy im brak, ale szczegółów napewno. To juz nie ta epoka. Nikomu też nie wmówię, ze byle wieża do 1000 zł może grać lepiej niż wspomniany zestaw Altus + Unitra. W marketach jest kupa plastikowego szajsu z masą kolorowych świecidełek. Jeśli koles ma możliwosć wydania 1000 zł to niech go wyda co do złotówki i kupi coś lepszego od dudniącej Unitry i ciągnących się Altusów. Za tysiaka można walnąć jakies świeżawe kolumny Tonsila (ok 700 zł) + wzmacniacz Denona (ok 300 zł). Może bas nie byłby tak uderzający jak w Altusach, ale skoro masz 15m2 to grałoby naprawde dobrze (i co ważne - dźwięk byłby bogatszy w detale).

Edytowane przez Lumperator

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lumperator ---> Unitra wcale nie jest taka dudniąca, sam miałem AT9100 i Tannoy'e M2 i grało to całkiem dobrze. Altusy jak Altusy :) Hałasu co niemiara, trzęsło całym domem :)

A teraz jaki dźwięk ci da jakaś badziewna wieża ?? Większość ma na stałe włączone kilkukrotne podbicie basu :D Dudnić to będzie niemiłosiernie. A średnie lub wysokie tony ?? Nieistnieją. Scena ?? A co to jest. No i wytrzymałość. Żadko kiedy się zdaża że taka wieża wytrzymuje więcej niż rok. Zwykle wysiadają "końcówki mocy", bardzo często pada laser i taka wieża nonstop ląduje u elektronika.

A ja znalazłem coś godnego uwagi:

http://allegro.pl/show_item.php?item=49628701

Nigdy tego nie słyszałem ale grać powinno poprawnie. No i masz swoje upragnione MP3. Wygląd jak dla mnie przepiękny :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

boshe no nie moge jak to zobaczyłem to sie zakochałem zbieram własnie za yamahe pinocraft ale ten eltax wydaje sie wporządku i jest tanszy o 600pln a to duzo tylko nie wiem jak tu z jakoscia wykonania, a co do wiezy z kolorowymi swiatełkami i super hiper basem to jak widze cos takiego to mi sie smiac chce jak mozna byc tak ogranczonym przeciez to wyglada jak dyskoteka na wsi, dziwek z niej bedzie piekny ale tylko dla głuchej osoby<lol>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten eltax to bardzo ciekawa tansza alternatywa dla yamahy pianocraft, pewnie jakosc dzwieku slabsza ale cena znaczaco mniejsza....no i to eltax - czyli kolumny w zestawie beda zapewne niezle

to chyba narazie jedyna sensowna propozycja na kompletny zestaw do 1000zl

cos drozszego z zestawow kompletnych to moze onkyo http://allegro.pl/show_item.php?item=48911049 - dla onkyo kolumny robi tannoy... wiec rowniez mozna spodziewac sie przyzwoitego dzwieku

Edytowane przez kamien

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wajha-ja na twoim miejscu nie kupowalbym takiej "pierdzacej" wiezy ktora podal kamien i kwiecien jaka to ma moc??? 25W i 50W :lol:

prezes- chyba nie slyszales jak gra moja wieza, jak na wsi to wyglada twoja wieza w ktorej sie tak ZAKOCHALES :? :lol: , a poza tym mozna wylaczyc w tej wiezy cale podwietlenie jednym przyciskiem :) ja do 1000zl to polecalbym TO

lub cos TROCHE MOCNIEJSZEGO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiesz co moc to mnie najmniej obchodzi w sprzecie, wazne jaka jakosc dzwieku prezentuje a nie jak glosno potrafi lupac... a uwierz mi ze PRAWDZIWE 25W spokojnie wystarcza do calkiem glosnego grania

a co do tej wiezy samsunga to biuahahaha... siostra posiada wieze samsunga niby 2x60W a z sieci pobiera caly sprzet 90W.... reszte dospiewaj sobie sam ;)

Edytowane przez kamien

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

-> Patryk555

Te typy co podałeś to typowy styl "wieś śpiewa i tańczy" - ja rozumiem, że każdy ma odmienną estetykę względem wyglądu - ale już sam dzwięk jest tak fatalny iż chyba trzeba na głowę upaść (tudzież nie słyszeć nigdy czegoś lepszego) by coś takiego kupować.

Fanatykom kosmicznych wartości watów proponuję podejście "zdrowo-rozsądkowe" - perpetum mobile nie istnieje - a stwierdzenie iż wzmacniacz mocy w końcu wzmacnia moc - ... - no chyba samo mówi za siebie :D :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem kiedyś wzmacniacz Unitry 2x15W i URYWAŁ GŁOWĘ :D Przy 1/3 mocy już się w sporym pokoju nie dało wysiedzieć. A takie megabadziewia Samsunga/Sony itp. to może mają z 10W na kanał. A te moce 100/200/1000W itd. to jest zwykle moc muzyczna czyli ktoś sobie ją wymyślił (w celach marketingowych). Sam bym sobie do innego pokoju tego Eltax'a kupił :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:) ok nie chce sie przeciez z wami klucic, wajha sam wybierze co dla niego lepsze, kazdy podal swoje typy wiez i tyle, wczesniej pisal ze chce aby wieza miala "mp3, dobry bass i fajny wyglad" wiec podalem ktore wedlug mnie beda spelniac Jego wymagania. Wiem ze moce typu 100/200/1000W ktore podal Kwiecien sa wymyslone, ale o ile dobrze wiem prawdziwa moc glosnika to moc RMS a moja wieza ma 2x140W RMS. :) to to raczej nie jest wymysl?? :?

kamien- te wieze z 2x 25W naprawde wygladaja smiesznie :lol: , jakies waskie, a w dodatku te glosniczki :blink: dobra, tak jak mowilem wajha sam wybierze to co mu odpowiada, ja ze swojej wiezy jestem zadowolony, i do naglosnienia mojego pokoju wystarczy! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi