Fidel Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Jak to wyglada jak sie kupuje w zagranicznych sklepach?? jestem w tym troche zielony:(( np cos takiego LINK ile by wynioslo kupno czegos takiego z przesylka do polski?? 3a placic jakies cla?? albo cos w tym stylu?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satoshie Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 (edytowane) • $5.00 surcharge to ship Expedited to Europe • $5.00 surcharge to ship Standard to Europe wedlug tego koszty to 5 dolarow jednak ponizej na tej stronie jest zastrzezenie : Shipping: Currently, item can be shipped only within the U.S. czyli obecnie tylko w obrębie Stanow Zjednoczonych... Edytowane 28 Kwietnia 2005 przez satoshie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 tak to jest jak sie jest slepym:P i malego druczku sie nie czyta!! i kurde nie bede mial tanio PSP musze szukac na allegro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 to jest takie gowno ja chce nabyc canona a95 w usa (mam tam kolezanke) tylko jest problem. co z tego ze aparat wychodzi w cholere taniej, jak przypierdziela mi na granicy podatek w wysokosci 22% ? :-| na to samo mi wyjdzie co w Polsce a na dodatek nie bede mial gwarancji. Gdybym wiedzial ze nie przyczepia sie do paczki to bym sie nawet nie zastanawial a tak to nie wiem co robic :/ Macie z tym jakies doswiadczenia ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pudi Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 to jest takie gowno ja chce nabyc canona a95 w usa (mam tam kolezanke) tylko jest problem. co z tego ze aparat wychodzi w cholere taniej, jak przypierdziela mi na granicy podatek w wysokosci 22% ? :-| na to samo mi wyjdzie co w Polsce a na dodatek nie bede mial gwarancji. Gdybym wiedzial ze nie przyczepia sie do paczki to bym sie nawet nie zastanawial a tak to nie wiem co robic :/ Macie z tym jakies doswiadczenia ? 1416524[/snapback] Stary no to kolezanka ci kupuje aparat i wysyla paczke nie ubezpieczajac jej (lub ubezpieczajac na jakas mala kwote) i piszac na przesylce np "10 par slipow w kratke" i do tego juz zaden celnik sie nie przyczepi serio ja tak robilem i dziala ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pudi Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 (edytowane) Jak to wyglada jak sie kupuje w zagranicznych sklepach?? jestem w tym troche zielony:(( np cos takiego 1416293[/snapback] tu masz angielski, oni wysylaja do polski http://www.amazon.co.uk/exec/obidos/ASIN/B...0598901-3003633 o shit ale elektroniki nie wysylaja do polski ;] nie doczytalem ;] Edytowane 28 Kwietnia 2005 przez Pudi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silverfast Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Ostroznie z tym wysylaniem sprzetu jako slipy w kratke... celnik nie tylko moze sie przyczepic ale jesli odkryje walek to po pierwsze przepadek mienia, po drugie kara, po trzecie wpis w systemie na wieki. Co do kosztow to nie tyle sam VAT 22% ale tez wysokie clo... VAT naliczany jest na koncu, po doliczeniu cla i kosztow przesylki. Celnicy doskonale wiedza o masie przesylek z zafalszowana wartoscia lub zawartoscia. A jesli ktos nie wierzy w skutecznosc ich wylapywania to zapraszam np. na "pamietnik" Urzedu Celnego w Gdyni, dostepny jest publicznie i mozna tam poczytac glownie o przechwyconych laptopach, aparatach cyfrowych, itd. wraz z data zdarzenia. Nie ryzykowalbym, skorka za wyprawke. Wszystko zalezy od tego kiedy i przez ktory urzad przesylka ma przeplynac. Goraco odradzam sugerowanie sie czyimis sukcesami na tym polu. Ponadto nie ma gwarancji na miejscu, nie wiadomo tez co dokladnie przyjedzie. Czesto koszty sprowadzenia sa tez bardzo wysokie... uwazam ze sciaganie jednej sztuki taniej elektroniki mija sie z sensem, po policzeniu ryzyka i realnych kosztow transakcji... no i zapomnijmy o przesylce z USA do Polski za 5 dolarow, to grube nieporozumienie. Realny koszt wynosi minimum paredziesiat zielonych lub pareset zlotych, w zaleznosci od tego czym sprowadzamy i ile chcemy czekac. A co zrobimy jak w paczce przyjedzie zupelnie co innego lub dotrze ona uszkodzona? Pamietajmy, ze kanalie sa wszedzie, a w spedycji jest ich stosunkowo duzo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emre Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Skąd wy to wszystko wiecie??? Widzę że najlepiej to robić zakupy na Allegro albo w sklepach z Zachodniej Europy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 hmm mi kumpl przesyłał procka z USA i zadnego podatku nikt nie chciał a było chyba napisane na pudełku Computer.... nie pamietam dokładnie bo to było rok temu ale zadnych problemów z podatkiem nie miałem, mysle ze to samo i z apartem nie bedzie miało miejsca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małkoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 (edytowane) Ja dość często dostaje paczki z USA. Wpisane sa zazwyczaj buty ubrania dla dzieci, dla dorosłych i paczki dochodzą z całą zawartością. Tyle że są to duże paczki. Raz tylko zgineła całe złoto co było wysyłane przed komunią reszta doszła. A więc pewności nie będziesz miał. Jak masz szczęście to będzisz miał towar w atrakcyjnej cenie a jeżeli go nie masz, cegłe za grubą kase. Edytowane 30 Kwietnia 2005 przez Małkoś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maros Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Jeśli chodzi o zakup PSP to zajżyj na http://www.liksang.com. Wysyłają na cały świat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...