zibis Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 witam, post jakich tu wiele, no moze troszke sie rozni tym, ze ja nie szukam opini na temat calego zestawu, bo ten mam juz ustalony(tak z grubsza.. ;) natomiast najwiekszym moim problemem pozostaje wybor obudowy.. zestaw z zalozenia ma byc cichy, ale rownoczesnie w miare na czasie: plyta Gigabyte bez wentyla, Athlon 3000 Winchester, Topower 420W NF Titanium, 6600gt pasywne, Seagate 200mb, dvd-rw. do czego najlepiej to zapakowac.. ponizej kilka wstepnie wybranych obudow: Antec P160 Antec Lanboy Arctic Coolinng-SILENTIUM T1 CaseTek CS-1020-2A IQ-Eye Casetek CK-1021-5C Logic Q4 lub Q11 Modecom Rainbow, albo Step 107 Nexustek Breeze SHARKOON Silvation SilverStone Temjin Serie TJ-05-X YESICO Open Air lista co prawda wg porzadku alfabetycznego, ale niezle zamieszanie, obudowy za 200pln i takie za 1000... :) moze jednak ktos mial podobny dylemat i pochwali sie jak go rozstrzygnal. pozdrawiam zibis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rajder Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 (edytowane) Obudowa to byl ostatni element modernizacji mojego kompa. Majac wiedze jedynie internetowa kupilem Modecoma Step 107 LCD (bo fajnie wygladala na zdjeciach) i jeszcze szybciej sie go pozbylem. Poczytalem troche na temat obudow i... znajomy wlasciciel sklepu wymienil mi ja na czarnego Chieftec'a z serii DRAGON (dzieki men- sklep MIX2000 w Slupsku, ul.Tuwima, dom handlowy "Świt", I pietro :D ). Do rzeczy - pare szczegolow. Gruba 1mm blacha stalowa, 2 boczne otwory na wiatraki (nizszy do chlodzenia grafy i wyzszy do procka), duzy 120 mm otwor na wentyl z tylu, kieszenie na dyski wyjmowane (nie trzeba odkrecac hdd), prowadnice do napedow cd-dvd (nie trzeba odkrecac), "klamka" w bocznej sciance, duuuuuzo miejsca w srodku, wyjscie usb i jakies jeszcze :D na przednim panelu, mozliwosc wymiany scianek bocznych (na np. z oknami), bezsrubowy montaz wiatrakow, 2 pary kluczykow (przod i bok), jednym slowem BARDZO SOLIDNA, no i najwazniejsze-ZAJEBISTY DIZAJN !!! Cena bez zasilacza: 176zl mniejsza na 3 napedy 5,25 i 240zl wieksza (moja) na 4 napedy ( http://www.angela.pl ) link do producenta (stary jest naprawde w czym wybierac) http://www.chieftec.com/products/products.htm ponizej moja Edytowane 30 Kwietnia 2005 przez rajder Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 jak możesz stawiać takiego modecoma na równi z antec, casetek itp :kijem: dragon jest już oklepany, obudowy ogólnie super, sam mam chiefteca tylko matrixa i sobie chwalę, ale osobiście teraz wybrałbym CaseTek CS-1020-2A IQ-Eye ale zastanów się nad CM Stacker, kumpel sobie sprezentował i podobno buda zabija Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 Jak dal mnie całkiem fajna jest soprano thermaltake. Cena porównywalna z chiefami a jakoś tak nieco gustowniej wygląda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...