Fireman Opublikowano 2 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2002 Witam wszystkich i odraz przechodzę do sedna sprawy. No to tak mam gf2mx200, i w dalekiej przyszłości dostanie odlot, ale chciałbym sie nim jeszcze troche pobawić, i tak core to 175Mhz a pamiątki to 143Mhz. Szybciej i łatwiej będzie schłodzić procesor bo wystarczy kupić odpowiedni cooler, a pamiątki to już trzyba by ciąć radiator itp. Nigdy nie miałem styczności z kręceniem grafy i nie wiem jaka jest ta górna i optymalna częstootliwość, myśle iż sukcesem będzie 175@190. Czy w ogóle można kręcić sam core nie tykając pamiątek i jakie będą tego rezultaty :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biker Opublikowano 2 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2002 pobaw sie w 3d marku , w miare krecenia sprawdzaj ile masz puktow jak bedzie ci punktacja spadac to jusz nie podkrecaj a obniz troche troche to kosztuje czasu ale sprawa jest taka ze nie wszystkie karty kreca sie tak samo zalezy to od sprzetu i konfiguracji Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biker Opublikowano 2 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2002 pobaw sie w 3d marku , w miare krecenia sprawdzaj ile masz puktow jak bedzie ci punktacja spadac to jusz nie podkrecaj a obniz troche troche to kosztuje czasu ale sprawa jest taka ze nie wszystkie karty kreca sie tak samo zalezy to od sprzetu i konfiguracji Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 2 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2002 Mam taką samą kartę jak Ty (ja mam Prolinka) i wyczesałem z niej 175/190 ale były artefakty, stabilnie i ok było coś ~183 i tak absolutnie nie opłaca się kręcić rdzenia bo MX200 ma 64bitową szynę do pamięci i przez to strasznie niską jej przepustowość (ok 1300/mb/s) więc to jest już zamało na rdzeń pracujący na 175 nie mówiąc o OC. Dlatego najlepiej podkręcic pamięc zwiekszyć tym przpustowość i mamy coś w okolicach starych MX (choć jeszcze nie do końca) Sam zastanawiałem się nad dodaniem wiatraka i radiatorów na mem i uzyskaniu 200/200, tylko jak podłączyć wiatrak jak na grafie nie ma jak :?: i jaki wiatrak użyć i jak przyczepić te radiatory. Wiem ze to i tak była by sztuka dla sztuki więc nie wiem czy się opłaca (obawiam się że nie :wink: ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...