[hS.4f] Logan Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 ac szpanowac wsrod kumpli nie mozna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowal_ Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 ac szpanowac wsrod kumpli nie mozna. 1421209[/snapback] przeczytałeś tytuł topicu ?? Chyba coś Ci się majtło :P AC można poszpanować.... czasami tak głośno chodzi że rozmowy nie słychać ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gonzo911 Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 Nie. Gdyby sprzedawał CPC to bym się go nie pytał dlaczego ;-) 1417232[/snapback] Faktem jest ze CPC jest syfne. Jednak ja byłem zmuszony je kupić jakies 2 lata temu(brak kasy na lepsze). No i po tych 2 latach moge powiedzieć tyle ze nie miałem zadnego wycieku!!! Mam dwa bloki CPU i GPU i zero porblemów. I temperatury jak za tą kase i cisze też są znośne Barton2500@2400MHz i jakieś 43 na luzie i 53 na load. Czyli jak za tą kase jest lepiej niż miał bym AC wsadzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 mi chodzilo o to ze skoro ac sie nie szpanuje to jak ktos sie przesiada na ac to juz mu ochota na szpan przeszla. mi jeszcze nie:] dzisiaj kumpel wpadl i koniecznie chcial zobaczyc i az mi glupio bylo ze na polce wszystko:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^BerZerK^ Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 Moze byc tez taki powod- ktos kupuje nagrzewnice 'idealnie odkamieniona i wyczyszczona' i po pewnym czasie zaczyna walic smieciami.. Nie, nie ma czasu i mozliwosci samemu rozlutowywac i czyscic - nie kazdy ma z obowiazkow 'az' L.O. Nie zeby to bylo zlosliwe czy cos ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 moje wc mam juz od 3.5 roku i na AC nie wroce :D owszem mialem 3 wycieki ale obylo sie bez ofiar ;) po dzis dzien jade na bloczku od discotecha i jakos nie mam zamiaru go zmieniac na te nowe cuda ;) no i nawieksza zaleta WC to niskie temeratury i mozliwosci OC :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość GrzegorzBoss13 Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 Witam! :-P Ja założyłem moje pierwsze WC miech temu i zakładałem je tylko dlatego że mnie to bardzo interesowało podobało mi się to bardziej niż moje byłe wypasione wentyle i miedziane radiator :lol: . Cisze miałem już na AC ale oczywiście jest ciszej na WC :D. Wszystko składałem powoli i wszystko sprawdzałem po cztery razy :wink: i jak do tąd nie mam żadnych problemów. Oczywiście nie zamierzam rezygnować z WC :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 hmmm chyba zrezygnuje z planów WC taniej mi wyjdzie qpić penta 100alcu + wiatry do budy ArctCoola za 19 zł niż vc 0 wycieqw sam nie wiem... pomóżcie! (buda na 3 wiatraki) AC vs WC (nagrzewnice 125p mam) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 hmmm chyba zrezygnuje z planów WC taniej mi wyjdzie qpić penta 100alcu + wiatry do budy ArctCoola za 19 zł niż vc 0 wycieqw sam nie wiem... pomóżcie! (buda na 3 wiatraki) AC vs WC (nagrzewnice 125p mam) 1426858[/snapback] no chłopie, sam zdecyduj czy wc jest ci potrzebne, może niedługo zapytasz jakie gaciochy masz zakładac ?? :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 jak chcecie to moge zapytać... :lol: ale wracam do WC i AC naraz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piterix Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 jak chcecie to moge zapytać... :lol: ale wracam do WC i AC naraz. 1428093[/snapback] ?? W każdym razie w sumie przy WC to chłodzi się procesor wodą a wodę powietrzem więc poniekąd na jedno wychodzi (z tym że woda szybciej odbiera cipeło z procesora niż powietrze...) ... a gdyby tak zrobić DUŻY blok wodny - np. wielkości zalmana 7000 ? i chłodzić go wodą ? może byłoby wydajniej... Tak czy inaczej jak się zastanowiłem to i tak w budzie będę miał około 10 wentyli 120 mm: - 3 wpychające powietrze do środka przez kadetówki, - 3 wyciągające na zewnątrze (shroud) - 1 pod slotami PCI, - 1 pod HDD, - 1 na pamięci od karty... - 1 wyciąg z budy ( i to porządny wyciąg - turbina papst) ... no i to WC takie samo prawie jak AC... w sumie nie dziwię się że ludzie się przesiadają... no ale napewno tracą na wydajności... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_ambi_ Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 ... a gdyby tak zrobić DUŻY blok wodny - np. wielkości zalmana 7000 ?to byłoby za ciężkie.. takie z 2 nukleony1..ale to moje zdanie tak w ogóle to jestem nowy na tym forum.. i tak sie składa że skłądam sobie cześci do wc..praktycznie już wszystko mam: nukleon1 + blok na gpu od mate (dwa bloki razem 88zl) + atman at-306 (35zl) [do tej pory nie wiem cz zatopić czy nie.. :/] + sam niewiem czy do nagrzewnica czy chłodnica od nysy (40zl) + wąz 4m (11zl) +sylikon zeby w razie czego cos pouczelniac (6zl) + cybanty kupie jutro (ok. 10zl) + woda (ok 5zł) razem:195zl jak narazie. jak widzicie nie jest źle a myśle że jak ktos cce przejsc na wc to moze to zrobic podobnym kosztem..wystarczy byc cierpliwym i czekac na jakąs uzywana okazję. dlaczego przechodze na wc? -bo chce tego sprubowac - chce aby bylo ciszej -chce bardziej @ -zalozeniem byla cena: maks to 250zł i jak narazie widac chyba nie przekrocze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 moye AWC to cpu cieczą reszta 3 wiatrami studzona(booda) nagrzewnica 2 92mm i zasilacz 120mm :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elf_ Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 (edytowane) Moze byc tez taki powod- ktos kupuje nagrzewnice 'idealnie odkamieniona i wyczyszczona' i po pewnym czasie zaczyna walic smieciami.. Nie, nie ma czasu i mozliwosci samemu rozlutowywac i czyscic - nie kazdy ma z obowiazkow 'az' L.O. Nie zeby to bylo zlosliwe czy cos No więc masz rację ale... można sobie zrobić "kondomka" na wylot węża. Ja zrobiłem cos takiego z kilku warstw gazy opatrunkowej. Dzięki temu woda leci swobodnie a większe paprochy są wyłapywane przez owy "kondomek" i nie wpadają do zbiornika z wodą, do pompek itd .... Jeżeli chodzi o preparaty antyglonowe to najlepszy jest chyba zwykły denaturat w ilości ok. jednej nakrętki na 2-3 litry wody. Generalnie WC ma więcej plusów niż minusów. Minusem może być ilośc czasu jaka trzeba poświęcić na staranne złożenie układu. Po dobrym złożeniu układu wystarczy do niego dolewać wody i okresowo sprawdzać szczelnośc połączeń. Plusy to cisza , cisza, cisza .... :D i cisza :D Edytowane 7 Maja 2005 przez elf_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 ... Plusy to cisza , cisza, cisza .... :D i cisza :D 1432286[/snapback] i dodatkowe megaherze przy nieznaczym wzroscie temperatur ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 (edytowane) Cisza w pierwszej kolejności....wydajność, szczególnie w porównaniu do tego Pentagrama Q-92AiCu, gdzie mam 50*C w stresie i z procka nie mogę podgonić jak na moim poprzednim WC, gdzie miałem 37*C w stresie i to było piekne ;] WC to WC :D Ano, i wady...własciwie to nie ma, moze ze zajmuje wiecej miejsca niż AC, i wycieki...ale jak pożadnie sie złozy, to o wyciekach nie ma mowy. Edytowane 7 Maja 2005 przez OCMaster Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...