Hadrysek Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 (edytowane) Witam, chciałem się pochwalić w gronie ludzi którzy wiedzą co to znaczy dobre WC i jednocześnie podziękować wam za pomoc w doborze gratów i uświadamianiu. Przez miesiąc czytania i pisania na forum nauczyłem się bardzo wiele o WC i chyba dzięki temu wczoraj kiedy już skompletowałem wszystkie potrzebne zabawki i złożyłem układ po 2 godzinach testów szczelności i dokładnego odpowietrzania zdecydowałem się go założyć do kompa :) Pól godzinki nieobecności na gg (konwersacja z Kyńkiem) i komp wstał bez najmniejszych zgrzytów i na ostrych ustawieniach :D Później już było tylko z górki. Zestaw: Prison Pro od Kyńka z króćcami 3/8 pod wąż 16mm BIP2 z NK12 Hydor L20 z metalowymi króćcami (będzie dopływ wody zrobiony na kolanku prawdopodobnie 2x45 stopni) Eheim 12/16 (w układzie nie będzie jak widać żadnych innych kolanek, złączek, odpowietrzaczy itp ;) ) Rezultaty: Wyniki przerosły moje najśmielsze oczekiwania :icon_exclaim: Temp diody nie przekracza 30 stopni po ostrym prime przy konfigu (1,75vcore) gdzie wcześniej na niższych ustawieniach dioda miała 70 stopni.... jak dla mnie rewelacja :D Do tego cisza, prawdopodobnie po włożeniu do obudowy i zapakowaniu pod biurko komp będzie niesłyszalny :) Jak tylko dokończę ostatni element modu obudowy to zapodam fotki już na gotowo :) PS w planach (oby jak najszybciej) mam bloczek na NB bo jednak teraz skubaniec się grzeje, ale zobaczymy jeszcze jak będzie w obudowie przy dobrym air-flow ;) Edytowane 29 Kwietnia 2005 przez Hadrysek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 no i narazie fajnie .. :) he heja bym tego nie wkladal do budy ;] zostawil tak jak jest teraz ;] hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadrysek Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 no i narazie fajnie .. :) he heja bym tego nie wkladal do budy ;] zostawil tak jak jest teraz ;] hehe 1417230[/snapback] po miesiącu czasu jak mam kompa pod nosem to aż mi będzie dziko na biurku, że tyle wolnego miejsca hehehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Oooooooooo i tak zostaw wygląda bardzo dobrze. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 No fajne fajne, zapodaj no tapete którą masz na puplicie :D Thx :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyszukuj Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Wszystko bardzo fajnie tylko mam jedno zastrzeżenie. Skrócił bym troche węże (mogło by to podnieść troche wydajność). Ale spoko dobra robota :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Rezultaty: Wyniki przerosły moje najśmielsze oczekiwania :icon_exclaim: Temp diody nie przekracza 30 stopni po ostrym prime przy 1417202[/snapback] Heh... jak to możliwe że wszyscy mają niższe temperatury niż ja :/ woda 26.5C a na procu 41C :/ a to przy chłodzeniu jak w podpisie + barton 2.3Ghz 1.95V :/ (po napisaniue ostatniej recenzji pozmieniałem układ i chłodziwo skład zmieniło) może to sprawa mojego badziewnego chłodziwa - do tego węże mi zmatowiały jak dodałem płyn UV :mur: nie popełniajcie mojego błędu Woda + spiryt + uv - zmatowiałe węże... ja swoją drogą czekam aż będzie to zapakowane do środka :) jeśli jeszcze miałbym uwagę - to raczej przydało by się założyć filtry przeciw kurzowe na wentyle - strasznie się chłodnica kurzem zabija :/ u mnie po 1.5tyg. było tego sporo - spora warstwa na finach :( ale teraz mam filtry przeciw kurzowe i czyszcze je odkurzaczem raz na tydzień - sporo tego się na nic hzbiera :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakac Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 fajnie to wyglada bez obudowy Ile ciebie kosztował ten zestaw, jakie masz temperatury przy configu który podałes ale bez puszczonych wentyli na chłodnicy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 t....o raczej przydało by się założyć filtry przeciw kurzowe na wentyle - strasznie się chłodnica kurzem zabija :/ u mnie po 1.5tyg. było tego sporo - spora warstwa na finach :( ale teraz mam filtry przeciw kurzowe i czyszcze je odkurzaczem raz na tydzień - sporo tego się na nic hzbiera :/ 1417318[/snapback] Przy obecnym polozeniu wentyli to raczej te filtry niewiele dadza bo caly kurz i tak na BIPie zostanie :D BTW: Kyniek nie spadl Ci airflow od tych filtrow? Hadrysek >> zapowiada sie calkiem ladnie - czekam az wrzucisz to do budy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Heh.... nie zostanie kurz w bip'ie przy obecnym ułożeniu wentyli u Hadryska - zobacz - wentyle są tak ułożone że dmuchają powietrzem na bip'a - więc jeśli założysz filtr na wentyla to on będize dmuchał już przefiltrowanym powietrzem na chłodniczkę - tak jest właśnie u mnie :) co do przepływu powietrza to nie mam specjalistycznych urządzeń :/ ale organoleptycznie to niewiele spadł.... nie zauważyłem... ale mam pewne obiekcje co do wentyli Tt - zdecydowanie współczynnik wydajność/głośność jest niekorzystny - nie da się porównać z Crystal Fanami (które ogólnie są rewelacją :) ) w innym topicu na forum wyczytałem że Glacialom mniej spada airflow niż chenri elektronics (te wentyle natomiast bardzo przypominają pod względem łopatek Tt Thunderblade) Ent - a ty zakładasz ponownie kibelek?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 jaki blok wrzucisz na grafe tapetka tutaj http://www.xposed.com/cm3/hi-res.aspx?art_id=9917&pic_id=11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadrysek Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Wszystko bardzo fajnie tylko mam jedno zastrzeżenie. Skrócił bym troche węże (mogło by to podnieść troche wydajność). Ale spoko dobra robota :) 1417283[/snapback] Wężę są już docięte pod długość w obudowie poza tym odchodzącym na lewą stronę monitora - będzie miał jakieś 30 cm ale póki co inaczej bym tego nie zmieścił na biurku ;) w innym topicu na forum wyczytałem że Glacialom mniej spada airflow niż chenri elektronics (te wentyle natomiast bardzo przypominają pod względem łopatek Tt Thunderblade) 1417804[/snapback] Kyniuś Ty jesteś zakręcony bardziej niż ruski termos :D To ja Ci o tym mówiłem, że Chenri strasznie zawirowuje na przeszkodzie bo ma za silny dmuch. Dzięki wszystkim za dobre słowo, myślę że fotki po zmontowaniu w budzie wam się baaaardzo spodobają hihi ale nie będzie żadnego teaserka, możecie mnie męczyć ale nic nie pokażę ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Moje wygląda podobnie póki co tyle że u mnie jest strasznie duzo kurzu, a u Ciebie widać wysprzątane bebechy :rolleyes: Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadrysek Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 (edytowane) fajnie to wyglada bez obudowy Ile ciebie kosztował ten zestaw, jakie masz temperatury przy configu który podałes ale bez puszczonych wentyli na chłodnicy 1417368[/snapback] wyłączyłem wentyle i prime'uję - okazało się, że musiałem dołożyć voltów (dałem na 1,8 dla pewności bo te kilka stopni robiło już różnicę)... więc mam teraz 42-45 stopni na diodzie w procku więc i tak rewelacja w porównaniu do AC... ale odpalam glaciale bo mi ciepło po mordzie daje :lol: aha zestaw kosztował mnie 450 zł z króćcami, wężami ale bez wentylatorów więc chyba nie najgorzej jak na te podzespoły :) Edytowane 29 Kwietnia 2005 przez Hadrysek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 skoro masz na diodzie 30 stopni a pamietajac kynkowe pomiary roznic temp miedyz woda a procem dla prisona chyba 12 stopni, to oznacza ze woda ma tych stopniow kolo 18. i ja widze takie mozliwosci: 1) dioda cie robi w **** 2) masz 18 stopni w pokoju, wyczesane chlodzenie wody ze ma ona temp powietrza, marzniesz w lapy i ogluchniesz od tego szumu wentyli. 3)masz w pokoju kolo 10 stopni i oprocz zmarznietych lap zakladasz cieplejsze gacie co by klejnotow nie ochlodzic. 4)kynkowe testy ktore uwazaja najlepszy blok za ten ktory ma najnizsza roznice temp, sa do [gluteus maximus] bo zaleza od wydzielanego ciepla. i mozna podac fachowy test (Z pomiarami wody i powietrza oraz proca) na ktorym storm przy np 2.3V przegra z blokiem zrobionym z puszki po wojaku wszechmocnym 9.0% przyczepionym do procka 1.1V. 5)gledze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 skoro masz na diodzie 30 stopni a pamietajac kynkowe pomiary roznic temp miedyz woda a procem dla prisona chyba 12 stopni, to oznacza ze woda ma tych stopniow kolo 18. i ja widze takie mozliwosci: 1) dioda cie robi w **** 2) masz 18 stopni w pokoju, wyczesane chlodzenie wody ze ma ona temp powietrza, marzniesz w lapy i ogluchniesz od tego szumu wentyli. 3)masz w pokoju kolo 10 stopni i oprocz zmarznietych lap zakladasz cieplejsze gacie co by klejnotow nie ochlodzic. 4)kynkowe testy ktore uwazaja najlepszy blok za ten ktory ma najnizsza roznice temp, sa do [gluteus maximus] bo zaleza od wydzielanego ciepla. i mozna podac fachowy test (Z pomiarami wody i powietrza oraz proca) na ktorym storm przy np 2.3V przegra z blokiem zrobionym z puszki po wojaku wszechmocnym 9.0% przyczepionym do procka 1.1V. 5)gledze. 1418187[/snapback] heheheee jakiś niewyspany jesteś... albo nie czytałeś mojej recenzji uważnie - moje testy służą jedynie porównaniu bloków względem siebie i nei znaczy że jak mi wyszło 11C na Prison Pro to u każdego tak będzie :mur: możliwe też iż nie znasz wszystkich czynników wpływających na wydajność - np. skład chłodziwa czy waterflow(raczej mały wspływ ma) trochę naginasz ideę moich testów a to mi się nie podoba - zapomniałeś o jednej ważnej rzeczy - wyniki można porównywać jedynie na tej samej platformie :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadrysek Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 skoro masz na diodzie 30 stopni a pamietajac kynkowe pomiary roznic temp miedyz woda a procem dla prisona chyba 12 stopni, to oznacza ze woda ma tych stopniow kolo 18. i ja widze takie mozliwosci: 1418187[/snapback] niestety nie mam, jak już wiesz, dobrego termometru więc nie mogę pomierzyć a szkoda... w pokoju upału nie mam ale siedzę w krótkim rękawku :) socket pokazuje 34 stopnie teraz ale to pewnie przez to, że płyta leży na gąbce i nie ma przepływu powietrza pod nią (więc w ogólę nie patrzę na to)... coż mogę powiedzieć, cały układ jest zimny, szczególnie elementy metalowe są zimne tak jak kawałek metalu leżący sobie w temp pokojowej :) raz mi się udało podgrzać lekko węże ale to było po dłuuuuugim męczeniu primem i w okolicach południa :) am happy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rivam Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Hadrysek: daj linka do tapety z Twojego pulpitu :lol: Sorry za OT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małkoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 http://www.xposed.com/cm3/hi-res.aspx?art_id=9917&pic_id=11Już dał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 (edytowane) @ Hadrysek :arrow: ze tak powiem "dobry poczatek", bo roboty masz jeszcze przed soba sporo :) Teraz tylko dziala, a musialoby to miec rece i nogi :) Edytowane 30 Kwietnia 2005 przez Dimek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadrysek Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 @ Hadrysek :arrow: ze tak powiem "dobry poczatek", bo roboty masz jeszcze przed soba sporo :) Teraz tylko dziala, a musialoby to miec rece i nogi :) 1418425[/snapback] hehe czy ręce i nogi to znaczy przykręcone do obudowy a nie luźno leżące? :) układ w postaci takiej jak teraz jest gotowy do wstawienia w obudowę chociaż jeszcze będę go otwierał na chwilę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 kyniek ale ktos tu kiedys powiedzial (moze nawet ty) ze dzieki podawaniu wynikow blokow nie w stopniach procka tylko tej calej roznicy mozna sobie porownywac bloki testowane na roznych serwisach. wiec? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 kyniek ale ktos tu kiedys powiedzial (moze nawet ty) ze dzieki podawaniu wynikow blokow nie w stopniach procka tylko tej calej roznicy mozna sobie porownywac bloki testowane na roznych serwisach. wiec? 1419363[/snapback] nie mówiłem tak - oczywiśie mając np. porównanie np. w serwisie A bloku NR1 i NR3 (gdzie NR1 > NR3 oraz porównanie bloku w innym serwisie B bloków NR2 i NR3 gdzie NR2 > NR3 to możemy na podstawie właściwości relacji przechodniej wywnioskować iż z całej trójki blok NR3 jest najgorszy - pod czas porównywania bloków mmożemy się jedynie posługiwać relacją przechodnią - bardziej dociekliwych odsyłam do książki "Matematyka Dyskretna" K.A. Ross i C.R.W. Wright ;) miłej lektury - okolice strony 138 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 no wcale niekoniecznie. co prawda dziwna to musi byc ksiazka pelna offtopow ze przy dyskretnej pisza o relacjach ktorym najblizej do logiki. a zeby mowic o przechodniosci relacji najpierw trzebaby pokazac ze to faktycznie jest relacja. tymczasem istnieje mozliwosc (przeciwko ktorej jeszcze poprawnego dowodu nie widzialem) ze porownojac NR1 z NR3 stosowales kryterium numer 1, a NR2 z NR3 na podstawie kryterium nr2. rozumujac twoim tokiem (chyba ze powiesz mi dlaczego te testy sa w pelni porownywalne) mozna by pokazac ze jest to relacja zwrotna i NR1 jest lepszy od bloku NR1. co przeczy logice rozumianej potocznie jak i ksiazkowo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 miałem na myśłie jedno kryterium - wszystkie testy(które chcemy porównywać) biorą pod uwagę jedno kryterium - np. rónice po iędzy procem a wodą.... i niekażde testy można porównać ze sobą ;) ogólniej jeśli są przeprowadzane wg. tego samego standartu to są porównywalne P.S. w matematyce dykretnej jest sporo ligiki i pełno prawdopodobieństwa (tego nie trawię :/ ) oraz innych pochrzanionych zagadnień :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadrysek Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 Dzisiaj zrobiłem vcore mod'a dla stabilności napięcia (a głownie dla załatwienia problemu z wysterowaniem napięcia przy boocie) no i się okazało, że procek robi 2,65ghz (podpis) przy 2.0v (real). Co istotne dla nas, temperatura podskoczyła nieznacznie i oscyluje w okolicach 30 stopni, powiedzmy 27-33 oczywiście na diodzie bo socket to cały czas niezależnie co się dzieje 35-37 stopni :) Jestem bardzo zadowolony z tego wc, nie spodziewałem się takich rezultatów :idea: Póki co delikatnie dmucham na radiator na nb i mosfetach i są letnie więc zobaczę w obudowie czy rzeczywiście blok na nb będzie konieczny... Do tego Asus pokazuje pazurki jak sobie patrzę na różne wyniki benchmarków :) Zaraz zobaczę jak liczy się teraz superPI... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 Zajebiaście. CHyba pora na tego vcore moda. Moze zejdę z vcore niżej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 kyniek ale czy napewno nie jest mozliwym by przy obciazeniu 50W nr1>nr2 a przy >100W na odrwot? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 Heh.... nie zostanie kurz w bip'ie przy obecnym ułożeniu wentyli u Hadryska - zobacz - wentyle są tak ułożone że dmuchają powietrzem na bip'a - więc jeśli założysz filtr na wentyla to on będize dmuchał już przefiltrowanym powietrzem na chłodniczkę - tak jest właśnie u mnie :) co do przepływu powietrza to nie mam specjalistycznych urządzeń :/ ale organoleptycznie to niewiele spadł.... nie zauważyłem... ale mam pewne obiekcje co do wentyli Tt - zdecydowanie współczynnik wydajność/głośność jest niekorzystny - nie da się porównać z Crystal Fanami (które ogólnie są rewelacją :) ) w innym topicu na forum wyczytałem że Glacialom mniej spada airflow niż chenri elektronics (te wentyle natomiast bardzo przypominają pod względem łopatek Tt Thunderblade) Ent - a ty zakładasz ponownie kibelek?? 1417804[/snapback] fakt nie zauwazylem ze wentyle sa inaczej niz zwykle zamocowane :P Czy skladam WC? Na razie brak $, ale powoli juz sie przymierzam :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 kyniek ale czy napewno nie jest mozliwym by przy obciazeniu 50W nr1>nr2 a przy >100W na odrwot? 1422877[/snapback] sugerujesz iż przy mniejszej mocy jeden blok może wykazywać wyższość nad drugim a przy wększym to ten drugi może okazać się lepszym?? Heh.... nie wiem... mam jedynie prawo przypuszczać... a przypuszczam iż zwiększanie mocy ciepła do odprowadzenia wpływa jedynie na różnie po między blokami - bardziej są widoczne a jak zauwarzyć się da w recenzji którą napisałem różnica po między F2S i Crystalem trochę się zaciera... heh... jak procek by mój dawał więcej czadu możliwe iż sytuacja by się bardziej wykrystalizowała(nie jest to kryptoreklama Crystala :P ) ] Czy skladam WC? Na razie brak $, ale powoli juz sie przymierzam jeden blok na A64 jeszcze mam - czeka aż opracuje "adapter" umożliwiający montaż na wszystkich (zdaje się po za s423 - pamięta ktoś :P) platformach intela... lecz co do bloków na A64 heh... nie wiem jak będą się sprawowały... :( na poczciwym socketA się dobrze sprawują... na P4 Intela też.... a na A64 zdaje się że nikt nie brał :/ nie mam info.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...