Majdan Opublikowano 2 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2002 Składam bratu kompa i mam problem z wyborem dysku potrzebny mi w miare tani i małoawaryjny dysk do 600zł.Jak sądzicie B5 będzie dobrym wyborem może polecacie jakiś inny dysk?Myślałem nad WD80jb ale jak zobaczyłem cene na www.wgk.waw.pl to sie za głowe złapałem 650zł 8O . Ja swój kupiłem za niewiele ponad 500zł.Na tej giełdzie mają chore ceny czy może wszędzie te dyski podrożały? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 2 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2002 przeciez to absolutna nowosc to co tu sie ddzwic ze taka cena, poza tym bare V to jak kupowac to na serial ata juz a nie na ata133 imho, tani i malo awaryjny to jest albo bara IV albo maxtor d740, co prawda zdania sa podzieloena ktory lepszy (jak zawsze), ale te 2 dyski plasuja sie w czolowce jesli chodzi o wydajnosc/cena/bezawaryjnosc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 2 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2002 przeciez to absolutna nowosc to co tu sie ddzwic ze taka cena, poza tym bare V to jak kupowac to na serial ata juz a nie na ata133 imho, tani i malo awaryjny to jest albo bara IV albo maxtor d740, co prawda zdania sa podzieloena ktory lepszy (jak zawsze), ale te 2 dyski plasuja sie w czolowce jesli chodzi o wydajnosc/cena/bezawaryjnoscWydać że mnie nie zrozumiałeś barak5 kosztuje 570zł a WD80jb 650zł ! Różnica między barakiem5 a 4 jest 10zł. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biker Opublikowano 2 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2002 biesz baracude v Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2002 ale 800jb ma 8mb bufora a ten b5 raczej nie (dopiero sata miał mieć 8mb, ata100 miał mieć 2mb - no ale moge sie mylić) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 2 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2002 ale 800jb ma 8mb bufora a ten b5 raczej nie (dopiero sata miał mieć 8mb, ata100 miał mieć 2mb - no ale moge sie mylić)Baracuda v ma bufor 2mb ale 8mb bufor mało przyspiesza dysk więc bufforem przy wyborze sie nie kieruje najważniejsza jest cena i bezawaryjność a na 2 miejscu szybkość. BTW.jaką płyte pod p4 polecacie do 600zł na DDR?Nie interesują mnie żadne bajery takie jak raid.Ważne żeby miała możliwość ustawienia na sztywno pci33mhz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2002 no jak masz w [gluteus maximus] bufor to b5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 2 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2002 Żeby nie zakładać nowego topicu napisze w tym.Co myślicie na temat asus p4s8x na sis 648?Ma możliwość ustawienie na sztywno pci33mhz?? Myślałem jeszcze nad msi na sis648 bo jest dużo tańsza. btw.Wie ktoś może gdzie można kupic Szajsungi ddr 333 ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2002 w sklepie prawie każdym - popytaj sie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 2 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2002 Na giełdzie Warszawskiej niedavno kupiłem. Są dvie wersje : za 310zł i za 330zł - jednak nie viem czym one się różnią 8O ... wziąłem droższe. ;) Jeżeli chodzi o komfort pracy HDD to Seagate prowadzi, ale 8MB buforu tesh czasem warto mieć. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 2 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2002 przeciez to absolutna nowosc to co tu sie ddzwic ze taka cena, poza tym bare V to jak kupowac to na serial ata juz a nie na ata133 imho, tani i malo awaryjny to jest albo bara IV albo maxtor d740, co prawda zdania sa podzieloena ktory lepszy (jak zawsze), ale te 2 dyski plasuja sie w czolowce jesli chodzi o wydajnosc/cena/bezawaryjnoscWydać że mnie nie zrozumiałeś barak5 kosztuje 570zł a WD80jb 650zł ! Różnica między barakiem5 a 4 jest 10zł. to nie ma sie co nawet zastanawiac, biorac pod uwage powyzsze bierz bare 5, choc bufor imho to podstawa predkosci dysku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 3 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2002 Dzisiaj zakończyłem zkładać kompa bratu :) oto co wybrałem: Asus p4s8x p4 1,8a@3hgz!!(Niespodziewałem sie że na tyle pujdzie) 512 mb ddr 333 Samsung Baracuda V Msi GF4 ti 4200 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2002 ciekawe ile tak pochodzi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 3 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2002 no jak masz w [gluteus maximus] bufor to b5 Hmm , bufor w [gluteus maximus] nie slyszalem :) . A tak pozatym to w necie sa porownania dyskow WD z 8 MB cachu i bez, i z nich jasno wynika co daje wieksza ilosc pamieci podrecznej w dyskach , taka samo jak ATA-133 . A WD JB dlatego podrozal bo daja na niego 3 lata gwarancji . Tyle ze jak pojedziesz na gielde zawsze mozesz znalezc taniej niz na stronie WGK , dlatego zastanow sie miedzy tym WD a BV oba sa spoko . Maxtora tez jak kupisz bedziesz zadowolony , atutem BV jest jej cicha praca , natomiast WD i Maxtora troche lepsza wydajnosc . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 3 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2002 Seagate Barracuda V 120GB 7200rpm 8MB Cache 900.00 Widziałem w cenniku jednej z firm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 3 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2002 Dzisiaj zakończyłem zkładać kompa bratu :) oto co wybrałem: Asus p4s8x p4 1,8a@3hgz!!(Niespodziewałem sie że na tyle pujdzie) 512 mb ddr 333 Samsung Baracuda V Msi GF4 ti 4200 Hmm ja krecilem ostatnio P4 2GH i od 2,6 Gh niby smigal spoko , tyle ze przy grach sie restartowal , a Vcora nie chcialem zwiekszac bo padaja za szybko od tego P4 . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 3 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2002 ciekawe ile tak pochodziA czy komuś na forum padł P4 od podkręcania :?: (sorry za OT) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kane Opublikowano 3 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2002 ciekawe ile tak pochodziA czy komuś na forum padł P4 od podkręcania :?: (sorry za OT) Nie widzialem przypadku aby komus bez powodu padl P4. Nie widzialem takze, aby zwiekszenie napiecia w granicach rozsadku na P4 NW (do 1.75V) spowodowalo jego pad. Kilka osob z tego forum trzyma proce na 1.85V i tez ciagle dzialaja. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...