Trendzik Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Mam pytanie, czy warto kupować karte SkyStar 2 do oglądania telewizji cyfrowej ?? Moje łącze to Neostrada+ 640 ( 80 kb/s ) bez limitów, ale chyba to nie ma znaczenia, ponieważ to bezpośrednio z anteny satelitarnej do komputera sygnał idzie. Można na tym oglądać ''fajne'' kanały ? :) bez problemów :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Mam pytanie, czy warto kupować karte SkyStar 2 do oglądania telewizji cyfrowej ?? Moje łącze to Neostrada+ 640 ( 80 kb/s ) bez limitów, ale chyba to nie ma znaczenia, ponieważ to bezpośrednio z anteny satelitarnej do komputera sygnał idzie. Można na tym oglądać ''fajne'' kanały ? :) bez problemów :rolleyes: 1417369[/snapback] Sam nie mam takiego urządzenia, natomiast wiem, że Polsat zmienia system kodowania na dniach. Mam odbiornik Polsatu i dostałem wiadomość niedawno :( Przechodzą, zdaje się, na Alladin'a a ten system jest w ogóle nie ruszony, także :mur: karta DVB nie jest zakupem na lata jeśli idzie o oglądanie "fajnych" programów. No, ale jest jeszcze zagranica. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 szukaj było ;) nawet o słoneczku :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trendzik Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 (edytowane) Sam nie mam takiego urządzenia, natomiast wiem, że Polsat zmienia system kodowania na dniach. Mam odbiornik Polsatu i dostałem wiadomość niedawno :( Przechodzą, zdaje się, na Alladin'a a ten system jest w ogóle nie ruszony, także :mur: karta DVB nie jest zakupem na lata jeśli idzie o oglądanie "fajnych" programów. No, ale jest jeszcze zagranica. 1417581[/snapback] A co z Canal + ?? Opłaca się go brać... tutaj bym wzioł Sky Star 2 Edytowane 29 Kwietnia 2005 przez Trendzik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crazyPL Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 a no brac :) Necik tez fajny jest i czasem leca fajne pliczki sobie :) co do canal+ - poszukaj na forach, ale z tego co przypadkiem na jednym z nich widziałem to sa małe problemy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 z canal+ jest padaka, polsat wypadnie na dniach, już nie jest tak kolorowo jak pół roku temu <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 A ja powiem, że warto mimo wszystko !!! Na początek podam dobrą stronę o SS2 http://www.skystar2.cnet.pl Zanim Polshit wdroży w życie "nowy" system kodowania, minie jeszcze trochę czasu (najwcześniej jakoś na przełomie czerwca i lipca. Co do Syfry+ (pakiet C++, HBOO i inne) to cały czas można ją bez problemu oglądać, trzeba mieć tylko stały dostęp do netu i kogoś kto na "dam" miejsce na serwerze, który na bierząco będzie nam wysyłał "klucze". Jednym słowem chodzi o tzw. sharing. . . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trendzik Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 A ja powiem, że warto mimo wszystko !!! Na początek podam dobrą stronę o SS2 1420733[/snapback] Czytalem na tej stronie, ze wystarczy program ktory sam sciaga klucze. Ale nawet te darmowe programy warto miec, a w koncu i tak polsat zostanie zlamany. A cena 230zł (na allegro) za ta karte SkyStar 2 to tez nie jest krzywda straszna ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 ( Przechodzą, zdaje się, na Alladin'a a ten system jest w ogóle nie ruszony, także :mur: 1417581[/snapback] ja na forum ss2 czytałem że alladina już też ktoś ruszył :D więc chyba nie będzie tak źle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chmurek Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 Jesli chodzi o SS2, to posiadam ta karte od momentu kiedy tylko ukazala sie na rynku. Obecnie nie zamienilbym jej na zadna inna, bo jest naprawde dobra. Co do ogladania na niej TV, to jak na razie bez problemu mozna ogladac caly pakiet Polsatu. Programik sam automatycznie w ciagu kilku sekund sam wyszukuje sobie klucze, takze nie ma z tym zadnego problemu, dopoki Polsat nie przejdzie na Alladina, ale wiadomo - Polak potrafi. Jesli chodzi o Cyferke, to niestety nie ma mozliwosci zdekodowania jej. Jest za to mozliwosc tak zwanego sharingu. Mozesz dolaczyc do grupy sharingowej i za jakies 10zl/miesiac mozesz ogladac sobie na kompie caly pakiecik Cyfry. Musisz miec jedynie lacze stale. Osobiscie nie bawie sie w to, a jak na razie Polsacik mi wystarcza. Karta jest rewelka. Polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość frosti Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 ale jak sie kupi rev. 2.60 to juz nie mamy dostepu do update? rev. 2.70 kiedy wyjdzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 ale jak sie kupi rev. 2.60 to juz nie mamy dostepu do update? rev. 2.70 kiedy wyjdzie? 1443600[/snapback] Chyba nie, Każda nowa rewizja kart SS2 nie wprowadzałą niczego nadzwyczajnego, żadnych nowych funkcji, zmiany dotyczyły zazwyczaj zmniejszenia poboru prądu przez kartę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myszek Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 a jesli w innym pokoju masz dekoder cyfry+ i placisz abonament to jest mozliwosc aby odbierac c+ na kompie poprzez skystara2?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewthx Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Ostatnio czytałem iż skystary 2, nie lubią się z nf 4, Szczególnie ASUSy padaja jak muchy na nich.Podobno problemem jest to, iz są to karty na 5v, i gryzą się z zasilaniem chipsetu, lub cos w tym stylu.Czy ktos tego uzywa na nf 4? Bo szkodaby po tygodniu pozbywac się płyty.. :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomeq11 Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2005 jest o tym co mówisz cały wątek na forum skystar2.cnet.pl Samą karte jak najbardziej polecam!! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...