Skocz do zawartości
SpiderMAN

Szukam jakiejs dobrej dzwiekowki

Rekomendowane odpowiedzi

Byle by nie SB="Sknot Blaster"

Moze byc Hercules Game Theater XP gdzie i za ile?

A moze macie jakies inne typy, Terratec np?

Help!

a co masz do live'ow ja mam 2 lata moj brat i kolega 3 kolejmy kolega 1 rok i zaden z nad nir ma zadnych problemow dzwiek czysty pikny bije na glowe te zintegrowane niema problemow przy zwiekszonym taktowaniu na pci 45 zadnych znieksztalcen dzwieku to nei wimeo co ci chodzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co masz do live'ow ja mam 2 lata moj brat i kolega 3 kolejmy kolega 1 rok i zaden z nad nir ma zadnych problemow dzwiek czysty pikny bije na glowe te zintegrowane niema problemow przy zwiekszonym taktowaniu na pci 45 zadnych znieksztalcen dzwieku to nei wimeo co ci chodzi

No coz jak nie wiesz to ja bardzo Tobie wspulczuje :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No coz jak nie wiesz to ja bardzo Tobie wspulczuje :(

to powiedz cos czego nei wiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A dlaczego nie chcesz live moim zdaniem jak do potrzeb domowych jest to bardzo dobra karta Czysto gra a pozatym nie uslyszysz lepszego dzwieku na zwyklych innych kartach muzycznych Chyba ze kupisz sobie profesionalna karte ale moim zdaniem jak sie nie zajmujesz robieniem muzyki na kompie to nie potrzebna ci :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chyba tylko amd-kowcy mieli jakieś problemy z Live, coś im tam podobno szumiało i trzeszczało za sprawą bug-a w chipsetach via.

Och, jak ja lubie czytac "fachowcow" (i roznych nawiedzonych "frazirow" :-))..

Fakty: manufaktura SB to wobec potegi VIA liliput, mozna to porownac z Intel-AMD (CL = AMD). Kto sie ma tu do kogo dostosowac?.. Bug jest "dzielem" partaczy z Creatywe Lam`s. Dowod: ani jedna inna karta: np. Phillpis Acustic E., Turtle Beach, Herculesy - nie maja tego "buga z VIA". Dlaczego? Moze dlatego ze umieja zrobic karte dzwiekowa, czego CL po dzis dzien nie potrafi, i napisac dzialajacy sterownik krotszy niz 10MB (to tez jest dla "specow" z CLam`s niestety, nieosiagalne) :-(..

A powod - podpowiem Ci: CL jest monopolista, ktory ma w Polsce WYLACZNOSC sprzedazy. Madrzy ludzie tepia monopole. Dla swojego wlasnego dobra (i kieszeni).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...) Bug jest "dzielem" partaczy z Creatywe Lam`s (...)

Chyba nie do końca to prawda. Problemy na płytach kt133a dotyczą nie tylko poprawnej współpracy z sblive, ale także podczas transferu plików czy innych przypadków intensywnego wykorzystywania magistrali PCI przez np. karty video. Oto cyctat ze strony kxproject.spb.ru:

With the new Southbridge and KT133A motherboards, various users started experiencing data corruption problems as well as system instability when transferring files, listening to music, or anything that utilized the PCI bus.

Są oczywiście na to jakieś patche, ale czy ktoś z Was kupuje dziurawe spodnie po to aby je po zakupie od razu łatać :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja osobiście uważam że SB Live! jest bardzo dobry dla każdego - dla profesjonalistów jest rozbudowana wersja Audigy - nikt z dosyć sporej liczby moich znajomych nie miał problemów z dźwiękówkami SB nawet posiadacze AMD i chpisetów VIA - były natomiast problemy z innymi dziękówkami, które nie zawsze chciały współpracować - czasami był to banał w stylu ściągnięcia nowszych sterów, ale w SB jeszcze mi się coś takiego nie zdarzyło.

Nie uważam oczywiście że SB są najlepsze na świecie - inni producenci też robią dobre karty (ale spójrzcie na testy w czasopismach i nastronach - z reguły wygrywa SB) jednak nie zgodze się z opinią że SB jest kiepski !!!

Co do porady odnośnie zakupu dźwiękówki - jeśli stanowczo nie chcesz SB to polecam Abita 5.1 (nie pamietam dokładnej nazwy) - cena niska, a jakość całkiem niezła

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytajac te posty dochodze do wniosku, z eniektorzy nie maja sluchu. ja slyszalem w akcji karte Herculesa i Terrateca i swojego SB Live! Value - 4 lata juz ma! I slychac roznice zasadnicze!!! A pozatym cos mi Creative nie chce pisac juz nowych driverkow pod nia, a te ostatnie od Audigy2 juz sie nie chca instalowac! Szukam czegos super, kto wie moze to bedzie nawet Audigy Platinium EX!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytajac te posty dochodze do wniosku, z eniektorzy nie maja sluchu. ja slyszalem w akcji karte Herculesa i Terrateca i swojego SB Live! Value - 4 lata juz ma! I slychac roznice zasadnicze!!! A pozatym cos mi Creative nie chce pisac juz nowych driverkow pod nia, a te ostatnie od Audigy2 juz sie nie chca instalowac! Szukam czegos super, kto wie moze to bedzie nawet Audigy Platinium EX!

Chcesz super karte , masz duzo kasy to kup ta ;)

http://www.sound-music.com/egosys/wt192x.htm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

muszę przyznać że osobiście też nie mam nic do sb karty są ok, nie nadają sie do profesjonalnej obróbki ale do muzyki i grania jak najbardziej. miałem live-a teraz nie mam sb ale nie wiem czy nie kupię sb albo może terratec albo hercules

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba nie do końca to prawda. Problemy na płytach kt133a dotyczą nie tylko poprawnej współpracy z sblive, ale także podczas transferu plików czy innych przypadków intensywnego wykorzystywania magistrali PCI przez np. karty video. Oto cyctat ze strony kxproject.spb.ru:

With the new Southbridge and KT133A motherboards, various users started experiencing data corruption problems as well as system instability when transferring files, listening to music, or anything that utilized the PCI bus.

Witam

Nie do konca to prawda, tylko w przypadku KT133 (i to A..) jedynie. A problemy z aplikacja kart SB (te durne 2 IRQ - po co, skoro dobrym kartom wystarczy.. jedno?) wystepuja takze na innych chipsetach, poza intelowymi (czemu, czy sa az tak "dobre"?..). Porownujac, gdybym myslal Twoim sposobem rozumowania: "Intel nie umie zrobic chipsetu - bo i-820 mialo zwalony kontroler pamieci". Wzialem to zdanie w cudzyslow - bo tak nie mysle.

Są oczywiście na to jakieś patche, ale czy ktoś z Was kupuje dziurawe spodnie po to aby je po zakupie od razu łatać :?:

Celne pytanie.. Odpowiem Ci: np. sa to wszyscy nabywcy kart SB, audigy, ktorzy do przeplaconego w Polsce (blisko 2 razy drozej niz w BRD..) soft-music, musza niemal co miesiac sciagac po blisko 200MB czegos, co partacze z CL nazywaja (nie wiadomo czemu) "sterownikami"..

PS. Do Liska, Adminow: Na Mazowszu domena: forum.purepc.pl jest juz piaty dzien niemal niedostepna :-(. Dzis wejsc tu udalo mi sie tylko przez bramke tpnet-nask (korzystam z tpnetu). Co sie dzieje?..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PS: trace via tpnet do forum.purepc.pl (tragedia..)

Target: forum.purepc.pl

Date: 2002-11-04 (Monday), 19:31:53

Nodes: 11

Node Data

Node Net Reg IP Address Location Node Name

1 - - 127.0.0.1 52.183N, 21.567E localhost

2 1 - 217.96.79.38 Unknown

3 1 - 217.96.79.37 Unknown

4 2 1 195.205.0.5 WARSZAWA z.war-ar5.do.war-r2.tpnet.pl

5 3 1 194.204.175.120 WARSZAWA z.lodz-r1.do.war-r2.tpnet.pl

6 4 1 213.25.5.210 WARSZAWA do.lodz-ar1.z.lodz-r1.tpnet.pl

7 5 2 213.76.0.98 WARSZAWA z-tpnetu.lodz-gw.pol34.pl

8 6 2 212.191.225.18 WARSZAWA z-lodz-gw.lod.pozman.622.pol34.pl

9 7 3 212.126.28.85 Unknown horyzont-gw.man.poznan.pl

10 1 4 217.168.129.1 Unknown pzn-zyd-cr1.hti.pl

11 1 5 217.168.128.131 Unknown tweak.pl

Packet Data

Node High Low Avg Tot Lost

1 0 0 0 1 0

2 30 30 30 1 0

3 35 35 35 1 0

4 119 119 119 1 0

5 82 82 82 1 0

6 52 52 52 1 0

7 759 759 759 1 0

8 65 65 65 1 0

9 76 76 76 1 0

10 97 97 97 1 0

11 67 67 67 1 0

PS. Krok 7-my to tragedia: od 700 ms do 10 (sic!) sekund - wtedy "domena niedostepna" :-(. Brawo, tpnet...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...