Elninio19krk Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Otóż niedawno powstało nowe forum z dużym naciskiem na Historie ale na którym można porozmawiać także na inne tematy www.elninio19krk.prv.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Znowu Lycos, znowu standardowe phBB i do tego literowki w nazwach dzialow. Przyklad: Wspułczesność Ogłaszam nabur na moderatorów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boczi Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Ja również forum oceniam nisko. Argumenty podobne jak u Krzycha. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prog Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group ... i wszystko jasne. P.S. Chciaż zmieniłbyś to logo! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Hmmmm Prog, a ja nietypowo zapytam co Ci się nie podoba w phpBB? Nazwa? Czy to że nie radzi sobie za dobrze z bazami danych większymi niż 1GB? Bo tak piszesz Powered by... jakby phpBB to było coś złego co trzeba tępić. Nie każdego stać na wykupienie licencji na IPB, czy inne płatne silniki do forów dyskusyjnych. A wracając do samego forum- jak się ma w tytule strony "młodzieżowe" przez "rz", to nic mnie już nie zdziwi. W zwionsku s tym rzycze pomyślnego sdania matóry na czy i puł. Boże! Uchowaj przed takimi grafomanami. Oprócz tego- oryginalnie. Przynajmniej tematyka jakiej jeszcze nie było tutaj. Szkoda że reklamy z prv.pl nakładają się na reklamy z lycosa, i szkoda że forum jeszcze się nie dorobiło własnego loga i jakiejś innej skóry niż domyślna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 (edytowane) Hmmmm Prog, a ja nietypowo zapytam co Ci się nie podoba w phpBB? Nazwa? Czy to że nie radzi sobie za dobrze z bazami danych większymi niż 1GB? Bo tak piszesz Powered by... jakby phpBB to było coś złego co trzeba tępić. Nie każdego stać na wykupienie licencji na IPB, czy inne płatne silniki do forów dyskusyjnych. 1417738[/snapback] Tutaj moze nie chodzi o samo phpBB. Problem polega na tym, ze wiekszosc osob nie zmiania w samym forum nic. Standardowe phpBB nie powala mozliwosciami i predkoscia dzialania. Najczesciej stosuje jeszcze standardowy styl. Samo phpBB nie jest rowniez najbezpieczniejszym dostepnym oprogramowaniem tego typu i rowniez nie jest jedynym z tego typu. Do dyspozycji jest przykladowo IceBB, czyli miks IPB z phpBB, wyglada calkiem ciekawe. Mozna rowniez sie pobawic Simple Machines Forum czy poszukac jeszcze innych. Edytowane 29 Kwietnia 2005 przez KrzychuG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 (edytowane) KrzychuG: wiem o co Tobie chodziło, wiem o co chodziło boczi'emu, mnie chodzi o to samo, tylko nie mogę do końca zrozumieć do czego pije prog. Jego post wygląda tak, jakby przeszkadzało mu że forum stoi na BB. Rozumiem bb by Przemo- bo tam jest tyle niepotrzebnych dupereli (może nie wy[ciach]uje) że często gęsto, bez dobrego administratora, forum krzaczy się kilka razy dziennie z "bliżej nieznanych przyczyn". Ale tutaj? Zwykłe phpBB, ze spolszczeniem i ze standardowym skinem- tylko do skina idzie się przyczepić właściwie, bo jak ktoś nie ma pomysłu na logo, to trudno (orty już pomijam). Edytowane 29 Kwietnia 2005 przez MareCeK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boczi Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Ja także nie zrozumialem posta @Prog'a. Może próbuje on stworzyć kolejny stereotyp? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prog Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Mam na myśli dokładnie to, co powiedział KrzychuG nic więcej. Po prostu ludzie intalują sobie forum, nie mam o to do nich pretensji. A wręcz przeciwnie uważam, że phpBB jest dobrym silnikem for dyskusyjnych. Nie ma co do tego wątpliwości. Jednak ludzie pozostają na stadium instalacji, dodadzą kilka kategorii, for i myślą, że wszystko jest wporządku. A nie jest. SubSilver może też zostać, byleby tam dać coś od siebie, a nie strona jest dajmy na to o komputerach a logiem, jest zwykłe phpBB. Także nie próbuję przeforsować żadnego stereotypu. Nie wymuszam na nikim instalowanie IPB, czy innego engina. Po prostu staram się, aby wśród zalewu tych wszystkich prostych, jednolitych for dyskusyjnych każde wyróżniało się jakimś szczegółem. Tyle z mojej strony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 Hmmm... prog nie obraź się, ale Twój poprzedni post zabrzmiał tak, jakbyś się rzucał o BB. Następnym razem pisz może kolorowymi literami, albo coś takiego- żeby cię można było łatwiej zrozumieć, bo forum to nie podstawówka i roztrząsanie "co autor miał na myśli" nie bardzo ludziom tutaj odpowiada. Pzdr. (\|/) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 A wręcz przeciwnie uważam, że phpBB jest dobrym silnikem for dyskusyjnych. Nie ma co do tego wątpliwości. 1419968[/snapback] Akurat silnika uzytego phpBB dobrym nazwac nie mozna. Jest co najwyzej przecietny z duza iloscia dziur. Tak to przynajmniej wyglada w aktualnej serii 2.0.x. Moze w 3.0/olympus wkoncu cos ulegnie zmianie na korzysc phpBB ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janek92 Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 Akurat silnika uzytego phpBB dobrym nazwac nie mozna. Jest co najwyzej przecietny z duza iloscia dziur. Tak to przynajmniej wyglada w aktualnej serii 2.0.x. Moze w 3.0/olympus wkoncu cos ulegnie zmianie na korzysc phpBB ;) 1420496[/snapback] Ale phpBB 3.0 bedzie platne :( wiec nie bedzie tak popularny jak phpBB 2.0.x :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 Ale phpBB 3.0 bedzie platne :( wiec nie bedzie tak popularny jak phpBB 2.0.x :) 1423120[/snapback] Prima aprilis chyba przespales. News na phpbb.pl pojawil sie pierwszego kwietnia i byl zartem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janek92 Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 Prima aprilis chyba przespales. News na phpbb.pl pojawil sie pierwszego kwietnia i byl zartem :P 1423435[/snapback] Na faktach sie nie skaplem :lol: Bylem pewien ze to prawda ale nie przeczytalem komentarzy :rolleyes: Chyba musze kupic okulary :) :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...