Streetracer Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Mam taki problem, że moja neostrada po pewnym czasie pracy zatrzymuje się. Niby jest połączenie, ale przeglądarki (IE i Firefox) zachowują się jakby nie było połączenia. Gdy rozłączam ręcznie połączenie, to gdy chcę je wznowić wyświetla się, że nie może ustanowić połączenia i proponuje sprawdzenie połączeń (które defacto są sprawne). Muszę w tej styuacji restartować system, a czasami i to nie pomaga. Mam win XP SP2 plus najnowsze aktualizacje, modem thomson speedtouch. Co jest tego przyczyną, i jak się tego pozbyć? Używam aplikacji dostępowej TP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Przeskanuj komputer jakimis programami antywirusowymi i anty-spy'owymi. Sproboj tez nie korzystac z tej aplikacji tepsy bo to porazka. Zrob sobie normalne polaczenie telefoniczne według tego opisu: 1. Start; 2. Połącz z {Panel Sterowania}; 3. Pokaż wszystkie połączenia {Połączenia sieciowe i internetowe; Połączenia sieciowe}; 4 Utwórz nowe połączenie { w menu folderu z lewej strony}; 5 Połącz z internetem; 6 Konfiguruj Moje Połączenie Ręcznie; 7 Połącz używając modemu telefonicznego; 8 Wpisz nazwę np: "neostrada"; 9 Następnie numer telefonu { w moim przypadku była to poprostu gwiazdka "*" i najprawdopodobniej jest to ogólny numer dostępowy; 10. Teraz "Nazwa Użytkownika@neostrada.pl" poniżej hasło {Nazwa i hasło wygenerowane oczywiście przy rejestracji}; 11. I dodaj sobie skrót na pulpit aby było szybciej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...