Jacek-Placek Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Mam pytanie, czy koś z was zdejmował metalową obudowę z procesora P4 podobno jest przylepiona na silikon i mozna ją sciągnąć. Sprzedawcy ze sklepu cooling.pl powiedzieli mi że tak można zmiejszyć temp. Pod blachą jest jądro które czasami kiepsko przywiera do obudowy, a pasta która jest tam użyta nie jest najlepszej jakości. Zastanawiam się czy nie uszkodzę sobie rdzenia, kiedy będę monował radiator bezpośrednio na nim . Proszę o odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin18 Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Jacek-Placek napisał(a): Mam pytanie, czy koś z was zdejmował metalową obudowę z procesora P4 podobno jest przylepiona na silikon i mozna ją sciągnąć. Sprzedawcy ze sklepu cooling.pl powiedzieli mi że tak można zmiejszyć temp. Pod blachą jest jądro które czasami kiepsko przywiera do obudowy, a pasta która jest tam użyta nie jest najlepszej jakości. Zastanawiam się czy nie uszkodzę sobie rdzenia, kiedy będę monował radiator bezpośrednio na nim . Proszę o odpowiedź. 1417869[/snapback] Niedawno był taki sam temat. Zobacz na bodajże 2 albo 3 stronie. Tytuł tematu "Ściągać blachę?" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 na thg widzialem northwooda i prescotta ze sciagnietymi blachami... prescott nie przezyl operacji :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 jeżeli masz zapasowe 600zł to możesz ściągać :) P.S Dlaczego prescotty masowo giną od ściągania blaszek? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 victor89 napisał(a): P.S Dlaczego prescotty masowo giną od ściągania blaszek? :) chyba w intelu im sie pomylila pasta termoprzewodzaca z klejem - z tad tez sie biora problemy z odklejaniem boxowych radiatorkow :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...