Skocz do zawartości
dreamek

Tani Komp Na Amd :d

Rekomendowane odpowiedzi

Licze bez obudowy i zasilacza, cos taniego wg komputronika:

Procesor: AMD Sempron 2400+ bulk + Whisper Rock V cena ok. 260 zl

plyta glowna: ECS KT600-A (Sam mialem, jesli sie nie kreci to jest calkiem niezla) ok. 160

RAM: DDR 2x 256MB Dual PC-400 TwinMos CL 2.5 ok. 200

Karta graficzna: jakis radeonik 9550 np. Radeon 9550 Gigabyte GV-R955128D 128 MB DDR DVI + TV (128-bit) BOX albo cos w tym stylu, cena ok 300 zl

Dysk: np. Maxtor DiamondMax +9 80 GB (8MB) 6Y080M0 SATA cena ok. 251 zl

Do tego jakas obudowa, i inne glupoty... (na to jakies 200 zl), no chyba ze Ci zostanie to jakas lepsza plyte glowna kup ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

generalnie configi spoko, najbardziej podoba mi się wersja z abit nf7 :D

tylko, że jeszcze pozostaje kwestia napędów :unsure: więc raczej zamiast twinmosów będe musiał ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> jakieś zwykłe pamiątki :sad: choc to raczej wiele nie da. no najwyzej na razie nie będzie dvd-rw <_<

do moda:

prosze o przyklejenie tego tematu, tutaj będzie wieksze zainteresowanie-vide posty na górze :)))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie możesz kupić epox8rda3+ + barton 3200 + pentagram alcu 80 za jedyne 600zł.Wszystko na gwarancji pisemnej ze sklepów.Sprzęt kupowałem w listopadzie, a sprzedaję bo zmieniam na a64 888821481

Edytowane przez wwojtek26

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie by mu kasy na reszte nie starczylo :)

Ja bym jednak kupil 2x256 a nie 1x512. Chyba zamierzasz w niedlugim czasie rozszerzac, ale z tego co widze to jednak nie dysponujesz zbyt duzymi pieniedzmi.

Druga sprawa to bierz TwinMosy, roznica miedzy np. Goodrami nie jest wielka ! wrecz minimalna, a jakosc o wiele wieksza. A noname to wogole nie warto brac...

II rzecz to znajdz sklep w ktorym kupisz to wszystko naprawde tanio. Bo roznica w cenach moze byc duuuza. Wystarczy porownac sobie proline.pl i komputronik.pl... Cena na netto na komputroniku potrafi sie rownac juz tej brutto na proline.pl...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do płyty i proca to jestem za sempronem na s754- 2600+ mozna już oem dostać za 230 zl a 2800+ za 260zl. Do tego k8b neo-fsr i ten abicik i semp na socket A może sie schować ze wstydu. Wyczodzi naprawde niewiele drożej a wydajność i potencjał o/c nieporównywanie większe!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kupiłem radka 9550 gigabyte`a 128/128 , sempron 2200+, 2x256 MB DDR 400 MHZ, Abit NF7, wd 80 gb z 8 mb cache, lg cdrw, obudowa modecom + zasilka modecom 350 w. sempron poszedł na fsb 200 czyli 1.8 ghz. w 3dmark 2003 - 2300pkt. a kosztowało to 1300zł B)

moim zdaniem ok :wink:

poza tym to był komp nie dla mnie tylko dla kumpeli :razz:

Edytowane przez dreamek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi