bAterion Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 (edytowane) Wypalilem kilka plytek z danymi i wszystko loozik Ale zabralem sie za wypalenie koncertu i starcilem juz 3 plytki: TDK, dwie + i jedna - Objawia sie tym, ze po nagraniu odpalam powerDVD, wszystko idzie pieknie, ale jak tylko probuje przewinac, to sie zatrzymuje i nie czyta nic- pomaga tylko "3 kroli"! Najpiew myslalem ze to predkosc, wypalalaem x8, potem x2 i za kazdym razem to samo. Moze nosniki sa do [gluteus maximus]?! :mur: Macie jakies pomysly, mielisce podobne problemy? -------update--- Wypalilem dzis po raz kolejny, tym razem Alcoholem i zmienilem tdk na BENQ'a i wszystko smiga jak trzeba, tylko teraz nie wiem czy to wina progsa czy nosnika. Nie wiecie co oznacza w tescie Nero dvd speed opcja TYP>> P-CAV? bo jak nagralem plytke w nero (ta spieprzona) test pokazywal mi juz typ>> CAV?! moze to byla jakas przyczyna problemow? problem niby sie rozwiazal ale chcialbym to zrozumiec- co bylo nie tak pozdro Edytowane 30 Kwietnia 2005 przez bAterion Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Calkiem mozliwe ze twoja nagrywarka gryzie sie z nosnikiem. TDK to w sumie wypasione plytki ale wszystko sie moze zdarzyc. Moze update firmware pomoze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoKFoR Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 A zmieniasz dla plyt video, Book type (bitsetting) ? (mozesz zmienic w np: nero) Nagrywaj z mniejsza predkoscia, bo z wieksza wiecej bledow sie tworzy... i z czasem nie odtczytasz plytek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bAterion Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 A zmieniasz dla plyt video, Book type (bitsetting) ? (mozesz zmienic w np: nero) Nagrywaj z mniejsza predkoscia, bo z wieksza wiecej bledow sie tworzy... i z czasem nie odtczytasz plytek. 1418869[/snapback] RokFor, nie za bardzo wiem o czy mowisz, uzylem po prostu funkcji kopiowania plyty bez wnikania w ustawienia szczeg. nie mam jeszcze doswiadczenia Predkosc dalem 2x bo sie zestrachalem mocno ze to przez to, ale chyba predkosc 4x czy 6x nie sa za duze?! Wspomniales o nero, ale teraz sam nie wiem czy mu ufac, czy tak jak powioedzial NYNY, ze to moze jednak plytki zpieprzone. Wiem skad pobrac firmware, bo czytalem kilka watkow o 3520, ale nie wiem skad pobrac narzedzie do jego zmiany? mozecie zarzucic linkiem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...