Skocz do zawartości
bAterion

Zle Spawam Na Nec'u 3520a Czy Jak?

Rekomendowane odpowiedzi

Wypalilem kilka plytek z danymi i wszystko loozik

Ale zabralem sie za wypalenie koncertu i starcilem juz 3 plytki: TDK, dwie + i jedna - Objawia sie tym, ze po nagraniu odpalam powerDVD, wszystko idzie pieknie, ale jak tylko probuje przewinac, to sie zatrzymuje i nie czyta nic- pomaga tylko "3 kroli"!

Najpiew myslalem ze to predkosc, wypalalaem x8, potem x2 i za kazdym razem to samo. Moze nosniki sa do [gluteus maximus]?! :mur: Macie jakies pomysly, mielisce podobne problemy?

-------update---

Wypalilem dzis po raz kolejny, tym razem Alcoholem i zmienilem tdk na BENQ'a i wszystko smiga jak trzeba, tylko teraz nie wiem czy to wina progsa czy nosnika.

Nie wiecie co oznacza w tescie Nero dvd speed opcja TYP>> P-CAV? bo jak nagralem plytke w nero (ta spieprzona) test pokazywal mi juz typ>> CAV?! moze to byla jakas przyczyna problemow?

problem niby sie rozwiazal ale chcialbym to zrozumiec- co bylo nie tak

pozdro

Edytowane przez bAterion

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A zmieniasz dla plyt video, Book type (bitsetting) ? (mozesz zmienic w np: nero)

Nagrywaj z mniejsza predkoscia, bo z wieksza wiecej bledow sie tworzy... i z czasem nie odtczytasz plytek.

1418869[/snapback]

RokFor, nie za bardzo wiem o czy mowisz, uzylem po prostu funkcji kopiowania plyty bez wnikania w ustawienia szczeg. nie mam jeszcze doswiadczenia

Predkosc dalem 2x bo sie zestrachalem mocno ze to przez to, ale chyba predkosc 4x czy 6x nie sa za duze?!

Wspomniales o nero, ale teraz sam nie wiem czy mu ufac, czy tak jak powioedzial NYNY, ze to moze jednak plytki zpieprzone.

Wiem skad pobrac firmware, bo czytalem kilka watkow o 3520, ale nie wiem skad pobrac narzedzie do jego zmiany? mozecie zarzucic linkiem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi