Skocz do zawartości
ziomi

Nowy Komp - Help

Rekomendowane odpowiedzi

Hej witam wszystkim.

Jako ze nie jestem specem w dziedzinie komuterow chcialbym zaczerpnac rady od kogos kto sie troche zna :P.

A wiec chce kupic nowego kompa , glownie do gier , i pierwsze moje pytanie czy lepiej jest brac Intel Pentium IV 3,0GHz LGA 775FSB800 HT czy AMD Athlon 64 3200+ BOX (64bit) /800 .

thx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do gier bierz Athlona 64 B)

1418326[/snapback]

jezeli Athlona 64 to jaka mobo do niego ? :P

w tej chwili mam taki wybor :

AsRock K7VT4A PRO

ASUS K7S41GX

ASUS A7V8X-X

ASUS A7V600-X

GIGABYTE 7NF-RZ

GIGABYTE 7N400L

mam zamiar jeszcze wpakowac 2xDDRAM 512MB 400MHz Kingstona

Barracude 7200.7 SATA, 150 M/s,7200 rpm 8MB cache 120,00 GB

i GFa leadteka 6800 GT

tylko teraz zapytanie o to mobo :) ktore brac? totalnie sie nie orientuje przy nich :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Będziesz się bawił w O/C ?? (overlocking)

Jeżeli tak to bierz płyte która ci na to pozwoli, a jeżeli nie, to weź coś , co będzie stabilne jak cholera ;)

Może coś takiego : Asus A8N-SLI Deluxe ... chociaż nie wiem czy to SLI się przyda, bo koszt 2 kart graficznych to jest dosyć wysoki ;)

Tego LADEKA 6800 GT to na PCI-E będziesz miał rozumiem ?? (jak się nie znasz to uważaj żebyś nie zakupił przypadkiem karty AGP do płyty głównej z PCI-E)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi