Gość eminemtwo Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 (edytowane) Jaką polecacie tanią płytkę główną pod Barton 2500+ (ew. Mobile). Co musi mieć: -port AGPx8/PCI-E -zintegrowana karta dźwiękowa 5.1 -kilka portów USB 2.0 -ew. port FireWire -obsługa 1GB/4 kości RAM'u -możliwość zmiany FSB (CPU&RAM) do 200MHz lub wzwyż -możliwość zmiany mnożnika (CPU) -możliwość zmiany napięcia (CPU&RAM) -możliwość zmiany timingów (RAM) Upatrzyłem sobie 2: AOpen AK79D-400 Max |około 270zł| Gigabyte GA-7VT880-L |około 225zł| Czy są warte uwagi - wiem, że z pozoru to chały, ale CHIP je zachwala. Jeśli uważacie, że lepszym wyborem jest Semptron 3100+ lub Athlon 64 2800+ to zaproponujcie odpowiednią płytę główną do niego. Musi spełniać wyżej wymienione warunki tyle, żeby pozwala zmieniać FSB w dużo szerszym zakresie (maksymalne dla danego CPU). Mile widziana płytka gł. za około 300zł lub trochę więcej. Edytowane 30 Kwietnia 2005 przez eminemtwo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Obie plyty to smieci :-| Jezeli kupujesz nowego procka i plytke to zapomnij o socketA i bierz sempa na s.754 i do tego plytke...Ja polecam cos takiego semp 2800 + dfi a jezeli plytka za droga to ta msi :wink: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Dokładnie te dfi ..potem msi jeszcze epoxik jest niezły do oc... O bg raczej zapomnij chyba że niska cena jest głównym wyznacznikiem lub nie będziesz kręcił... Aopena tonawet nie skomentuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość eminemtwo Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 A może jednak wezmę 64 bitowca... Pewnie 2800+, ale na 939. Ale potrzebuję do niego płyty głównej (taniej): Co myślicie o Gigabyte GA-K8NSC-939 \/ \/ http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=17127 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 Też słabiutka Pomyśl nad MSI K8N Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlawy Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 ja sie podepne do tematu, myśle ze mój proc marnuje sie na tej płycie co mam, jaką byście polecili zeby miała: -socket A -AGPx8 -zintegrowana karta dźwiękowa 5.1 -możliwość zmiany FSB (CPU&RAM) do 200MHz lub wzwyż -możliwość zmiany mnożnika (CPU) -możliwość zmiany napięcia (CPU&RAM) -możliwość zmiany timingów (RAM) -zablokowane AGP/PCI zeby nie było problemów z hynixami ;) oczywiście jak najtańszą ;) jeżeli nic takiego nie bedzie to trudno poczekam i pewnie pod koniec roku zmienie na A64 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 ja sie podepne do tematu, myśle ze mój proc marnuje sie na tej płycie co mam, jaką byście polecili zeby miała: -socket A -AGPx8 -zintegrowana karta dźwiękowa 5.1 -możliwość zmiany FSB (CPU&RAM) do 200MHz lub wzwyż -możliwość zmiany mnożnika (CPU) -możliwość zmiany napięcia (CPU&RAM) -możliwość zmiany timingów (RAM) -zablokowane AGP/PCI zeby nie było problemów z hynixami ;) oczywiście jak najtańszą ;) jeżeli nic takiego nie bedzie to trudno poczekam i pewnie pod koniec roku zmienie na A64 1426551[/snapback] Według mnie nie warto już zmieniać, ale jeśli już to polecam Abitka NF7 tyle, że nie wiem czy ma on 5.1 :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek@oo Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 Według mnie nie warto już zmieniać, ale jeśli już to polecam Abitka NF7 tyle, że nie wiem czy ma on 5.1 :wink: przeciez jemu chodzilo zeby NIE miala problemow z hynixami a NF7 to akurat sposob na gwarantowany konflikt z tymi ramkami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 przeciez jemu chodzilo zeby NIE miala problemow z hynixami a NF7 to akurat sposob na gwarantowany konflikt z tymi ramkami 1427276[/snapback] Tak??? A to ciekawe co opowiadasz :lol: Jakoś dziwnym trafem NF7 i Hyny D43 ma 80% posiadaczy tej płyty na tym Forum, no ale jeżeli tego nie widzisz to masz problem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...