Gość eminemtwo Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 (edytowane) Co powinna mieć: -port AGPx8 lub PCI-E -zintegrowana karta dźwiękowa 5.1 -kilka portów USB 2.0 -ew. port FireWire -obsługa 1GB/4 kości RAM'u -możliwość zmiany FSB (CPU&RAM) do 200MHz lub wzwyż -możliwość zmiany mnożnika (CPU) -możliwość zmiany napięcia (CPU&RAM) -możliwość zmiany timingów (RAM) Wydaje mi się, że dobrym wyborem jest MSI 865PE Neo2-PFS za mniej niż 300zł - co o niej myślicie??? Możecie OCZYWIŚCIE zapronować inną w zakresie cenowym do 300zł z "groszami". Edytowane 30 Kwietnia 2005 przez eminemtwo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JohnyKapiszony Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 możliwość zmiany mnożnika (CPU) heh przeciez zaden procesor Intela nie ma mozliwosci zmiany mnoznika (seria 6xx tylko w dol o 1 czy 2 jakos tak) ja polecam GA-8IPE1000-G Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kavior_ Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 a ja polecam asus P4P800 sa rozne wersje, sam posiadam E Deluxe i jestem BARDZO zadowolony..., zreszta na forum jest temacik poswiecony tejze plycie, polecam jego lekture... ps. plytka nie posiada PCI-E, ale wszystko inne co wymieniles oferuje ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaraczek Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 a ja polecam gigabyte tak jak kolega wyżej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas-comp Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 albo agp albo pci-e ;) wyszedl jakis "combo" od albatrona, ale nie polecam ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychol Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 zalezy od tego ile masz kasy albo abit is7 albo abit ic7 albo asus p4p800 nic innego nie bral bym pod uwage, z duzym naciskiem na ic7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d100yec Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Po co ci zmiana mnożnika?? Tylko wersje inżynieryjne p4 z oznaczeniem intel confidental mają możliwość zmiany mnożnika. A taki procek bardzo trudno dostać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Po co ci zmiana mnożnika?? Tylko wersje inżynieryjne p4 z oznaczeniem intel confidental mają możliwość zmiany mnożnika. A taki procek bardzo trudno dostać... 1419402[/snapback] Nie tylko...Niektóre serie ze steppingiem E0 też mają taką możliwość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fynf Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 Ja podobnie jak JohnyKapiszony polecałbym GA-IPE1000-G. Mam tą płytkę i również jestem z niej zadowolony. Poza tym od kilku lat używam płytek Gigabyte i ani razu się na nich nie zawiodłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PUNISHER Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 Abit IC7 lub IC7-G. Ewentualnie z serii IS7. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sabat Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 Asus P4P800-E Deluxe :) ale ile osób tyle opini, poczytaj na forum :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamdul Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 ja odradzam 8ipe1000pro-g sam jestem posiadaczem moze dobre wyposazenie ale nie ma raid ! i slabe mozliwosci do oc bierz abita Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JohnyKapiszony Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 ja odradzam 8ipe1000pro-g sam jestem posiadaczem moze dobre wyposazenie ale nie ma raid ! i slabe mozliwosci do oc bierz abita 1429484[/snapback] a moze przez zasilacz bo mi sie wszystko kreci bez wiekszych problemow mi poszedl na 4 ghz stable z primem 2h :/ wiec tak nie jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2318nora Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 a moze przez zasilacz bo mi sie wszystko kreci bez wiekszych problemow mi poszedl na 4 ghz stable z primem 2h :/ wiec tak nie jest 1429581[/snapback] Napisz mi jak tego dokonales. Posiadam prawie identyczny sprzet i jestem ciekawy czy tez sie bujnie na takie wyzyny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 Ja mam Asusa P4P800 i jestem bardzo zadowolony, ale jak bym teraz kupował płyte, to chyba bym wybrał już coś z PCI-E i DDR2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kagan Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 (edytowane) ja polecam abita is7-e2 (260zł) Edytowane 14 Października 2005 przez Kagan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 ja polecam abita is7-e2 (260zł) 1700169[/snapback] Nidy, miałem tą płytę na testy : FSB 225 i się powoli kończyła. Asus P4C-800 jak masz kasę jeśli nie to IC7 lub IS7-E. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...